Dodaj do ulubionych

Które mleko HA najlepsze?

11.10.06, 16:33
Zastanawiam się nad składnikami mleka modyfikowanego Ha-Bebiko,Babilon,Nan
czy różnią się one składnikowo. Najtaniej wychodzi mleko Bebiko Ha więc jeśli
skład ich się nie różni to chyba najkorzystniej jest je kupiować.Proszę o
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • wedlowka dodam 11.10.06, 16:44
      że moje dziecko miało wtórną nietolerancje laktozy (wiek 7 miesięcy).Najpierw
      byliśmy na Nutramigenie,teraz na Babilonie pepti a pediatra poradził przejście
      już na mleko ha.
      • barbara.gierowska Re: dodam 11.10.06, 19:46
        Witam,
        W tej sytuacji proponuje mleko hipoalergiczne z obnizoną zawartością laktozy
        czyli Bebiko Omneo
        Pozdrawiam
        • wedlowka jeszcze jedno pytanie 12.10.06, 09:17
          Zastanawiam się nad moim problemem i szukajac znalazłam podobną historię gdzie
          ekspert doradza przejscie na mleko ha forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=632&w=46931674&a=46931674 mój pediatra również.Oczywiscie szanuje pogląd Pani
          ale chciałabym aby Pani napisała cos więcej na temat wyboru Bebika
          Omneo.Dziękuje bardzo
          • wedlowka nasza historia 12.10.06, 09:56
            Mały po porodzie dostał antybiotyki i od tego momentu zaczęły się podrażnienia
            pupy wręcz niegojące się rany okolic odbytu ciągłe bóle brzuszka pediatra
            stwierdził nietolerancje laktozy na podstawie wywiadu i przepisał Nutramigen
            dolegliwości minęły ale mały po kilku miesiącach odmówił picia wiec pediatra
            polecił przejscie na Bebilon Pepti2.
            • wedlowka dodam 12.10.06, 10:04
              mały teraz je wszystko: zupki,obiadki,soczki,owoce,dodajemy kaszki-kleiki-
              cukier i nic negatywnego nie wystepuje dlatego pomysł przejścia na inne
              mleko.Bardzo przepraszam za tak obszerne streszczenie.
              • barbara.gierowska Re: dodam 12.10.06, 21:49
                Witam,
                1.Na podstawie tego co Pani napisała - zastanawiam sie,czy synek nie miał
                grzybicy przewodu pokarmowego. To częste powikłanie po antybiotykoterapii,może
                powodowac nawracające odparzenia w okolicy odbytu i krocza
                2. Co do zmiany mieszanki - Bebiko Omneo jest własnie mieszanką hipoalergiczną
                (typu HA)-choć nie ma literek Ha w zasadniczej nazwie
                www.nutricia.com.pl/produkty_marki.php?brand=BEBIKO&id=12
                www.nutricia.com.pl/produkty_marki.php?brand=BEBIKO&id=18
                Prosze spojrzeć w punkcie 7 drugiego opisu. Ponieważ dodatkowym bonusem tej
                mieszanki jest niższa zawartość laktozy,ta mieszanka wydawała mi sie optymalna
                w sytuacji Państwa dziecka.
                Oczywwiście zakładając,że nietolerancja laktozy była przejściowa, można
                spróbować dać mleko HA ze standartową zawartością laktozy.
                Ostateczny wybór należy do Rodziców,a ja jestem tylko cichutkim głosem
                doradczym ;)
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka