camelos 28.09.04, 23:16 czy 5 miesięczny malec może zacżąc już pić z kubeczków- niekapków. Jaki polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brzysialinka Re: kubki niekapki 29.09.04, 19:45 mój Kubuś od 4 mies. pił z kubeczka niekapka, pierwszy kubeczek jaki zaczęliśmy używać to Avent. Musisz sprawdzić na opakowaniu, tam podany jest wiek od jakiego można stosować kubeczek. Możesz spróbować innej firmy, ale ja nie znalazłam kubeczka, który był rekomendowany na opakowaniu od tak wczesnych miesięcy. jak będziesz kupowała ten kubeczek to dobrze by było, żeby miał uchwyty, bo nie spostrzezesz się jak Twoje bobo będzie chciało samo sobie radzić z kubeczkiem. Powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: kubki niekapki 29.09.04, 21:31 ja mam niekapek aventu,jest dobry ale moj synek dopiero teraz(konczy 8 miesiac) zaczyna z niego poijac,wczesniej nie chcial.jest fajny bo ma gumowy ustnik. pozdrawiam mama Odpowiedz Link Zgłoś
lud_mila Re: kubki niekapki 30.09.04, 11:11 Polecam Avent, mój synek z niego pije odkąd skończył 5 m-cy, dostał od razu ten z zielonym ustnikiem od 6 m-ca. Odpowiedz Link Zgłoś
korneliap Re: kubki niekapki 02.10.04, 14:19 A ja mojej córeczce 6 miesieczje kupiłam butelke balonik canpola z takim gumowym ustnikiem jak w kubkach niekapkach. Tyle ze mała ssała go jak smoczek a tak chyba nie powinna??? W końcu zamieniłam na zwykły smoczek bo bałam sie o jej zgryz a moze niepotrzebnie? Odpowiedz Link Zgłoś
camelos Re: kubki niekapki 02.10.04, 22:08 kupiłam kubeczek Aventa z ustnikiem od 3m - ale mam problem. Mimo że go wysterylizowałam to woda w kubeczku ma posmak plastiku, jest niesmaczna. to jest od samego kubeczka, bo jak ściągnełam ustnik i napiłam się normalnie to nadal miała taki posmak. Jak go zlikwidować? Czy ktoś też zauważył taką wadę tego produktu? Odpowiedz Link Zgłoś
larencja Re: kubki niekapki 05.10.04, 01:16 Tak ja tez mam ten sam problem , kubeczek nawet zalalam wrzatkiem ok.90% i nadal jest ten specyficzny zapach plastiku . Mam pytanko do mam a jak czyscicie gorna czesc tego kubeczka? Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka20 Re: kubki niekapki 05.10.04, 10:48 Niestety i ja mam problem z tym kubkiem.Otóż spleśniał nam ustnik od środka. Nie stał zakręcony i mokry,także nie mam pojęcia dlaczego! Poza tym niewiadomo jak go myc (ten ustnik).Najgorsze jest to,że chyba trzeba będzie kupić nowy kubek,bo nigdzie nie mogę dostać samego ustnika. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta76 Re: kubki niekapki 05.10.04, 11:03 jesli chodzi o Avent to na pewno mozna kupic same ustniki, bo one sa wymienne i pasuja nie tylko do kubeczkow, ale rowniez do butelek. Ja kupilam normalnie w sklepie ustniki do kubka niekapka. Pakowane są po dwa w opakowanu, ale w niektorych sklepach rozrywaja opakowania i sprzedaja również pojedynczo... Odpowiedz Link Zgłoś