madzia.7
16.01.13, 09:51
synek skonczyl 9 miesiecy... I wydaje mi sie ze zaczynaja sie problemy z jedzeniem..
Kilka dni temu wyskoczyla mu wysypka na bokach brzucha.. Wyglada mi to na pokrzywke, czerwono-rozwe szorstkie krostki..wczesniej zdarzalo mu sie miewac szorstkie policzki..ale nie bylo to ciagiem, no i czasami pojawial sie sluz w kupie..ogolnie bylam zadowolona z tego jak synek jadl..mniej wiecej do 6-7 miesiaca dostawal mleko z piersi od 2 miesiecy pije mleko z butelki w ilosciach 100- 120ml- czasami 150ml. zaczelam rozrzeszanie diety w 6 miesiacu - bardzo powoli i wszystko szlo dobrze...na poczatku stycznia poszlam do przychodni dla dziecka i pielegniarka srodowiskowa doradzila aby dawac synkowi kanapki- czy to troszke posmarowane pasztetetem, makrela w pomidorach, zaczelam tez z kozim serkiem. Synek dostawal taki chlebek do raczki i jadl chetnie...zreszto nadal chce jesc te kanapki. zaczelam tez z surowymi owocami- jablko, banan...i pol zoltka dodawac do obiadku..i teraz zglupialam bo nie mam pojecia od czego ta wysypka! dodatkowo pojawily sie zatwardzenia!
Oto jadlospis synka.
6-7:00 - 120ml mleka
8:00 - troszke kanapki lub i troche kaszki
11-12- zupka warzywna z miesem + woda
13:00 mleko mm okolo 100-120ml
16:00 owoce 100ml
18:00 kaszka plus kanapka
19:00 mleko do snu ok 100ml
w nocy budzi sie 1-2 razy i wypija od 60-100ml mleka, placze jak nie dostanie mleka
nie umiem uregulowac posilkow..niestety zle sypia..w dzien 2 razy..czasem po 30minut czasem op 1 godzinie..
wiem ze cos jest nie tak bo ma te zatwardzenie i wysypke..
nie mieszkam w Pl.. i czasami nie wiem juz jak powinnam postepowac aby bylo dobrze..w Pl nie podaje sie takim malym dzieciom pasztetu- a tutaj i tak dostanie jak pojdzie do zlobka..
co robie zle?