Dodaj do ulubionych

mleko NAN 2 a NAN 2R

19.05.04, 09:16
Drogie mamy. Moj mały (poczatek 7 m-ca) był karmiony jak do tej pory
zwykłym NAN . Ostatnio na noc zaczełam podawać mu NAN 2R( z kleikiem
ryżowym). Od tej pory mały nie chce się chycić zwykłego mleka NAN . Jak
wypije 100ml. to jest dobrze. Natomiast mleko z kleikiem jadłby na okrąglo.
Jak jest pusta butelka to płacze , chce jeszcze. zwykłego mleka wypijał 600-
650 ml. przez dzień +180 mleko z kleikiem ryżowym. Jak myślicie czy mogę
podawać mu tylko NAN 2R ???? Pod wzlędem kaloryczności te mleka mało się
róznią.
Mateuszek waży obecnie 8100 wzrost 73cm.

Aga i Mateuszek

Obserwuj wątek
    • komika Re: mleko NAN 2 a NAN 2R 20.05.04, 02:31
      hejka!jak u mnie!z tą różnicą ze ja daje NAN HA2 a chyba nie ma NAN HA 2R!!
      więc dosypuje kleiku ryżowego:)))i to do każdej butli!!!Pati na dnich skonczy
      6 miesięcy waży 8kg i mierzy ok 72cm! zjada ok 5 rano 170ml mleczka z kleikiem,
      potem ok 10-11-150ml mleczka z kleikiem o 14.00 słoiczek obiadku i prawie cały
      słoiczek deserku, poźniej ok 18.00 ok 160ml mleczka z kleikiem i po kąpanku ok
      22.00 ok 210 ml mleczka z kleikiem! Więc jak widzisz ja cały dzien daję jej
      mleczko z kleikiem ryżowym!! Oczywiście trzeba wtedy wiecej dawac dziecku
      pić!:))moja mała często po jedzonku popija jeszcze pare łyków herbatki.... a
      butleka z piciem cały czas stoi w jej pobliżu:)))) zwłaszcza że młoda lubi
      pogryzać chrupki kukurydziane:))pozdrawiam serdecznie!!!
      • mama-patrycji Re: mleko NAN 2 a NAN 2R 20.05.04, 10:06
        witajcie!Ja podaję mojej Pati (7 miesięcy) Bebiko 2R lub 2GR (gryczano-ryżowe)
        już od kiedy mała skończyła 5 miesięcy.Innego mleczka już nie chce,wcina tylko
        te.Podaje jej 4 razy dziennie po 120ml i na noc 1 raz 180ml.Oprócz tego je
        zupkę (ale mało,bo nie lubi), deserek Gerbera lub Bobovity i 60ml soczku
        owocowego.Pozdrawiam
        • mama-patrycji Re: mleko NAN 2 a NAN 2R 20.05.04, 10:08
          acha,wczoraj moja malutka zaczęła 7 miesiąc i waży 8kg przy ok.72 cm wzrostu.
          • komika Re: mleko NAN 2 a NAN 2R 20.05.04, 15:44
            hejka! widziałam zdjecie!! przesliczna ta Twoja malutka!!:)))i te piękne duże
            oczka!!!Moja siostra też ma na imię Eliza!!piekne i dość rzadkie imię!!a nie
            pomyliłaś sie?Twoja piekna córeczka wczoraj chyba skonczyła 7 miesiąc a zaczeła
            8!!!tak mi sie przynajmniej wydaje...:)))najlepsze życzenia urodzinowe od
            patrycji dla Patrycji!!:)))pozdrawiam serdecznie!!!!
    • akontakt Re: mleko NAN 2 a NAN 2R 20.05.04, 10:22
      Ps.Wszyskiego najlepszego dla malutkiej. Mój Mateuszek jest jej rówieśnikiem .
      Urodził się też 19.11 o godz.16.05 w Krakowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka