Dodaj do ulubionych

BEBIKO OMNEO???

01.03.05, 18:10
Zmieniłam mojemu 5 tyg. synkowi zwykłe Bebiko na Bebiko Omneo ponieważ ma
problemy z kupkami tzn. robi kupkę raz na 4 dni i to trzeba mu pomóc czopkiem
bo inaczej nie ma szans na zrobienie kupy,jednak po tym Bebiku pojawiły mu się
rumienie na policzkach i bardzo to mleko mu się ulewało, właśnie nie wiem
dlaczego przecież to mleko jest podobno delikatniejsze może ktoś miał podobny
problem.Teraz wróciłam do zwykłego Bebika zobaczę czy rumień zniknie.
Obserwuj wątek
    • xasicax Re: BEBIKO OMNEO??? 01.03.05, 19:06
      My mieliśmy podobny problem z ulewaniem i kupkami.Karmiłam Bebikiem Omneo i
      Patryk też nie mógł sie załatwic,tylko za pomocą termometra lub czopka.Pani
      dr.Pediatra poleciła zminę mleczka na Humane 1 Plus-jest zageszczona skrobią
      ziemniaczaną.Patryk teraz rzadko ulewa i problem z kupkami uregulował sie po 2
      tygodniach.Wydaje mi sie że malutki żołądeczek potrzebuje troche czasu aby
      przyswoić nowe mleczko,poczekaj pare tygodni aż sie wszystko unormuje a problem
      z kupkami napewno zniknie.Powodzenia,Pozdrawiam
      Asia mam Patryka (13.12.04)
    • rybalon1 Re: BEBIKO OMNEO??? 01.03.05, 20:33
      u nas po omneo kupka była 1 x dziennie na luzie :-)))) tylko troche zielona
      ale ja jeszcze na noc podawałam Trilac do mleczka i rano była sliczna kupka ,
      można go podawac codziennie i ja tak robiłam .pozdr
      • kmyczek Re: BEBIKO OMNEO??? 01.03.05, 21:35
        u nas bebiko omneo przynioslo efekt po tygodniu, a tez byly duzy problem z
        kupkami.
        Po przejsciu na omneo mala zaczela ulewac wiecej niz przy bebilonie ale to
        trwalo kilka dni.
        pozdrawiam
    • iwonady Re: BEBIKO OMNEO??? 01.03.05, 21:35
      po bebiiko omneo kupka była lekko zielona, ale luźna. Przerzucilismy się jednak
      na bebilon1, bo przy omneo Igor miał problemy ze ssaniem. Melko jest dosć
      geste, a on denerwował się przy ssaniu. Po bebilonie kupki sa żółte i też bez
      zastrzezeń. Zero kolek, bólów berzucha, zaparć czy ulewania.
    • rutkam Re: BEBIKO OMNEO??? 03.03.05, 21:16
      Mam pytanie co to jest ten Trilac?Po powrocie do zwykłego Bebiko rumień z buźki
      znikł widać nie tolerował tego Omneo.Muszę sprostować, ja z kupkami mam problem
      od początku dlatego właśnie zmieniłam zwykłe na omneo ale jakoś mu nie
      służy.Bardzo proszę o odpowiedź co to ten Trilac może i mojemu dziecku pomoże.

Pozdrawiam
      • rybalon1 Re: BEBIKO OMNEO??? 03.03.05, 21:29
        powiem tak, Trilac to takie dobre bakterie podaję się go osłonowo przy kuracji
        antybiotykowej ale mozna podawać tak na zapas nic sie nie stanie, u nas kupki
        sie po nim polepszyły i nie było zaparć ..... chyba też lepsze trawienie jest
        to takie coś jak Lakcid
        • bea-ta Re: lakcid, lacidofil, trilac 03.03.05, 22:11
          Wszystkie w/wym. preparaty zawieraja pałeczki kwasu mlekowego w różnym stężeniu
          i kilka rodzajów. najmniej posiada Lakcid w sprzedaży w ampułkach do
          rozpuszczenia, nieco więcej Lacidofil- kapsułki z proszkiem, Trilac - kapsułka
          z "sprasowanym" proszkiem zawierająca najwięcej bakterii. Przy czym leki te śa
          na serwatce mleka krowiego i moga dawać uczulenie u alergików. Od niedawna w
          sprzedaży jest Lacidofil bez serwatki. Na poczatek w razie zaparć można podać
          Lacidofil - godzine przed jedzeniem 1/2 proszku z kapsułki do rozpuszczenia w
          wodzie lub można proszek wsypać do mleka, bo równiez podaje sie te preparaty w
          trakcie posiłku. Ja jeszcze na Twoim miejscu spróbowałabym bebilonu jeśli
          maluch nie jest alergikiem i w rodzinie nie było alergii. O właściwościach
          probiotycznych jeszcze jest NAN Bifidus, ale Bebilon wychodzi taniej ze wzglądu
          na duże puszki.
    • atlantis75 Re: BEBIKO OMNEO??? 03.03.05, 22:48
      Kuba je Bebiko Omneo juz 3,5 mies. i bardzo dobrze je toleruje. Kupę robi
      codziennie, ulewa w normie (dopóki mu się układ trawienny nie rozwinie dobrze).
      Warto podawac Lakcidofil przy karmieniu modyfikowanym.
    • lamium Re: BEBIKO OMNEO??? 04.03.05, 10:01
      moja Hania byla najpierw na NanHA potem na Nan1 - bylo potezne zatwardzenie ze
      wzgledu na olbrzymia ilosc zelaza w porownaniu z innymi mleczkami, potem
      przeszlysmy na bebilon ale nie bardzo sie poprawialo wiec sprobowalysmy bebiko
      omneo, od jakiegos tygodnia mala ma straszna wysypke na buzi i brzuszku - taka
      drobna kaszke,jak przeczytalam te wasze listy to zastanawiam sie czy to nie
      czasem od tego bebika omneo?
      • kmyczek Re: BEBIKO OMNEO??? 04.03.05, 11:01
        moja Karolka miala wysypke po bebilonie, jak przeszlysmy na bebiko omneo
        wysypka zniknela. Wiec moze wysypka jest wina mleka
        pozdrawiam
        • luzix Re: BEBIKO OMNEO??? 07.03.05, 10:54
          Moja córcia przeszła na Bebiko Omneo 2 i strasznie ulewa ale to strasznie a do
          tego uczulenie i chropowata skóra. Nie wiem teraz czy to od mleka czy od
          pierwszej zupki i czy moge ot tak sobie bez zaleceń zmienić jej mleko na inne?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka