stokrotka_beauty 17.05.12, 10:05 Czy tak naprawdę bardzo różnią się te mleka? Są wyprodukowane przez tą samą firmę, a różnica cenowa jest dość duża chyba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulika Re: Bebiko a Bebilon 17.05.12, 10:27 po przeczytaniu składu obu mieszanek doszłam do wniosku ze nie rożnia sie niczym. Tego samego zdania jest pediatra, z którym rozmawiałam. Jeszcze jakis czas temu w Bebiku nie było probiotyków, które teraz zostały dodane i skład jest identyczny jak Bebilionu. Czytałam, że mleko Bebilon jest skierowane do innej grupy odbiorców niz Bebiko, stad różnica w opakowaniu i cenie, poza tym nie ma żadnej. Mój synek je Bebiko, pewnego razu pilnie potrzebowałam kupic mleko a w aptece nie mieli Bebiko wiec wziełam bebilon, troche sie bałam jak maluch zareaguje ale okazało sie ze on tez nie wyczuł róznicy a ja miałam okazje przeanalizoac skład mieszanek. Generalnie polecam Bebiko, ja kupiłam raz Bebilon i teraz mam poreczne opakowanie do którego wsypuje Bebiko, które jest o połowe tansze :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
purple.pain Re: Bebiko a Bebilon 19.05.12, 14:37 musi byc jakas roznica, po bebilonie mojemu dziecku nic nie bylo, natomiast po kilku porcjach bebika zaczely sie potworne bole brzuszka i luzne kupy (moze 15razy na dobe) z ktorymi walczylismy tydzien. a z odparzona pupa po tych kupach miesiac.. zdecydowanie nie polecam bebika, co to za tlumaczenie ze "skierowane do innej grupy odbiorcow"? i dlatego o polowe tansze, choc sklad taki sam? siłą rzeczy to chyba niemozliwe. jasne jest ze na opakowaniu nie ma calej prawdy. poszperajcie w necie, byla glosna sprawa jak producent pewnego mleka oglaszal ze zmienia opakowanie, a co sie potem okazalo - zmienil rowniez sklad mleka, ale tego juz nie bylo na opakowaniu, tylko mozna bylo uslyszec to dzwoniac na infolinie firmy produkujacej mieszanke Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Bebiko a Bebilon 20.05.12, 10:36 Popatrzyłam w sklepie na oba mleka. Przeczytałam składy. nie bylo różnicy w składzie mleka (oczywiście nie wiem jak jest ze smakiem mleka bebilon). Mnie się wydaje, że tacy producenci też chyba mają jakies kontrole, które wykryły by nieprawidłowości, oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ay1een Re: Bebiko a Bebilon 04.06.12, 08:55 Ja zauważyłam kilka różnic i wybrałam Bebiko. Bebilon jest jakiś słodszy, inaczej trochę rozprowadza się w wodzie, pielucha jest po nim paskudna, jakby za długo siedziało w jelitach i fermentowało. Dodatkowo samo mleko ma zapach drobiowych protein, nie wiem skąd on pochodzi. Bebiko jest kwaśniejsze, łatwiej się trawi. Dziecko pije chętniej i z apetytem. Nie widzę minusów. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Bebiko a Bebilon 06.06.12, 13:05 Witam, Mozna jeszcze poprosic o szczególową analizę serwis konsumencki Nutricii Odpowiedz Link Zgłoś