Dodaj do ulubionych

Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby przepływ

08.11.13, 10:50
Witam, potrzebuję butelki ze smoczkiem z którego bardzo słabo leci. Mam butelkę Aventu z tej nowej serii natural z 1 dziurką i niestety syn nie potrafi z niej pić bo się krztusi, leci mu po bokach, za szybko po prostu leci. Dobrze by było, gdyby to była butelka w miarę nie zaburzająca techniki ssania ponieważ generalnie karmię piersią ale niestety dokarmiam raz dziennie i czymś muszę.
Proszę o doradzenie butelki, nie drenu/kubeczka/pipety. Znam możliwe konsekwencje podania butelki.
Obserwuj wątek
    • gosiasalatka Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 08.11.13, 10:55
      u nas przy karmieniu mieszanym świetnie sprawdziły się butelki Tommy Tippe. poza tym bardzo wygodne do przygotowania mleka i umycia, niedrogie. Polecam
      • dorot10 Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 08.11.13, 11:24
        Ja karmiłam mieszanie. Polecam butelkę medali albo habermana. Drogie ale warte ceny.
        • dorot10 Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 08.11.13, 11:25
          Butelka medeli calma:)
          • kfiatuszkowa Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 08.11.13, 19:39
            No właśnie słyszałam o calmie, widziałam ostatnio w zaklinaczce dzieci jak Tracy Hogg jednej matce przyniosła chyba tą butelką Habermana ale ceny mnie tak dość odstraszają ;) Spróbuję tego TT, jak nie poskutkuje to nie będzie wyjścia, nie może się tak krztusić, póki co spróbujemy tańszym kosztem ;) Dzięki :)
            • bosminka [...] 08.11.13, 20:31
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • awtorek Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 08.11.13, 20:39
                Ja też dokarmiałam Canpol Lovi i byłam zadowolona. Z ceny również:)
              • murwa.kac bosminka 08.11.13, 21:29
                Bardzo proszę o zmniejszenie sygnaturki do regulaminowych 4 linijek tekstu.
                Możesz się ograniczyć do jednego suwaczka, albo postarać się je ułożyć obok siebie w jednej linii.
    • aniaurszula Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 08.11.13, 20:45
      my uzywalismy canpola, taki normanly kauczukowy, dziecku nie zaszkodzilo i umiala jesc z piersi.
    • kasiaczarnulka Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 09.11.13, 12:54
      jak przepływ jest za duży to znaczy, że smoczek jest zły, u nas z aventu zrezygnowaliśmy dokładnie z tego samego powodu i przerzuciliśmy się na chicco
    • hanusia221 Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 13.11.13, 20:14
      Mieliśmy ten sam problem. U nas sprawdziła się butelka avent 0+(stara seria). Jak dziecko nieco podrosło Lovi 0+. Mały przepływ mają też smoczki canpol mini, ale nie wiem czy nie zaburzają ssania.
    • ewa_mialkowska Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 15.11.13, 00:29
      Hmm, a powiedz jeszcze... ile miesięcy ma twój synek i jak długo próbujesz go nauczyć jeść z tej butelki? Bo wiesz, jeśli dziecko jest malutkie, to na początku może mieć trudności w załapaniu tego o co chodzi w karmieniu z butli, szczególnie jak wcześniej podawałaś mu tylko pierś. Może daj mu jeszcze szansę, musi się z tym oswoić... W moim przypadku ta butelka aventowa się sprawdziła, ale trzeba było właśnie troszkę poczekać, zwłaszcza że jednak dla dziecka karmionego piersią raz butla a raz "cyc" to jakaś nowość.
      • kfiatuszkowa Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 15.11.13, 07:53
        Młody ma 9 tygodni.
        • ewa_mialkowska Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 20.11.13, 11:47
          9 tygodni, to maluszek. Musisz dać mu czas, bo tak jak pisałam wcześniej, dzieciątko może mieć problem z przestawieniem się na butelkę, jeśli jednocześnie karmisz je piersią. Mimo wszystko smoczki aventu i tak bardziej kształtem przypominają pierś mamy, więc dziecko nie powinno aż tak bardzo odczuwać zmiany, a jak dla mnie to dziecko może potrzebuje już więcej pokarmu i dlatego szybko chce ssać i mu leci po bokach? Może warto by było pomyśleć o smoczku z 2 dziurkami? Można je podawać od 1 miesiąca i one też mają wolny przepływ. Warto spróbować;) Powodzenia;)
          • gkoz Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 20.11.13, 11:56
            canpol lovi
            • gkoz Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 20.11.13, 11:57
              smoczek pasuje do butli avent
    • katya34 Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 24.11.13, 19:10
      Najważniejszy smoczek, mój synek pije ze smoczka Medela rozmiar "s" Iim trudniej pić tym mniej ulewania i krztuszenia.
      • manieczka.11 Re: Smoczki na butelk jakiej firmy mają słaby prz 29.11.13, 16:30
        Ja polecam Dr. Browns. Jedyna butla i smoczek, przy ktorym moj obecnie 2-miesieczniak sie nie krztusi. Leci wolniutko. 120 ml zajada w kwadrans. Przy tak polecanej Lovi zawartosc zniknela w 3 minuty, a ja sie balam, ze zaraz mi sie zadławi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka