justin301 28.04.06, 16:43 Moja mama mnie pytała jak się powinno karmić butelką dziecko, które ma 3 miesiące. Ja nie mam pojęcie, bo karmiłam piersią. Ila na raz, co ile godzin, czy trzeba przepajać? Napiszcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmatrass Re: butelka 3 miesiące 28.04.06, 16:49 Mój maly ma 2,5 mca, karmiony jest butelką od miesiąca. Generalnie ważne jest aby przy podawaniu mleka z proszku dziecko dodatkowo dużo piło. Na każdym opakowaniu mleka sa podane teoretyczne ilosci jakie dziecko powinno w danym wieku jeść.Moje dziecko je ile chce (generalnie do teorii ma sie to tak ze mniej wiecej wlasnie na dobe zjada tyle co teoretycznie powinien)i kiedy chce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majkaaa7 Re: butelka 3 miesiące 30.04.06, 08:10 na mleku jest napisane jak dawać, a częstotliwośc karmienia jest na życzenie dziecka...u mojego co 2, 3 godziny po 120 ml , a ma 4 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: butelka 3 miesiące 30.04.06, 09:01 Ilosc jaką powinnaś podawać jest napisana na mleczku ( choć moja mała jadła zazwyczaj troszkę mniej mimo, że nie jest niejadkiem) co do częstotliwości to ja radzę próbpwac karmić co np 2,5-3 godziny. Mimo, ze teraz zaleca się karmienie na żądanie ja bardzo szybko zaczełam wprowadzać stały rytm. Jestem z tego bardzo zadowolona bo zawsze wiedziałam kiedy mam zacząć robić malczko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slodziutka23101 Re: butelka 3 miesiące 30.04.06, 12:05 Zazwyczaj dziecko karmi sie co 3 godziny po 90ml lub 120ml. Moj Nikos ma 9 miesiecy i karmiony jest co 3 godziny taki maly łakomczuszek:) Odpowiedz Link Zgłoś
monisia64 Re: butelka 3 miesiące 04.05.06, 09:28 U mnie jest różnie.Mój synek ma 4 mies.(wcześniak z 36.tyg.)i je raz 120, raz 90, a czasami 150 przeważnie późnym popołudniem. Często mu sie zdarza wypić tylko 60. Pory karmienia co 2-4godz.Na początku się martwiłam, że to wcale nie jest tak dużo w porównaniu z tym, co piszą na kartonie, ale doszłam do wniosku, że nie ma na to rady i staram się o tym nie myśleć, po prostu je ile chce. Odpowiedz Link Zgłoś
magdula12 Re: butelka 3 miesiące 04.05.06, 10:42 monisia64 po przeczytaniu twojego posta od razu poczulam sie lepiej ja mam corke tez wczesniak 37 tydz i je dokladnie tak samo. Przezywam ogromny stres z powodu tego jedzenia bo sie boje ze mala nie urosnie:(i masz racje trzeba to po prostu pozostawic swojemu biegowi jakos to bedzie. pozdrawiam papa Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_rudzinska Re: butelka 3 miesiące 04.05.06, 20:42 można karmić na żądanie, czyli wówczas kiedy dziecko chce,; można próbować np. co 3-4 godziny, jeżeli dziecko wytrzyma takie przerwy i starać się uregulować pory karmienia; co do ilości to około 700 ml dziennie; pojenie jest korzystne, gdy dziecko ma problemy z kupkami, ale zawsze warto popróbować podać trochę wody przegotowanej, nawet łyżeczką lub koperek albo inną herbatkę [raczej niesłodzoną] Odpowiedz Link Zgłoś