Dodaj do ulubionych

6 msc nie chce nic jeść

03.01.13, 11:55
Moja córka ma pół roku i coraz częściej odmawia jedzenia. Wprawdzie teraz jest chora i dostaje antybiotyk więc nie wiem, może to od tego ale coś jeść musi.

Jej jadłospis wygląda mniej więcej tak:
7- mleko z kleikiem 180 (ale teraz w chorobie ciężko jej wcisnąć 150)
11-12 kaszka lub mleko z kleikiem (i tu nie wiem co lepsze, jak zje 100 to jest maks)
14-15 obiad ze słoiczka (w tej chwili zjada może z 50 i to z wielkim trudem)
16-17 deserek ze słoiczka (to potrafi zjeść w całości, cały słoik, szczególnie jabłka, gruszki)
19.30-20 mleko z kleikiem 180 (i to samo co rano, jak wypije 150 to góra)

Co robić? Wina choroby? Odpuścić, nie dawać jeść, próbować coś zmienić, dawać inne jedzenie. Nie wiem co robić. Coś jeść musi.

Wczoraj np. rano zjadła 150, potem ok. 80 kaszki, obiadku prawie nic, deser cały, kolacji w ogóle nie chciała, musiałam podać mleko przez sen - zjadła 150

Dziś zjadła rano mleka 150 i do teraz czyli do 12 nic więcej. Wciskam jej mleko, a ona pluje, odrywa się, nie chce jeść. Dawać coś innego, próbować dalej z mlekiem czy poczekać już do obiadu ale może być tak długo bez jedzenia?

W między czasie popija herbatkę.
Obserwuj wątek
    • lala-111 Re: 6 msc nie chce nic jeść 03.01.13, 12:33
      tez mialam tu pisac wiec bede czekac na odpowiedz u nas tez jest podobnie od 4 dni mloda admawia jedzenia obiadku i deserku wogóle nic zamyka zaciska buzie i nie chce otworzyc. Mleko jadla do dzisiaj- dzisiaj rano miala porcje 180 wody + mleko i kleik zostawila 80 teraz spi zobaczymy co bedzie po drzemce spodziewam sie zaciskania buzi martwie sie o nia ma 6 m-cy i i 2 tygodnie
      • monikaa13 Re: 6 msc nie chce nic jeść 03.01.13, 12:53
        czy twoja ma zęby? moja jeszcze nie - ma zapalenie oskrzeli i od poniedziałku antybiotyk - mam nadzieje ze to wszystko od tego, choć czuje sie juz dobrze.
        • lala-111 Re: 6 msc nie chce nic jeść 03.01.13, 13:15
          własnie zabków nie ma a w grudniu miala zapalenie oskrzeli i brala wtedy antybiotyk to lepiej jadła niż teraz ja to chyba z tego osiwieje wczoraj jak o 9 zjadla mleko z kleikiem tak do 16 30 nic nie jadła ociupinke chlebka ale naprawde ociupinke i ciut ciut makaronu ode mnie z rosołu :-( masakra
          • lala-111 Re: 6 msc nie chce nic jeść 03.01.13, 13:54
            moja sie obudzila po 13-steji ni chuchu nie ma zamiaru otwierac buzi do jedzenia zaczynam juz wariowac :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka