nufka76 15.05.05, 22:31 w jakiej pozycji trzymać 3 tyg.maluszka żeby odbiło mu się po jedzeniu? a jak wymiotuje to jak go trzymać by się nie zakrztusił? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr-albrecht Re: odbijanie, wymioty 16.05.05, 11:52 Nie ma sciśle ustalonych i jednolitych sposobów odbijania, gdyż każde dziecko jest inne. Moje odbijały najlepiej na ramieniu w pozycji pionowej. Zwykle jesli chodzi o wymioty to z właściwą pozycją sie spóźniamy. Zaraz po wymiotach dobrze jest ułożyć tak aby gowa i klatka piersiowa były niżej, skośnie a biodra wyżej i dokładnie dziecko oklepać. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama