aga_p_27 niechcący mi się wysłało... 15.01.05, 12:50 Witam, mój synek ma już 9 miesięcy i do tej pory karmię go piersią. Niestety w przyszłym tygodniu będę pracować po 12 godzin i chciałam jeden raz podać mu Bebiko Omneo 2 (bo takie kiedyś mu kupiłam, jak zaczynałam pracę - stało do tej pory w szafce, nie otwarte). I dzisiaj, tak dla sprawdzenia, zrobiłam mu trochę tego mleka, ale nie chciał pić. Spróbowałam - ależ to gorzkie!!! Fujjjj... czy te mleka są takie gorzkie, czy może to nasze się gdzieś popsuło? Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: niechcący mi się wysłało... 15.01.05, 13:21 Moja córcia pije Bebiko Omneo 1. Też z mężem próbowaliśmy - niedobre ;) no ale ona wcina to i nic innego nie chce. Wiesz, myślę że smak dorosłego a niemowlaczka to dwie rózne sprawy, kiedyś jakiemuś dziecku podebrałam łyżeczkę przecieru Gerber, myślałam, że padnę, a ono jadło i się cieszyło ;) Mleko kobiece też jest paskudne w smaku... Pewnie Twoje dziecko się przyzwyczai, daj mu troszkę czasu. Możesz też próbować innych mlek, ale to chyba spory wydatek, takie eksperymenty. No a może jakoś na początek łączyć swoje i modyfikowane? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaska Re: Gorzkie mleko 18.01.05, 10:02 Ja tez kupilam synkowi to mleko, ale faktycznie było wstrętne, gorzkie i nie chciał pić. Kup bebilon albo bebiko albo bebikoR (to jest z kleikiem ryzowym) - te mleczka są naprawde dobre i smaczne. Po kilku wieczornych próbach mój synus nauczył się pić zamiast cyca mleczko, bo mu w końcu zasmakowało. Ale nic na siłę, gdy nie chciał mleczka dawałam mu cycusia. Wszystko pomału i cierpliwie. A w nocy i tak cycuś. pa aska Odpowiedz Link Zgłoś