Dodaj do ulubionych

zagęszczanie

02.09.05, 11:59
Panie Doktorze,
Mój synek (3 miesiące)od kiedy przeszedł jakiś miesiąc temu na Nutramigen BARDZO dużo je, tzn. nawet 10 razy po ok 130ml - 150ml. Wszelkie ograniczenia kończą się płaczem przez cały dzień z głodu. Wczoraj nasza Pani Doktor zaleciła dodawać Sinlac 2 razy dziennie do mleka. I tu jest problem: wczoraj wieczorem zrobiłam 170ml nitramigenu i zagęśiłam to dwiema miarkami sinlacu. Następnie przejrzała moją "skarbnicę wiedzy", czyli to forum i przeczytalam, że sinlac robi się na wodzie, bo ma on ZASTĄPIĆ posiłek mleczny. Już dzisiaj miałam mu przygotować na wodzie z wiekszą ilością miarek (tak zresztą jest też na opakowaniu) i czytam Pana wypowiedź:
• Re: Obfite ulewanie
piotr-albrecht 01.09.2005 22:54 + odpowiedz

Nie ma jeszcze powodu do zmiany - mozna je np. zagęszczać - Sinlackiem

i już nie wiem co robić dzisiaj...
Bardzo proszę o podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • neska79 Re: zagęszczanie 02.09.05, 12:02
      Dodam jeszcze, że synek urodził się w 34 tyg z wagą 1800g, teraz w wieku 3 miesięcy waży 5400g. Znajduje się na 25 centulu na siatkach dla dzieci urodzonych o czasie. Aż boję się sprawdzić na którym centylu jest na siatkach dla wcześniaków.
    • piotr-albrecht Re: zagęszczanie 03.09.05, 06:58
      Zagęszczać można kleikiem ryzowym, sinlackiem, kelikiem kukurydzianym,
      nutritonem. Sinlacu nie nalezy tylko podawać w takiej proporcji do mleka jaka
      jest zalecana do wody, gdy sinlac stanowi odrebny posiłek a nie dodatek.
      • gagaw Re: zagęszczanie 03.09.05, 22:51
        Ja nawet w tej sprawie napisałam do producenta. Nie powinno się lączyć sinlacu
        z mieszanką, ponieważ dziecko może mieć za dużo tych wartości odżywczych
        (minerały i witaminy).
        Ale 2 miarki to przecież nie dużo. Można na to miejsce zrezygnować z jednej lub
        dwóch miarek mieszanki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka