Dodaj do ulubionych

jakie mleko?

02.11.05, 15:37
moja pieciotygodniowa corcia je od 3 tyg Bebiko1 i moje odciagane
mleko.ostatnio słyszalam opinie, ze mleko Bebiko nie jest najlepsze dla tak
malych dzieci.czy to prawda?jezeli tak to na jakie warto zmienic?
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: jakie mleko? 03.11.05, 10:07
      Dla tak małych dzieci jest dobre każde mleko z nr1 w tym Bebiko i jesli maluch
      pieje je chetnie i dobrze toleruje, nie ma zaparc to nie ma co cudować.
      Wszystkie mleka spełniaja normy europejskie. Mlek jest sporo na rynku i
      wybierasz takie jakie pasuje Twojej kieszeni i dziecku- jeśli jest alergia w
      rodzinie to profilaktycznie mleko typu HA - Bebiko HA, NAN HA, Bebilon HA, jesli
      sa problemy z kupami( mogą sie pojawić przy całkowitym przejściu na mieszanke)
      są mleka z pre- i probiotykami: Bebilon , bebiko omneo, NAN Bifidus. Pozdr., Beata
      • bulbulina Re: jakie mleko? 03.11.05, 10:43
        dzieki za odpowiedz:)Olka chetnie pije Bebiko, jak na razie nie ma problemow z
        kupkami.a pytalam w aptece o mleko z priobiotykami to pani farmaceutka
        powiedzial mi ze sa, ale dla dziei starszych.dla takich maluchow nie ma.Ale
        moze popytam jeszcze gdzie indziej i sie zorientuje-na wszelki wypadek.
        pozdrawiam Agnieszka
        • bea-ta Re: jakie mleko? 03.11.05, 10:59
          Mleka z probiotykami - tzn. gotowymi bakteriami nie ma dla dziecka od 0-4mż. to
          fakt, dopiero po 4mz jest NAN 2 Bifidus i po 12mż NAN Bifidus junior. Zas dla
          takiego malucha jak Twój moga byc o podobnym działaniu mleka z prebiotykami
          ( weglowodanami powodującymi wzrost w jelitacj korzystnych bakterii) i jest to
          Bebilon 1,2,3, Bebiko omneo 1,2 , nowa Humana 2 i 3R bananowa- maja wejść na
          rynek dopiero te dwie ostatnie mieszanki, ale nie wiem dokładnie kiedy. Mleka
          jedne i drugie spokojnie dostaniesz w marketach - Real, Tesco, Hypernova, a nie
          w aptece- tam raczej mieszanki specjalne, lecznicze np. NAN HA Sensitiv na kolki
          i problemy trawienne, Bebilon ph5,7; Nutramigen, Bebilon Pepti itp.
          Jak beda problemy z kupami to polecam Bebilon - tańszy od NANa i wszedzie
          dostepny, nawet sklepach osiedlowych:-)B.
    • piotr-albrecht Re: jakie mleko? 03.11.05, 17:37
      Równie dobre jak każde inne i nie ma powodu do zmiany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka