14.08.05, 21:25
Panie doktorze,
moja 5,5 miesieczna córeczka od samego poczatku jest na mleku Ha i od
jakiegos czasu na twarzy na lewym policzku pojawila sie wysypka, szorstka
skórka - pediatra stiwerdzil ze to skaza białkowa i przepisal nutramigen no
ale moja córeczka za nic nie chce tego pic, nie wiem co poczac - plamka ta -
ma postac liszajka - ale jest tylko na policzku - prosze o rade. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agagaby Re: Nan 2 Ha 14.08.05, 22:09

• aoh2 Re: Nan 2 Ha 15.08.05, 10:17
        Nie na szyjce nie ma - ma tylko na policzku nie wyglada to zbyt dobrze takie
        liszajowate zmiany, czyli co - lepiej przeczekac? Tylko ze ona to ma juz od
        dluzszego czasu. Pozdrawiam
        • bb12 Re: Nan 2 Ha 15.08.05, 11:43
          A czym smarujesz zmiany skórne???
          Nie każda wysypka spowodowana jest mlekiem.
          • agagaby Re: Nan 2 Ha 18.08.05, 12:41

• piotr-albrecht Re: Nan 2 Ha 15.08.05, 13:41
      Proponowałbym nadal stosowac HAN HA, gdyż tak małe zmiany nie sa bezwzględnym
      wskazaniem do przejścia na hydrolizat o znacznym, stopniu hydrolizy, zwłaszcza
      jak nie sposób go dziecku podać - choc gdyby je "wziąć głodem" to i Nutramigen
      by zjadło.
      • aoh2 Re: Nan 2 Ha 15.08.05, 20:31
        Zapewnie ma Pan rację, wiec nadal bede podawala Nan Ha i obserwacja, tylk oczym
        smarowac te zmiany skórne, jak narazie od czasu ich pojawienia nie smaruje
        niczym aby nie podrazniac jeszcze bardziej, dziekuje za odpowiedz,
        pozdrawiam
        • piotr-albrecht Re: Nan 2 Ha 16.08.05, 15:10
          Jakąkolwiek maść natłuszczającą dla alergików, jest ich na rynku mnóstwo i
          trudno powiedzieć jaka jest najlepsza, gdyż dla każdego dziecka inna (z
          kosmetykami dla kobiet niestety tez jest tak samo).
    • lakie Re: Nan 2 Ha 17.08.05, 15:56
      Ech, ja miałam dziwny przypadek, jak z mleka NAN1 HA moja mała przeszła na NAN2 HA to właśnie pojawiło sie coś w stylu uczulenia, jak poszłam do lekarza (na szczepienie, nie w związku z tą zmianą skórną) to od razu usłyszałam "Zmienić mleko!!!", ale odczekałam jakis czas bo jakoś nie mialam pełnego przekonania co do tego lekarza i okazało się że zrobiłam bardzo dobrze, bo po około 2 tygodniach wszystko zniknęło i do dziś jest w porządku, to może był taki maly etap adaptacyjny. A dziś moja Asia pije juz Nestle Junior i zajada serki i jogurty i nie ma zadnych problemów :)

Pozdrawiam

lakie :)

Asia ma już... lilypie.com/baby2/040726/1/4/0/+1
      Asia wygląda tak... bi.gazeta.pl/o/a/forum/195/3/195361.jpg
    • dorota0510 Re: Nan 2 Ha 17.08.05, 18:29
      mojej małej podobne zmiany zeszły po kremie Lipobasa ( ok. 18 zł. )
      • aoh2 Re: Nan 2 Ha 17.08.05, 21:18
        No i to samo potwierdziła pani alergolog po dokladnym i wnikliwym obejrzeniu
        mojej córeczki, przepisala masc z witaminami i bedziemy obserwowac. Mleka nie
        zmieniam, bardzo dziekuję za odpowiedzi, pozdrawiam
        Ania
    • beatahk Re: Nan 2 Ha 18.08.05, 12:36
      Ja ze wzgledu na tarczyce nie moglam karmic swojego malucha piersia i wieku 6
      miesiecy nagle musial przejsc na Nutramigen. Nie chial pic. To byl koszmar!
      Najpierw karmilam lyzeczka. I nic. Dopiero kiedy zaczelam sciagac pokarm i
      mieszac go z Nutramigene gladko poszlo (plus wycinanie wiekszych dziur w
      smoczkach, bo nie umial ssac). Np. 1/7 butelki Nutramigen pozostale moje mleko.
      Potem 2/7 Nutramigen, ipozostale moje mleko itp. To daje efekt!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka