Dodaj do ulubionych

wymiotuje od prawie miesiaca

10.06.06, 09:06
otoz moj synek karmiony byl piersia-zaczal wymiotowac,wiec pediatra kazala
odstawic piers a dawac enfamil zageszczany nutritonem.ciagle ulewal i co
kilka dni wymiotowal,mial tez sluz w kupie i problemy zeby ja zrobic.teraz
jestesmy od prawie tygodnia na bebilonie pepti(+ nutrition) a maly ciagle
wymiotuje.czasami zdarza sie ze zwraca mleka a innym razem herbate(na
przeziebienie lub trawienie z hippa).problemy z kupa sa nadal.dzis zrobil
przez rureczke kupe tak luzna jakby mial biegunke.Pani doktor-co moze byc
przyczyna wymiotow?
Obserwuj wątek
    • elka791 ma 3 miesiace 10.06.06, 09:07
      dodam ze ma prawie 3 miesiace.
    • bea-ta Re: wymiotuje od prawie miesiaca 10.06.06, 15:52
      To może byc alergia na mleko krowie. Co ile karmisz i w jakich ilościach i ile
      i kiedy podajesz picie?Miało dziecko infekcje?Gorączke?To mogloby wskazywac na
      wirus w ukł. pokarmowym?ktoś w rodzinie jest alergikiem?Beata
    • iwona_rudzinska Re: wymiotuje od prawie miesiaca 11.06.06, 23:40
      przede wszystkim trzeba wykluczyć zakażenie [ucho, mocz, przewód pokarmowy],
      czyli należy wykonać badania krwi [morfologia, CRP, jonogram - kontrola czy nie
      ma zaburzeń elektrolitowych przy wymiotach], badanie ogólne i posiew moczu,
      wymazy z gardła i odbytu; warto byłoby zrobić też USG jamy brzusznej; gdyby nic
      nie wyszło może być jeszcze laryngolog i chirurg - po wykluczeniu wszystkiego
      pozostaje prawdopodobnie alergia
      • czarna.czarna Re: wymiotuje od prawie miesiaca 12.06.06, 20:12
        a czy dobrze mu sie odbija po każdym karmieniu????
        u mnie bylo podobnie a okazało sie , że mały łyka dużo powietrza i dobrze mu
        się nie odbija i wyglądało tak jak by wymiotował a to było ulewanie
    • an_gut Re: wymiotuje od prawie miesiaca 16.06.06, 18:53
      Moja córka wymiotowała, strasznie jej się ulewałao. Pierwszym krokiem było
      odstawienie witaminy D3. Okałało się że ma na nią nadwrażliwość. Po rozpoczęciu
      jej podawania po jakiś 2 tygodniach zaczęły się problemy. Odstawienie witaminy,
      dużo spacerów poprawiło sytuację. Później brała (przerwa ok. 30 dni) Vigantol
      po jednej kropli. Zwiększenie dawki na tydzień po 3 krople, po dwóch dniach
      spowodowało ponowne wymioty i okropne ulewanie. Dodam tylko, że potrafiła w
      ciągu 1 godziny zwrócić 3 razy. Ale i tak radzę konsulatacje z lekarzem. I
      najlepiej jak jeden lekarz będzie kontrolował sytuację. (tak ja zrobiłam).
      Powodzenia
      • elka791 mial zapalenie drog moczowych 19.06.06, 20:53
        od wczoraj nie dostaje antybiotyku,lekarz kazal zmienic mleko z bebilonu pepti
        (pil niechetnie) na bebiko 1.czy slusznie?mial juz mleka-enfamil,enfamil
        ar,bebilob pepti i teraz bebiko.ciagle wymituje.bebiko pije od dzisiaj?Pani
        doktor-jakie mleko podawac?czasem mu splywa mleczko po buzi a czasem wymiotuje
        na odleglosc i nie tylko mlekiem ale i herbatka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka