ares1976 30.05.06, 15:34 Witam! Mam pytanie - ile miesięcznie wydajecie na mleko modyfikowane? My musimy kupować małej NAN AR (ok.20zł. za puszkę) a starcza na 3-4 dni. Kasy idzie więcej niż na pieluchy:-( Boję się jak damy radę :-((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellusia Re: Mleko a FINanse:-( 30.05.06, 15:42 Witam My kupujemy Bebiko 1 Ha i wydajemy okolo 150 zl misiecznie a na pieluchy jakies 70 zl. Nie ma lekko a teraz przy chorobie jeszcze dodatkowo leki i lekarz. Niestety dziecko to teraz dla niektorych "luksus", zwlaszcza przy zarobkach 800 zł. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ola1027 Re: Mleko a FINanse:-( 30.05.06, 21:57 domyślam się , że dzidzia ulewa. może lepiej kupować zwykłe mleko (cena ok. 10 zł) i zagęszczać kleikiem lub kaszką. kleik 2,65 zł. kaszka 4zł. ja ta robię, bo moj mały ulewa i pije nutramigen. jest alergikiem. nzprawdę kleik fajnie zagęszcza posiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
hellusia Re: Mleko a FINanse:-( 31.05.06, 08:47 witam A od kiedy mozna zageszczac ? Moja dzidzia ma 10 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mleko a FINanse:-( 31.05.06, 12:17 chyba nie predzej niz od 4 tego m-ca, czyli niebawem. Ale nie martw sie juz niedlugo bedzie jesc obiadki i owoce, wiec automatycznie bedzie mniej mleka.Poza tym sprobowalabym powoli dawac zwykle mleko, byc moze uklad pokarmowy juz dojrzal i nie bedzie ulewac. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_fabiana Re: Mleko a FINanse:-( 31.05.06, 12:21 jeśli dziecko nie ma alergii, to można dać zwykłe mleko np. bebiko i zagęścić NUTRITONEM cena ok. 22 zł ale starcza na miesiąc ja dodaję 2 miareczki na 180 ml i mały przestał ulewać Odpowiedz Link Zgłoś