Dodaj do ulubionych

Nutramigen

04.03.04, 09:35
Pomóżcie,jak zmienić wstrętny smak Nutramigenu?
Moje dziecko(5 m-cy) jest alergikiem,karmię piersią,ale ostatnio p.dr.kazała
mi pić Nutramigen,żebym się nie "odwapniła",bo nie jem nabiału.Próbowałam,ale
to jest okropne!Jak się do tego przyzwyczaić?
Dzięki za porady.
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Nutramigen 04.03.04, 12:12
      Witamy w klubie!! Ja juz rok na diecie, i piję Nutramigen od początku. Nie
      bardzo umiem Ci poradzic jak to zmienic, ale pociesze- przyzwyczaisz się.
      Ja na początku przemycałam w kaszkach, zupach, itp... byle nie pic samego, bo
      odruch wymiotny nie do opanowania :)))) Początkowo niewielkie ilości, potem
      coraz mniej. Po miesiącu robiłam sobie już szklanicę mleczka :)) i piłam tak,
      jak dawniej to pyszne, krowie :))

A więc głowa do góry!! Nie jest takie złe.
      Robię sobie na nim wszystko- budyń, kakao, naleśniki... tylko zasada- robię na
      wodzie, dopiero po ostgnięciu dodaję Nutramigen. Ostatnio dałam do spróbowania
      swojej córci, i.... bardzo jej zasmakował!! Teraz pije chętnie z kubeczka :))
      Pozdrawiam
      i życze cierpliwości i wytrwałości!
      • ewa2233 Re: Nutramigen 04.03.04, 12:56
        Mojemu synkowi "posmakował" gdy dodałam kaszki (bezmlecznej) owocowej Bobo-Vity.
    • miloja Re: Nutramigen 04.03.04, 13:02
      O Rany!
      Bardzo Wam dziękuję za pocieszenie i porady!
      Może się przyzwyczaję...
      A czy bierzecie jeszcze jakieś porcje wapnia w tabletkach?
    • agnieszkamamaweroniki Re: Nutramigen 04.03.04, 13:11
      jestem od 8 miesięcy na diecie bezmlecznej, ale żaden lekarz nie powiedział mi,
      że powinnam sama też pić to mleko. Czasami dojadałam po Niuni kaszkę, gdy
      trochę zostawiła w miseczce i nie było to takie niedobre. W takim razie zacznę
      pić to mleko to może trochę przybiorę na wadze, bo bardzo zaszczuplałam
      (delikatnie powiedziane) i ważę nawet mniej, niż przed ciążą. Karmienie piersią
      i powrót do pracy po skończeniu przez Weronkę 5 miesięcy zrobiły swoje.
      Agnieszka
    • tigerpl Re: Nutramigen 16.03.04, 22:10
      A moze sprobuj z mlekiem sojowym. Czasami dzieci z nietolerancja na krowie
      rowniez nie toleruja sojowego, ale moze bedziesz miala szczescie. Polecam Alpro
      Soja waniliowe wzbogacone w wapn. Bardzo dobre do kawki i do musli :)))
      Szczerze, to nie wyobrazam sobie kawy z Nutramigenem, ale moj syneczek jakos
      sie przyzwyczail. Faktycznie, jesli doda sie owocowej kaszki lub soczu, albo
      przecieru, to troche pomaga. Sama jestem na diecie, poniewaz troche odciagam
      dla syneczka, a jego siostre blizniaczke karmie piersia i aby sie nie odwapnic
      lykam wapno w tabletkach.

Pozdro

Tiger
    • dominikams Re: Nutramigen 22.03.04, 20:34
      Wiesz co,
      daj sobie lepiej spokój i nie katuj się. Jeżeli koniecznie chcesz, poproś o
      receptę na Bebilon Pepti, ma trochę lepszy smak (czyt. nie jest aż tak
      obrzydliwy), a najlepiej spróbuj jeść Sinlac (chyba że maluch jest uczulony na
      któryś ze składników, ale to produkt dla alergików, więc jest szansa, że będzie
      ok), gwarantuję, że będzie to dla Ciebie rarytas w porównaniu do Nutramigenu, a
      zestaw witamin i minerałów - podobny. A tak w ogóle - nie możesz brać jakichś
      preparatów wapniowych?

Smacznego;)
      Dominika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka