02.09.06, 22:48
Humana chyba nie jest zbyt popularna wsród mam tu? Ja ja stosuje, ponieważ
moja kuzynka- wczesniak zostala na niej wychowana, a jest teraz super zdrowa,
wyrośnieta natolatka, wiec utkwilo mi, że o mleko jest OK. innych nie
próbowalam. A dlaczego Wy stosujecie Humane?
Obserwuj wątek
    • iwonka1975 Re: HUMANA 03.09.06, 23:03
      11 lat temu bylo to jedyne mleko na polskim rynku ktorego nie trzeba bylo
      gotowac. Potem w krotkim czasie weszlo Nan i Bebiko bez gotowania ale juz nie
      chcialam zmieniac corce mleka.
      Teraz karmie nim moja mlodsza corke chociaz wpierw byla na Aptamilu HA potem
      wyprobowalam Hipp ( bardzo trudne do rozmieszania, robily sie grudki i bylo
      duzo piany wiec mala ulewala czesto), no i wrocilam do starej, wyprobowanej
      Humany. W tej chwili jestesmy juz na 3- ce.
    • bammbi Re: HUMANA 04.09.06, 10:28
      ja mojej córci wypróbowałam już wszystkie mleka na rynku
      pije nutramigen bo na kazde inne była uczulona (nan, bebiko, bebilon, sojowe,
      hipp, bebiko omneo, bebiko takie śmakie...)
      dopiero humana bananowa 2 plus - jest dla niej nie uczulająca więc dodaję jej 1
      miarkę do nutramigenu (ma juz ponad rok i lekarz kazał nam robić próby
      prowokacyjne ) i okazało się że humana jej nie uczula, zjadła już jej sporo, z
      tym że ja ją stosuję jako dodatek do nutramigenu, bo na samej bananowej humanie
      to dziecko miałoby zaparcia. Jest też taka sama bez bananów, mam ją ale na razie
      jeszcze nie próbowałam, bo ta nam odpowiada. Nie wiem co jest w tych mlekach
      bebiko nan że tak uczulają bo to z pewnością nie białko małą uczula skoro może
      pić humanę i np zwykłe mleko (jak pije od krowy to nic się jej też nie dzieje)
      więc mogę polecić humanę

choć druga sprawa to skażenie w niemczech i jakie może być mleko od takich
      krów... wolałabym dawać polskie mleko od naszych krów ale czy jest takie ?
      (bebiko uczulało ją najbardziej) najlepsze okazało się mleko w worku od krowy
      (takie za 2 zł) oraz mleko od prawdziwej krowy ze wsi a następnie HUMANA
    • malgosiek2 Re: HUMANA 04.09.06, 14:53
      Mój Maksio od miesiąca dostaje Humanę2 bo jako półroczniak budzi się w nocy do
      jedzenia jak noworodek czyli co 2-3 godz.
      Jak na razie jakiejś cudownej zmiany nie ma,ale będziemy próbować dalej.
      Małemu smakuje a dodatkowo zagęszczam kaszką kururydziano-ryżową nestle bifidus
      na noc.
      Nawet mam problem z zakupieniem w aptece bo w niektórych nie ma.
      Znalazłam już taką w której jest:-)
      A czy Humna 2 bananowa ma wyraźny smak bananów czy delikatny?
      Pzdr.Gosia
    • malgosiek2 Re: HUMANA 04.09.06, 16:37
      Może się przyda
      www.humana.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka