mamuska21 05.08.05, 08:45 lekarz przepisal mi to mleczko dla 2 miesiecznego synka.nie wiem dokladnie czym sie ono rozni od pozostalych ,prosze o wyjasnienie mi.dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwona332 Re: enfamil premium 1 05.08.05, 09:20 Cześć Zgodnie z reklamą Enfamilu premium zawiera on lipil, który wspomaga rozwój mózgu. Ja jednak uważam, że mleko to,jest tak samo dobre jak inne dotępne mleka na naszym rynku. Na początku karmiłam Olę tym mlekiem, bo dokarmiali ją nim w szpitalu po urodzeniu, a na mieszankach zupełnie się nie znałam. Natomiast mój pediartra poradził mi żebym przeszła na Nan, bo szkoda wydawać pieniędzy, a enfamil taki sam dobry jak inne mleka. Pozdrawaim Iwona i Ola Odpowiedz Link Zgłoś
agn3 Re: enfamil premium 1 05.08.05, 11:16 Moj 7-tygodniowy synek od urodzenia jest na enfamilu. Też zalecił mi je lekarz. Chętnie zmieniłabym je na jakies tańsze, bo puszka kosztuje 26zł. Boję się trochę tej zmiany, bo to mleko jest dobrze tolerowane, nie ma kłopotów ze zrobieniem kupki, nie ma kolek. Czy rzeczywiscie jest jakaś różnica, oczywiscie oprócz ceny między enfamil premium, a jakims tańszym mlekiem - niewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
femalespirit Re: enfamil premium 1 05.08.05, 14:19 Kolezanki juz wyjasnily roznice, ja sie dolacze do glosow polecajacych to mleczko, moj od konca 2. miesiaca je zjada, zadnych kolek, problemow z kupka, bardzo dobra tolerancja (a po Nanie i Bebiko rozne przeboje byly). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: enfamil premium 1 05.08.05, 16:23 Różni sie ono od innych dostepnych mlek zawartościa wielonienasyconych długołańcuchowych kwasów tłuszczowych niezwykle istotnych dla rozwoju ośrodkowego układu nerwowego i wzroku a które wystepują w dużej ilości w pokarmie kobiecym a nie ma ich w dotychczas stosowanych mlekach. Odpowiedz Link Zgłoś