bulbulina 02.11.05, 15:37 moja pieciotygodniowa corcia je od 3 tyg Bebiko1 i moje odciagane mleko.ostatnio słyszalam opinie, ze mleko Bebiko nie jest najlepsze dla tak malych dzieci.czy to prawda?jezeli tak to na jakie warto zmienic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-ta Re: jakie mleko? 03.11.05, 10:07 Dla tak małych dzieci jest dobre każde mleko z nr1 w tym Bebiko i jesli maluch pieje je chetnie i dobrze toleruje, nie ma zaparc to nie ma co cudować. Wszystkie mleka spełniaja normy europejskie. Mlek jest sporo na rynku i wybierasz takie jakie pasuje Twojej kieszeni i dziecku- jeśli jest alergia w rodzinie to profilaktycznie mleko typu HA - Bebiko HA, NAN HA, Bebilon HA, jesli sa problemy z kupami( mogą sie pojawić przy całkowitym przejściu na mieszanke) są mleka z pre- i probiotykami: Bebilon , bebiko omneo, NAN Bifidus. Pozdr., Beata Odpowiedz Link Zgłoś
bulbulina Re: jakie mleko? 03.11.05, 10:43 dzieki za odpowiedz:)Olka chetnie pije Bebiko, jak na razie nie ma problemow z kupkami.a pytalam w aptece o mleko z priobiotykami to pani farmaceutka powiedzial mi ze sa, ale dla dziei starszych.dla takich maluchow nie ma.Ale moze popytam jeszcze gdzie indziej i sie zorientuje-na wszelki wypadek. pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: jakie mleko? 03.11.05, 10:59 Mleka z probiotykami - tzn. gotowymi bakteriami nie ma dla dziecka od 0-4mż. to fakt, dopiero po 4mz jest NAN 2 Bifidus i po 12mż NAN Bifidus junior. Zas dla takiego malucha jak Twój moga byc o podobnym działaniu mleka z prebiotykami ( weglowodanami powodującymi wzrost w jelitacj korzystnych bakterii) i jest to Bebilon 1,2,3, Bebiko omneo 1,2 , nowa Humana 2 i 3R bananowa- maja wejść na rynek dopiero te dwie ostatnie mieszanki, ale nie wiem dokładnie kiedy. Mleka jedne i drugie spokojnie dostaniesz w marketach - Real, Tesco, Hypernova, a nie w aptece- tam raczej mieszanki specjalne, lecznicze np. NAN HA Sensitiv na kolki i problemy trawienne, Bebilon ph5,7; Nutramigen, Bebilon Pepti itp. Jak beda problemy z kupami to polecam Bebilon - tańszy od NANa i wszedzie dostepny, nawet sklepach osiedlowych:-)B. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: jakie mleko? 03.11.05, 17:37 Równie dobre jak każde inne i nie ma powodu do zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś