Dodaj do ulubionych

Wymioty po mm

24.07.15, 21:20
Mój synek skończy niebawem 5 miesięcy. Karmiony jest tylko piersią. Jednak z uwagi na to że muszę zostawić go niebawem na noc u dziadków postanowiłam spróbować dać mu na noc mm bo pomyślalam że może dłużej pośpi. Wypił 150 ml (może za dużo jak na pierwszy raz) i po 3 h wszystko zwymiotował :( Nie wiem co może być tego powodem? Dodam że zaraz po urodzeniu pil butelkę w szpitalu i bylo ok. Potem w 6 dobie już w domu też go dokarmialam (3 dni) i raz też mu się zdarzyło że zwymiotował. Martwię się czy on już nie będzie tolerowal mm? Mam pokarm i nie zamierzam go odstawiać od piersi do jakiegoś roku ale nie ukrywam że czasem wygodniej byłoby mi podac mm. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • angeika89 Re: Wymioty po mm 25.07.15, 00:04
      Witaj. Moim zdaniem jeśli masz w porządku pokarm to nie ma sensu dokarmiać mm i zaburzać maluszkowi pracę jelit. Nie możesz na tą noc spuścić pokarm, aby dziadkowie mogli podać. Mleko z piersi można nawet mrozić w większych ilościach. Sama od początku karmię mm, ale gdybym tylko mogła podawałabym pierś...
      Wymioty mogą być powodem nie tolerancji danego mleka. Jakie używasz? Może też być alergikiem... Syn kuzynki pierś tolerował super a po przejściu na mm okazało się że nie toleruje laktozy. Ja od początku bebilon, był trochę na nan ale były po tym zaparcia. W szpitalu w ogóle dostawał jakieś Gerbera...
      A odbijasz dziecko po każdym posiłku? Wtedy mniejsze prawdopodobieństwo że uleje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka