Dodaj do ulubionych

butelka 3 miesiące

28.04.06, 16:43
Moja mama mnie pytała jak się powinno karmić butelką dziecko, które ma 3
miesiące. Ja nie mam pojęcie, bo karmiłam piersią. Ila na raz, co ile godzin,
czy trzeba przepajać?
Napiszcie proszę.
Obserwuj wątek
    • mmatrass Re: butelka 3 miesiące 28.04.06, 16:49
      Mój maly ma 2,5 mca, karmiony jest butelką od miesiąca. Generalnie ważne jest
      aby przy podawaniu mleka z proszku dziecko dodatkowo dużo piło. Na każdym
      opakowaniu mleka sa podane teoretyczne ilosci jakie dziecko powinno w danym
      wieku jeść.Moje dziecko je ile chce (generalnie do teorii ma sie to tak ze
      mniej wiecej wlasnie na dobe zjada tyle co teoretycznie powinien)i kiedy chce.
      Pozdrawiam
    • majkaaa7 Re: butelka 3 miesiące 30.04.06, 08:10
      na mleku jest napisane jak dawać, a częstotliwośc karmienia jest na życzenie
      dziecka...u mojego co 2, 3 godziny po 120 ml , a ma 4 miesiące
    • sabko Re: butelka 3 miesiące 30.04.06, 09:01
      Ilosc jaką powinnaś podawać jest napisana na mleczku ( choć moja mała jadła
      zazwyczaj troszkę mniej mimo, że nie jest niejadkiem) co do częstotliwości to ja
      radzę próbpwac karmić co np 2,5-3 godziny. Mimo, ze teraz zaleca się karmienie
      na żądanie ja bardzo szybko zaczełam wprowadzać stały rytm. Jestem z tego bardzo
      zadowolona bo zawsze wiedziałam kiedy mam zacząć robić malczko :-)
    • slodziutka23101 Re: butelka 3 miesiące 30.04.06, 12:05
      Zazwyczaj dziecko karmi sie co 3 godziny po 90ml lub 120ml. Moj Nikos ma 9
      miesiecy i karmiony jest co 3 godziny taki maly łakomczuszek:)
    • monisia64 Re: butelka 3 miesiące 04.05.06, 09:28
      U mnie jest różnie.Mój synek ma 4 mies.(wcześniak z 36.tyg.)i je raz 120, raz
      90, a czasami 150 przeważnie późnym popołudniem. Często mu sie zdarza wypić
      tylko 60. Pory karmienia co 2-4godz.Na początku się martwiłam, że to wcale nie
      jest tak dużo w porównaniu z tym, co piszą na kartonie, ale doszłam do wniosku,
      że nie ma na to rady i staram się o tym nie myśleć, po prostu je ile chce.
      • magdula12 Re: butelka 3 miesiące 04.05.06, 10:42
        monisia64
        po przeczytaniu twojego posta od razu poczulam sie lepiej ja mam corke tez
        wczesniak 37 tydz i je dokladnie tak samo. Przezywam ogromny stres z powodu
        tego jedzenia bo sie boje ze mala nie urosnie:(i masz racje trzeba to po prostu
        pozostawic swojemu biegowi jakos to bedzie. pozdrawiam papa
    • iwona_rudzinska Re: butelka 3 miesiące 04.05.06, 20:42
      można karmić na żądanie, czyli wówczas kiedy dziecko chce,; można próbować np.
      co 3-4 godziny, jeżeli dziecko wytrzyma takie przerwy i starać się uregulować
      pory karmienia; co do ilości to około 700 ml dziennie; pojenie jest korzystne,
      gdy dziecko ma problemy z kupkami, ale zawsze warto popróbować podać trochę
      wody przegotowanej, nawet łyżeczką lub koperek albo inną herbatkę [raczej
      niesłodzoną]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka