Dodaj do ulubionych

bebilon cz prosobee??????????

08.06.05, 12:03
moja 2.5m Kasia ma od tygodnia na buzi takie malutkie krostki karmiłam
enfamilem i nanem –mieszanką 2 na 2 bo mała nie lubiła wodnistego mleka
później enfamilem i nanem ha, w związku z tym że robiła zielone kupki i
raczej jej to ciężko szło podałam bebilon z prebiotykami 1 tylko dwa dni, no
ale krostki były nadal dzis dałam 2 razy ProSobee. Mała zrobiła kupkę żółtą
ale kończówka była zielona czy to znaczy że nie ma uczulenia na bebilon czy
po tym ProSobee dzieci robią zielone kupki.....a te krostki może to tylko
podrażnienie mała często leży na brzuszku???

Chciała bym uzyskać jakieś dodatkowe wsparcie co dwie głowy to nie jedna
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: bebilon cz prosobee?????????? 08.06.05, 12:22
      Może zacznijmy od tego , żebys przestała stale zmieniac mleko! Dwa po 2 dniach
      od zmainy napewno rzadna wysypka alergiczna nie przejdzie do tego trzeba czasem
      4 tyg. Poza tym w razie alergii stosujemy nie zwykłe mleka a hydrolizaty -
      bebilon pepti, nutramigen lub mleko sojowe - wspomniane prosobe mogloby byc.
      Ale zacznijmy od tego czy wysypka jest uczuleniowa?Kupy zielone o niczym nie
      swiadcza chyba, że jest tam sluz czy swieża krew?Kwasny zapach, pienista,
      strzelajaca?Nie ma to daj sobie spokój.
      Wysypka u takiego dziecka może wynikac ze zmian hormonalnych,łzs, byc alergiczna
      , ale np. na tle kontaktowym- pierwszy podejrzany - kosmetyki do twarzy?Co
      uzywasz?Widział to lekarz?
      Skaza białkowa to charaterystyczna wysypka na twarzy - poliki, płatki uszu,
      najczęsciej swędzace. Fakt 2mz. jest to klasyczna pora na wychodzenie alergii
      wszelakich, ale zanim zmienisz mleko to nalezy dociec jakiego typu to wysypka?
      Wystapiła po zmianie kosmetyku, a może jakas urocza herbatka niemowleca?
      Te krostki to przy slinieniu moga byc nadkażenia bakteryjne - slina to bogactwo
      bakterii!?Nie napisałas gdzie i jaka to dokładnie wysypka. poza tym skóra
      dziecka w tym wieku tez nie jest zawsze idealna - ona tez uczy sie
      przystosowywac do świata zewn.:-)
      Możliwości jest sporo i nie jest to powód do ciagłe zmiany mieszanek, bo jeszcze
      wieksze zamieszanie to zrobi, bo np. dojda objawy z przew. pok i juz całkiem
      wszyscy okrzykna, że alergia, a maluch moze Bogu ducha winien?Beata
      • kc.bronis Re: bebilon cz prosobee?????????? 08.06.05, 12:48

dzieki za odpowiedz ale to ni mój pomysł zeby to taki mieszać mała nie chciała
        jeść mleka nan1 wiec lekarka kazała podać emfamil ar no jak mała zaczęła
        podjadać emfamil kazała do nan 1 dać emfamil w ilości na 120 mil 2 miarki
        emfamilu i 2 nan1 ok później kazała stopniowo zmniejszać emfamil i podawać nan1
        ale że mała nana1 nie tolerowała to kazała spróbować nan ha i znów z emfamilem
        i td...jak zaczęła robic kupki zielone poszłam spytać czy to może przez mleko
        powiedział żeby spróbować dawać bebilon i trafione załapała i jadła dwa dni no
        ale od tygodnia ta kaszka na policzkach i niepokuj choć to trwa do 16 do 20
        krzyk i nie wiedomo o co chodzi ( na kolke dostaje debridat i infackol) ślini
        się bardzo i paluszki ma w buzi non stop-może ząbki? dziś podałam przepisany
        Prosobee no i nie wim czy to coś zmieniło bo mala denerwuje sie od rana chyba
        jest głodna bo co 2 g wcina a jadła co 3 .....co zrobić już nie wiem sama wole
        zeby jadła bebilon przynajmniej kupa żółciutka a po ty przepraszam za
        określenie ścierwie ....tragedia Pomocy
      • kc.bronis Re: bebilon cz prosobee?????????? 08.06.05, 12:54
        podawałam hippa koper i na trawienie do 3 dni już nie daje ........
        no i kremu nie używam do twarzy myje wodą z apteki
    • bea-ta Re: bebilon cz prosobee?????????? 08.06.05, 13:39
      Tak napisałs haotycznie, że trudni zrozumieć.
      W razie objawów alergii jesli tak jest i przy kolkach Prosobe może byc stosowany
      - nie ma laktozy i białka krowiego. Dla mnie lepsze rozwiazanie byloby podawanie
      Bebilonu Peti - do uzgodnienia z lekarzem, bo na mieszanke sojowa dziecko może
      się uczulic. Ale poczekaj na tym Prosobe i zobaczysz co się bedzie działo.
      Zielonymi kupami sie nie przejmuj, a wysypka ma czas aby zejść. Może warto
      upenic sie u dermatologa co do rodzaju wysypki - ja upewniłabym się. Stałe
      zmiany mleka moga u dziecka wywołac niepokój, poza tym ukł. pokarmowy też musi
      sie przestawić i stąd problemy z kupami, brzuszkiem. Obserwuj czy wysypka sie
      nasila czy nie?A gdzie ona dokładnie jest i jak wyglada?Skóra jest sucha, szorstka?
      Po mleku Ar mogło miec dziecko zaparcia, bo tak jest kleik ryzowy. Na chwile
      trzeba przy czyms pozostać, bo tak nigdy nie dojdziesz co sie dzieje. Do picia
      przegotowana woda. Do twarzy przegotowana woda także. Jesli jest skórka sucha to
      np. Cutibaza kremik do skóry ze sklonnosciami do alergii ok. 7zł.Beata
      • kc.bronis Re: bebilon cz prosobee?????????? 08.06.05, 13:53

• piotr-albrecht Re: bebilon cz prosobee?????????? 09.06.05, 17:46
      Przy tak nerwowych ruchach i częstych próbach i ocenie efektów po jednym
      posiłku nic nie mozna powiedziec. Trochę cierpliwości droga mamo. Mnie by też
      brzuch rozbolał po tylu zmianach w tak krótkim czasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka