Dodaj do ulubionych

dlaczego nie nutramigen?

23.10.05, 16:01
drogi doktorze właśnie wróciłam ze szpitala z moim 8 tygodniowym synkiem
(miał zapalenie płóc)pani ordynator pytała mi się dlaczego moje dziecko żywię
nutramigenem stwierdziła, że to jest lek i że ona własnemu dziecku by tego
nie podawał, zasugerowała zmianę diety zaznacze że mój synek płakał przwie
cały czas trudno mu było nawet zasnąć, próbowałam już 4 rodzajów mleka
skończyło się na nutramigenie .czy mógłby mi pan wyjaśnić dlaczego pani
ordynator tak skrytykowała nutramigen i jeszcze jedno jakie w takiej sytuacji
mleko mu podawać?zbardzo panu dziękuję
Obserwuj wątek
    • piotr-albrecht Re: dlaczego nie nutramigen? 23.10.05, 18:31
      Jeżeli po nutramigenie jest dobrze to nic bym nie zmieniał.
    • leda17 Re: dlaczego nie nutramigen? 23.10.05, 22:08
      Witam Cię, chętnie dowiem sie dlaczego to mleko jest niezbyt dobre, bo aktualnie
      moja 2 msc córeczka je pije. Jest alergiczką i niestety po wszystich mlekach
      stosowanych dl tej pory (nan 1, bebiko omneo, bebilon pepti) miała straszną
      buzię, wysypaną wręcz skorupkę taką alergią, bylam przerażona groziło to
      głebokimi bliznami, po prostu pod tą grubą czerwona maską nie widziałam dziecka.

najgorsze w tym względzie (to dopiero na tym mleku zrobiło się tragicznie) było
      BEBILON pepti - szczerze odradzam to mleko, które jest wpychane mamom przez
      lekarzy (wiadomo recepty z numerem lekarza który to mleko przepisuje - a wiadomo
      ile tego sie zuzywa - idą do apteki a potem do nfz a potem do firmy BEBILON, bo
      przeciez to mleko jest w 50 % refundowane) stąd lekarze tak chętnie je
      przepisują a moje dziecko przez takiego lekarza dostalo takiej alergi że potem
      ten sam lekarze jednoczesnie leczyl jej te zmiany sterydami a caly czas kazal mi
      dawac jej to mleko. Kupy po tym mleku sa zielone nienaturalne i bardzo
      smierdzace (biegunki). Kiedy mialam tego dosc (moje dziecko na tym mleku przez
      przeszlo miesiac nic nie przytylo a wrecz ubylo na wadze !!!!!!!!!) - i
      poprosilam o zmiane mleka - pediatra od razu wypisala mi w ksiazeczce recepte na
      kolejny BEBILON !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Na moja uwage ze nie chce juz dawac mojemu dziecku mleka prosukowanego przez te
      firme - lekarka stala sie bardzo agresywna i wypisala mi po wielkich bojach 1
      recepte na 1 puszke nutramigenu (takie chcialam) natomiast wczesniej przepisala
      mi od razu 10 puszek babilonu a w tym samym dniu co dala mi ten nutramigen
      chciala mi wypisac (wpisala juz do ksiazeczki koklejne 10 puszek beilonu amino)
      ! Natomiast z nutramogenu nie ma kasy dla niej wiec mi utrudniala, odradzam
      BEBILON, !!

uważam że nutramigen jest ok (dziecku dopiero przeszla wysypka - zupełnie, kupa
      piękna ksiązkowa - musztradowa, żadnych biegunek i brzuszek sie ustabilizowal
    • karolina10000 Re: dlaczego nie nutramigen? 24.10.05, 07:54
      Też wydaje mi sie, że Twoja pani ordynator kierowała się innymi względami niż
      dobro dziecka i obiektywna ocena.Moja córka ma 10 mcy, od prawie 6 jest na
      nutramigenie. Z powodu alergii ma mało urozmaiconą dietę, przez 2-3 mce
      nutramigen był jej jedynym pokarmem i...rozwija sie pięknie(oby tak dalej!)
      bardzo dobrze toleruje to mleko, przesypia całe noce, jest pełna energii
      i...jak dotad nie miała nawet katarku (oby tak dalej!;-))Nutramigen to bardzo
      dobre rozwiązanie dla małych alergików.
    • anovak Re: dlaczego nie nutramigen? 24.10.05, 09:12
      bardzo dziękuję za szybką odpowiedz!i wam dziewczyny że zechciałyście poświęcić
      mi chwilkę
    • brayanek Re: dlaczego nie nutramigen? 26.10.05, 21:31
      jestem tr zaskoczona ze bebilon pepti jest zle u mojego synka bylo na odwrot,
      nie przyjmowal nutramigenu a bebilon pepti tak,tylko zastanawia mnie to co pani
      napisala o sterydach,bo wlasnie synek tez dostawal sterydy pod postacia
      wziewow, chcialam abu przepisal mu lekarz izomil jak pamietam to lekarz
      stwierdzil ze to mleko jest dla wczesniakow,wiec zostal bebilon pepti ,bo juz
      wszystkie mleka mial,prosze o rade w sprawie tego mleka,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka