Dodaj do ulubionych

Ruchy robaczkowe jelit

17.02.10, 21:56
Witam serdecznie. Kiedyś radziłam się w sprawie Marysi mojej straszej córki, a teraz mam pytanie o mojego małego Jasia.
Syn wczoraj skończył 9 m-cy. Zawsze robi z rana kupę.( przepraszam za obcesowość)Kupę czuje już nad ranem i zaczyna się kręcić,nie może np ssać a jak się obudzi i małą chwilkę porusza ( straszny żywczyk z niego )to kupa jest odrazu bez kłopotów, wysiłku. Tak ma zawsze przez sen. I tak było od poczatku, jak był tylko na piersi i jak był na mleku mod. ( miał przedłużającą się żółtaczkę fiz. )też tak samo. i teraz gdy dużo różnych rzeczy je. Ponoć to zdrowo tak załatwić się z rana.ale jest to wkurzające bo zaczyna się kręcić z 1 lub 2 godziny przed załatwieniem się. Czsami załatwi się przez sen i w tedy jest spokój. ( czyli ok 5 rano, bo budzi się 7 -8 ). W dzień też przed zrobieniem kupy przestaje jeść i za chwilę jest w pieluszce ładny okaz. syn nie miewa kłopotów brzuszkowych,ładnie śpi w nocy, nie miał kolek. Wydaje mi się,że to jakoś szczeólnie odczuwa ruchy robaczkowe jelit.Z tego copamietam to u takich maluszków tak jest że jakoś otwira się przpustowość w żołądku i dlatego tak czują.

Przepraszam za długi wywód, ale to mnie bardzo irytuje,że kręci i nie da pospać.Czy to mogą być te ruchy robaczkowe jelit czy coinnego Pani doktor mysli ? Spróbowac debridatu ? Jest sens czy jakiś inny pomysł ? Budzenie się jest o tyle upierdliwe,że oduczamy starszą córkę przychodzić do nas do łózka i spać z nami.
Obserwuj wątek
    • aleksandra19811 Re: Ruchy robaczkowe jelit 17.02.10, 22:07
      aha,może to istote. Syn waży równo 9 kilo, waga urodz. 3640, cały czas w 50 centylu, a wzrost w 97. Nie ma zaparć ani biegunek.Od 1 tyogdnia życia podaję przemiennie bio gaia i dicoflor z przerwami oczywiście, zw zwględu na większone ryzyko alergii (ja i córka była na neocate ) ale odpukać nic się nie dzieje.
    • barbara.gierowska Re: Ruchy robaczkowe jelit 18.02.10, 01:53
      Witam,
      Opisane zachowanie moze byc uznane za granice normy. Jesli rzeczywiscie jest
      uciązliwe - proponuje spróbowac z Debridatem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka