Dodaj do ulubionych

bebilon pepti a mleko sojowe

21.12.05, 12:57
Obserwuj wątek
    • aga483 Re: bebilon pepti a mleko sojowe 21.12.05, 13:19
      Karmiłam swojego synka 6-miesięcznego bebilonem pepti przez miesiąc (podobno
      ma alergie dostał po bebilonie 1 biegunki z wyników badań krwi wyszło
      kwasochłonne 2%) i dziecko nic nie przybrało na wadze ani nie urosło je bardzo
      mało 600-500ml na dobę lekarka przepisała sojowe insomil 1 dnia zjadł 820ml ale
      niestety wyszła wysypka suche policzki i niespokojny sen, straszne gazy, jakby
      katar w nosie, bulgotanie, pomyslałam ze cóz może nic mu nie będzie oprócz tego
      i postanowiłam karmic dalej ale na drugi dzień dziecko odmówiło tego mleka
      przez 6 godzin nie chciało jesc wiec znowu wróciłam do bebilonu pepti zjadł ale
      jak zwykle niewiele 70ml na jedno karmienie, nie wiem co mam robic czy mogę
      wprowadzić mleko modyfikowane np. bebiko omneo i wymieszać z bebilonem pepti,
      daje mu oprócz tego zupkę z mięsem (indyk)100g w tym są warzywa groszek,
      pietruszka, ziemniak, marchew,
      owoce 50g: jabłka, jagody,
      kaszka ryżowa z owocami leśnymi raz dziennie 150ml na mleku bebilon pepti a
      wczoraj na sojowym,
      i soku ok.50ml rozcieńczonego z wodą,
      do przyrządzania mleka stosuję wodę przegotowaną 5min z kranu czy ma to jakiś
      związek.
      Bardzo proszę o radę.
      Aga.
      • piotr-albrecht Re: bebilon pepti a mleko sojowe 22.12.05, 09:29
        Tak naprawde to nie pozostaje nic inego jak pozostać na bebilonie pepti lub
        nutramigenie w takiej ilości jaka toleruje, podawac dodatkowo zupy i np. sinlac.
        • aga483 Re: bebilon pepti a mleko sojowe 22.12.05, 12:15
          Bardzo dziekuje za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka