Dodaj do ulubionych

Bebiko a Bebilon

17.05.12, 10:05
Czy tak naprawdę bardzo różnią się te mleka? Są wyprodukowane przez tą samą firmę, a różnica cenowa jest dość duża chyba.
Obserwuj wątek
    • kulika Re: Bebiko a Bebilon 17.05.12, 10:27
      po przeczytaniu składu obu mieszanek doszłam do wniosku ze nie rożnia sie niczym. Tego samego zdania jest pediatra, z którym rozmawiałam. Jeszcze jakis czas temu w Bebiku nie było probiotyków, które teraz zostały dodane i skład jest identyczny jak Bebilionu. Czytałam, że mleko Bebilon jest skierowane do innej grupy odbiorców niz Bebiko, stad różnica w opakowaniu i cenie, poza tym nie ma żadnej. Mój synek je Bebiko, pewnego razu pilnie potrzebowałam kupic mleko a w aptece nie mieli Bebiko wiec wziełam bebilon, troche sie bałam jak maluch zareaguje ale okazało sie ze on tez nie wyczuł róznicy a ja miałam okazje przeanalizoac skład mieszanek. Generalnie polecam Bebiko, ja kupiłam raz Bebilon i teraz mam poreczne opakowanie do którego wsypuje Bebiko, które jest o połowe tansze :) Pozdrawiam
      • stokrotka_beauty Re: Bebiko a Bebilon 17.05.12, 11:18
        Dzięki:)
        • purple.pain Re: Bebiko a Bebilon 19.05.12, 14:37
          musi byc jakas roznica, po bebilonie mojemu dziecku nic nie bylo, natomiast po kilku porcjach bebika zaczely sie potworne bole brzuszka i luzne kupy (moze 15razy na dobe) z ktorymi walczylismy tydzien. a z odparzona pupa po tych kupach miesiac.. zdecydowanie nie polecam bebika, co to za tlumaczenie ze "skierowane do innej grupy odbiorcow"? i dlatego o polowe tansze, choc sklad taki sam? siłą rzeczy to chyba niemozliwe. jasne jest ze na opakowaniu nie ma calej prawdy. poszperajcie w necie, byla glosna sprawa jak producent pewnego mleka oglaszal ze zmienia opakowanie, a co sie potem okazalo - zmienil rowniez sklad mleka, ale tego juz nie bylo na opakowaniu, tylko mozna bylo uslyszec to dzwoniac na infolinie firmy produkujacej mieszanke
          • stokrotka_beauty Re: Bebiko a Bebilon 20.05.12, 10:36
            Popatrzyłam w sklepie na oba mleka. Przeczytałam składy. nie bylo różnicy w składzie mleka (oczywiście nie wiem jak jest ze smakiem mleka bebilon). Mnie się wydaje, że tacy producenci też chyba mają jakies kontrole, które wykryły by nieprawidłowości, oszustwa.
    • ay1een Re: Bebiko a Bebilon 04.06.12, 08:55
      Ja zauważyłam kilka różnic i wybrałam Bebiko.
      Bebilon jest jakiś słodszy, inaczej trochę rozprowadza się w wodzie, pielucha jest po nim paskudna, jakby za długo siedziało w jelitach i fermentowało. Dodatkowo samo mleko ma zapach drobiowych protein, nie wiem skąd on pochodzi.
      Bebiko jest kwaśniejsze, łatwiej się trawi. Dziecko pije chętniej i z apetytem. Nie widzę minusów.
    • barbara.gierowska Re: Bebiko a Bebilon 06.06.12, 13:05
      Witam,
      Mozna jeszcze poprosic o szczególową analizę serwis konsumencki Nutricii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka