Dodaj do ulubionych

termoopakowanie tommee tippee

21.04.14, 10:28
jak dlugo trzyma cieplo, czy ma dobre wlasciwosci termoizolacyjne?
a moze lepiej kupic podgrzewacz podrozny?
zalezy mi na 1 karmieniu poza domem, czyli musi utrzymywac cieplo tak 2-3 godziny.
Obserwuj wątek
    • headvig Re: termoopakowanie tommee tippee 22.04.14, 18:16
      przecież mm nie można tak długo trzymać, tym bardziej w cieple, bo się bakterie namnażają. większość mm od razu, jeśli nie wypita, nadaje się do wylania.
      polecam zakupić mały termos, do niego wlać ciepłą przegotowaną wodę, mm do pojemniczka plastikowego (TT takie ma takie pojemniki z "wlotem" do butelki, wsypujesz tam odpowiednią ilość miarek mm) i wymieszać przed podaniem.
      jeśli chcesz swoje mleko tak długo trzymać w cieple i podać z butli, to lepiej przecież zimne i też podgrzać w kąpieli wodnej, a woda gorąca w małym termosie)

pojemniczek:
      images.okazje.info.pl/p/dla-dziecka/6531/th120/3-x-pojemnik-na-mleko-w-proszku-tommee-tippee.jpg
      • ankamodr Re: termoopakowanie tommee tippee 23.04.14, 09:22
        Nie prawada. Mozna mm trzymać max 2 godziny w butelce i po tym czasei dopiero wylać. Nie wiem skąd masz takie informację.
        Termoopakowanie TT trzyma ciepło bardzo krótko. Moim zdaniem tak max 1 godzinę.
        • headvig Re: termoopakowanie tommee tippee 23.04.14, 10:22
          zależy od mleka. na pepti pisze max do 2h, na bebiko - zużyć od razu...
    • 3meg.1983 Re: termoopakowanie tommee tippee 23.04.14, 12:21
      Po dwoch godz. Bedzie zimne. Ja wlewalam do butli bardziej ciepla wode a przed podaniem wsypywalam mm z pojemniczka tt. Wymieszalam I gotowe.
    • monikaa13 Re: termoopakowanie tommee tippee 27.04.14, 14:03
      Jeśli chcecie do samochodu to jednak podgrzewacz się sprawdzi lepiej, a najlepiej stacja benzynowa lub jakiś bar :)

Bierzesz samą wodę, a mleko dosypujesz dopiero przed podaniem. Nie widzę sensu robienia mleka 2 godziny przed podaniem, po co?
      Poza tym jak piszą dziewczyny mleko zrobione może stać max. 2 godziny.

Co do termoopakowań. Są ok. ale nie utrzymają ci gorąca długo. Też mamy torbę TT. U nas się sprawdziła ale trzymałam w niej zawsze wodę, nie zrobione mleko. Wkładałam wrzątek, okrywałam pieluszką i wkładałam do torby. Wytrzymywało tyle ile trzeba, teraz już nie pamiętam ile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka