alo76 04.05.04, 18:50 Chciałabym zacząc podawać (jako posiłek przed snem - zeby dłużej spał w nocy) mojemu Mikołajowi butlę z mlekiem. Które polecacie, któe jest wg Was najlepsze, nie powodujące zaparć, itd.? dziękuję, ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alo76 Re: jakie mleko? 04.05.04, 18:52 sorry, dodam, że Mały za 7 dni rozpocznie 4 m-c. Odpowiedz Link Zgłoś
jjj123 Re: jakie mleko? 05.05.04, 15:35 Mały jest malutki i w 4-tym miesiacu stosuje się mleka "1". Dopiero od 5-go miesiąca wprowadza się "2". Ale zastanów się, czy na pewno chcesz dokarmiać - to nie zagwarantuje ci dłuższego snu a mały tylko będzie rozpychał brzuszek. Pewnej nocy obudzi się później - pominie nocne karmienie - i tak już zostanie. Po prostu poczekaj. Mleko sztuczne zawsze zdążysz wprowadzić. Dodam, ze Nan jest najchudszy. Bebiko HA - najtłustsze i "kolko- i zaparcio- genne. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: jakie mleko? 08.05.04, 12:22 mysle choc musisz sama zaopserwowac reakcje dziecka mozesz dodać z 2miarki kleiku na 150ml mleka ktorym karmisz maleństwo. Ja stosowalam to juz od 3mc dziecka-z polecenia położnej, ale MUSISZ SPRAWDZIC REAKCJE MALCA niekazde dziecko moze mieć nowości wczesniej. Mam 2 coreczki Natka ma juz 5lat a Werka 13mc zaczela i obydwie mialy mc wcześniej wprowadzane nowości i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś