Dodaj do ulubionych

kubki niekapki

28.09.04, 23:16
czy 5 miesięczny malec może zacżąc już pić z kubeczków- niekapków. Jaki
polecacie?
Obserwuj wątek
    • brzysialinka Re: kubki niekapki 29.09.04, 19:45
      mój Kubuś od 4 mies. pił z kubeczka niekapka, pierwszy kubeczek jaki zaczęliśmy
      używać to Avent. Musisz sprawdzić na opakowaniu, tam podany jest wiek od jakiego
      można stosować kubeczek. Możesz spróbować innej firmy, ale ja nie znalazłam
      kubeczka, który był rekomendowany na opakowaniu od tak wczesnych miesięcy. jak
      będziesz kupowała ten kubeczek to dobrze by było, żeby miał uchwyty, bo nie
      spostrzezesz się jak Twoje bobo będzie chciało samo sobie radzić z kubeczkiem.
      Powodzenia i pozdrawiam.
    • szpiczak Re: kubki niekapki 29.09.04, 21:31
      ja mam niekapek aventu,jest dobry ale moj synek dopiero teraz(konczy 8 miesiac)
      zaczyna z niego poijac,wczesniej nie chcial.jest fajny bo ma gumowy ustnik.
      pozdrawiam
      mama
    • lud_mila Re: kubki niekapki 30.09.04, 11:11
      Polecam Avent, mój synek z niego pije odkąd skończył 5 m-cy, dostał od razu ten
      z zielonym ustnikiem od 6 m-ca.
    • korneliap Re: kubki niekapki 02.10.04, 14:19
      A ja mojej córeczce 6 miesieczje kupiłam butelke balonik canpola z takim
      gumowym ustnikiem jak w kubkach niekapkach.
      Tyle ze mała ssała go jak smoczek a tak chyba nie powinna???
      W końcu zamieniłam na zwykły smoczek bo bałam sie o jej zgryz
      a moze niepotrzebnie?
    • camelos Re: kubki niekapki 02.10.04, 22:08
      kupiłam kubeczek Aventa z ustnikiem od 3m - ale mam problem. Mimo że go
      wysterylizowałam to woda w kubeczku ma posmak plastiku, jest niesmaczna. to
      jest od samego kubeczka, bo jak ściągnełam ustnik i napiłam się normalnie to
      nadal miała taki posmak. Jak go zlikwidować? Czy ktoś też zauważył taką wadę
      tego produktu?
      • larencja Re: kubki niekapki 05.10.04, 01:16
        Tak ja tez mam ten sam problem , kubeczek nawet zalalam wrzatkiem ok.90% i
        nadal jest ten specyficzny zapach plastiku .
        Mam pytanko do mam a jak czyscicie gorna czesc tego kubeczka?
        • blondyneczka20 Re: kubki niekapki 05.10.04, 10:48
          Niestety i ja mam problem z tym kubkiem.Otóż spleśniał nam ustnik od środka.
          Nie stał zakręcony i mokry,także nie mam pojęcia dlaczego! Poza tym niewiadomo
          jak go myc (ten ustnik).Najgorsze jest to,że chyba trzeba będzie kupić nowy
          kubek,bo nigdzie nie mogę dostać samego ustnika.
          • aneta76 Re: kubki niekapki 05.10.04, 11:03
            jesli chodzi o Avent to na pewno mozna kupic same ustniki, bo one sa wymienne i
            pasuja nie tylko do kubeczkow, ale rowniez do butelek. Ja kupilam normalnie w
            sklepie ustniki do kubka niekapka. Pakowane są po dwa w opakowanu, ale w
            niektorych sklepach rozrywaja opakowania i sprzedaja również pojedynczo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka