Dodaj do ulubionych

PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!!

28.04.05, 23:22

www.bajbus.pl/index.phtml?ids=powiedz&kat=odziecku&tmt=dmeszka
Obserwuj wątek
    • makoc Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 29.04.05, 17:48
      CZuję sie jakbym to ja napisała ten post. I niestety obawiam się że więcej jest
      takich mam :(
      Autorka świetnie przedstawiła to co ja przeszłam z moją córką! Szkoda ze nie
      uczą o takich przypadkach w szkole rodzenia. Zawsze tylko "każda kobieta może
      karmić piersią", "karmienie piersią najzdrowasze"...
    • nela101 Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 04.05.05, 11:09
      nie wiem jak zrobić z tego strnę aktywną ale to wazne zebyście to przeczytały
      właśnie ten artykuł pomógł mi przegnać się z karmieniem piersią bez stresu
    • mazuba Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 04.05.05, 11:15

my tak mielismy tylko polozna zorientowala sie po tygodniu glodzenia malej w
      domu i od razu przeszlismy na odzywke:(
      smutno mi ale dzidzia przybiera i jest zdrowa.
      pozdrawiam
      magda mama ninki
      • dzbanuszek Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 04.05.05, 12:22
        hmm a ja sie tak zastanawiam ... czy ta mama nie miala za grosz swojej
        intuicji ? nie chce nikogo oskarzac, bron Boze, ale jakos mi sie to nie widzi
        ze matka tak slepo wierzy lekarzom i nie potrafi wyczuc co sie z jej dzieckiem
        dzieje ?
        a swoja droga to trafila na debilnych ludzi ... ech szkoda gadac ...
        • mazuba Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 04.05.05, 13:36

a ja wierze, ze otoczenie (lekarze, polozne, rodzina: babcie, ciotki i
          inne "zyczliwe") moga doprowadzic do tego, ze jedyna mysl jaka jest w glowie
          to : dawac cycka...chociaz jak widac nie zawsze to jest najlepsze.
          pozdr
          magda
        • makoc Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 04.05.05, 15:05
          Moja córka trafiła do lekarza jak miała 19 dni. Stamtąd odrazu do szpitala. To
          moje pierwsze dziecko i nie wiedziałam, że może sie nie najadać z piersi. Nie
          wiedziałam jak się czuje kobieta mająca pełne piersi itp. Dziecko chciało być
          24 godz. na dobę przy piersi, a mówiono mi że to normalne przez pierwszy
          miesiąc. A ono po prostu było głodne! teraz to wiem. Gdybym to wiedziała
          wczesniej na pewno dałabym butle, ale nie zdawałam sobie po prostu z tego
          sprawy.No, a skąd mogłam przypuszczac. przeciez zgdodnie z hasłem wiodącym
          wszechobecnej propagandy laktacyjnej "kazda matka moze wykarmic swoje
          dziecko".A ja nie miałam pojęcia, ze jak dziecko ładnie ssie i jest cały czas
          przystawiane, to pokarm może sie nie produkować.
    • magda270519761 Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 04.05.05, 13:56
      karmie piersią już 2 dziecko , pierwsze wyłacznie piersią , miałam dużo mleka ,
      teraz też mam dużo , ale są dni , że czuje , że mleka jest mniej i wtedy daje
      np. wieczorem butle , to co czytam ostatnio o karmieniu to mnie przeraża , te
      poradnie laktacyjne , to pisanie przez matki dziecko przybyło 400 g przez
      miesiąc i ciagle płacze , ale ona się nie podda i będzie karmić , to jest
      chore , to fanatyzm , kto ma mleko niech karmi , kto niema to butla i już i nie
      przeceniajcie karmienia piersią od tego nie rosnie jakieś cud dziecko ,
      wszystko w normie , moje chorują normalnie , pierwsza miała pruchnice jak
      niewiem co i wade zgryzu ( w życiu nie widziała butli , ani smoka) i pisze to
      ja matka karmiąca pierwsze 1,5 roku , a drugie zobaczymy , ale wiem jedno , od
      początku ucze pic z butli , nigdy juz nie będe więzniem karmienia
    • nis77 Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 05.05.05, 10:14
      ja również uwazam ze presja otoczenia sprawia ze mloda mama dostaje manii cyc
      cyc cyc i na poczatku wcale do niej nie dociera ze bobas glodny jest i tyle!
      • adka3 Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 06.05.05, 14:56
        Ja opamietałam sie w porę. Rodząc córeczke myslałam tylko o tym, że będę karmic
        piersią. schody zaczęły się bardzo szybko. Mała miała troszeczkę cofnieta dolna
        wargę i trudno było złapac jej pierś. W szpitalu położne robiły co mogły ja
        też. Mała z dnia na dzień traciła na wadze i coraz głosniej krzyczała. Była
        zwyczajnie głodna. Oczywiście nie chcieli wypisać dziecka, które traci na
        wadze. Sama byłam przerazona, ale doszłam do wniosku, że może to też szpitalny
        stres. Wypisałam małą na własna prosbę. Wróciłysmy do domu. Pomimo
        całodziennych prób moje maleństwo niewiele zjadło i ciągle płakało.
        Zdesperowana wysłałam męża do apteki po mleko i strzykawki (żeby nie straciła
        odruchu ssania). Dostała mleka i pierwszy raz tego dnia było cicho. Przez dwa
        miesiące jadła butle i pierś. Potem zrezygnowalismy z piersi. Julusia jest dużą
        i zdrową dziewczynką. w listopadzie urodzi nam się drugie dziecko i wiem, że
        nie będę za wszelką cenę karmic piersią.
        pozdrawiam wszystkie butelkowe mamy.
    • putip Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! 18.05.05, 20:47
      Jestem mamą 4-miesiecznej córeczki i od 3 miesięcy karmię sztucznie. Jak słyszę
      że każda kobieta może karmić piersią to mnie trafia bo dla mnie to był horror.
      Mała wisiała mi non stop przy cycku, myślałam że zwariuje a każdy mi mówił,że
      najgorszy to pierwszy miesiąc itd. Ssała dobrze ale ja mam tak małe i delikatne
      brodawki że po 2 tygodniach karmienia prawie mi odpadły i niech mi nikt nie
      wpiera że wielkość brodawek nie ma znaczenia. Karmiłam i ryczałam z bólu a moje
      dziecko połykało pokarm z krwią bo pielęgniarki, położne i inne nawiedzone
      osoby mówiły że trzeba wytrzymać!!!! Ludzie co za głupota dawać pić dziecku
      mleko z krwią przecież dorosły by zwymiotował!!! Przeczytałam mądrą książke
      Tracy Hogg "Język niemowlęcia" i rozmawiałam z koleżankami które miały podobne
      problemy i rozumiały mnie. Dałam sobie rozgrzeszenie i zaczęłam karmić butelką.
      Mała rośnie, jest zdrowa i uśmiechnięta a ja wcale nie czuję się złą mamą.
      Dlatego kobiety wierzcie w swoją intuicję a nie ulegajcie modzie i naciskowi na
      karmienie piersią a wy będziecie szczęśliwe i wasze pociechy też.
    • ligia76 Re: PRZECZYRAJCIE !!!!!!!!! Link 19.05.05, 10:50
      www.bajbus.pl/index.phtml?ids=powiedz&kat=odziecku&tmt=dmeszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka