Dodaj do ulubionych

Pocąca się główka

27.08.05, 13:15
Panie doktorze, moje dziecko kiedy je i śpi ma bardzo spoconą główkę. Mała ma
5 miesięcy a to dziejke się od dwóch tygodni. Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • szeri55 Re: Pocąca się główka 27.08.05, 21:12
      Witam!Ja mam z moją Julia ten sanm problem ona ma 4,5 mieś.Poci jej się główka
      ale nie cała tylko z tyłu tak ze poduszeczka jest żółta i od nie dawna ma
      dziwny zapach potu -główka-taki ostry.Dodam ze przez ostanti miesiąc dostawała
      co 2 dzień 2x vigantolette(D3)poniewaz ortopeda stwierdził słabe zwapnienie
      stawów-choc z samymi bioderkami jest wszystko O.K.
      • megi.1976 Re: Pocąca się główka 28.08.05, 09:51
        Witajcie!!
        Mój 4 miesięczny synek ma dokładnie tak samo,główka z tyłu mu się poci,dziś rano
        zauważyłam że pod głową miał mokrą poduszkę.Już kiedyś to zauważyłam ale
        myślałam że to przez upały-ale dziś..Bierze 2 krople witaminy A+D3,i 5 kropli
        cebionu.
        Pozdrawiam
    • bobelmaly Re: Pocąca się główka 28.08.05, 10:09
      "wegrzyn",,,czyżby rodzina?....moja rodzina Węgrzynów pochodzi z Kielc...miło by było...ale a propo pocącej się główki...miałam podobny problem..teraz mały ma 10,5 mies i problem zanika...coraz mnie się poci....dochodziło do tego że codziennie musiałam zmieniać mu poszewkę bo tak była upocona,,,faktycznie w tedy dawałam mu a+D3..i witaminy...lecz lekarz mi powiedział że d3 daje się w te dni kiedy mały jest mało na słońcu a jak jest dużo na słoneczku..to nie dawać..tak samo z witaminkami...co za dużo to nie zdrowo...pozatym ja go za dużo przepajałam rumiankiem itd...
      • dwegrzyn Re: Pocąca się główka 30.08.05, 08:11
        Może rodzina mojego męża. Jego rodzice są ze Skarżyska KAmiennej. Napisz do mnie
        na Email
        Daria3300@poczta.onet.pl
        • bobelmaly Re: Pocąca się główka 26.09.05, 13:32
          właśnie wróciłam z delegacji...ale jak tylko znajde dzisiaj więcej czasu to
          napiszę do Ciebie...pozdrowienia dla rodzinki Węgrzynów!!!
    • piotr-albrecht Re: Pocąca się główka 28.08.05, 14:08
      To może mieścic się w granicach normy, może być jednak czasem (raczej rzadko)
      objawem np. niedoboru witaminy D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka