Dodaj do ulubionych

Szorstka skora - cd...

09.01.07, 00:53
Pani Doktor, pisalam jakis czas temu :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=53712432&a=53712432
Niestety, mimo natłuszczania skora na raczkach , nóżkach i policzkach zrobila
sie bardzo sucha, porobiły sie luszczace czerwone placki. Pediatra kazala
zmienic mleko na Bebilon Pepti1. Czy jest sens próbowac jeszcze z Bebilonem
HA, czy pozostac na dlużej przy Bebilonie pepti? Czy Bebilon pepti jest tak
samo wartosciowy jak inne mleka, bo wydaje sie on byc duzo "uboższy" w
składzie...
Mała ma teraz 4 miesiące, niedługo prawdopodobnie będzie juz tylko na mleku
modyfikowanym, kiedy podawać jej dodatkowe pokarmy?
Dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • mloda121 Re: Szorstka skora - cd... 09.01.07, 11:25
      co prawada nie jestem Pania Doktor, ale miałam podobne doświadczenia z moim
      synkiem (łuszczaca sie skóra), z tym że ja zmieniłam pierś na Nutramigen, te
      czerwone placki mogą go swędzieć a jak będą drapane zamienią się w rany,
      polecam znaleźć dziecku dobrego pediatrę, który poprowadzi Panią przez jego
      dietę
    • ata1980 Re: Szorstka skora - cd... 09.01.07, 14:15
      Witam.Ja równiez niejestem panią doktor,ale moja 3 miesieczna córcia jest na
      bebilon pepti wszesniej na bebilon ha,ale wysypka dalej była.teraz ma problemy
      z sucha skórą moja pani doktor zaleciła EUCERIN balsam i płyn do kapieli balsam
      2 razy dziennie a płyn 1 nakretka do wanienki 2 razy w tygodniu i niemozna
      moczyc buzki.pomaga rewelacja.problem w tym ze jest dostepny tylko w
      niemieckich aptekach,ale jezeli masz mozliwosc to polecam.podaje nazwe dokładna-
      EUCERIN 12% omega lotion 250ml,EUCERIN Lipid Duschol200ml.Dodam ze moja córcia
      niecieri bebilonu pepti i niechce go jesc:(tez bym go niejadła jest wstretny
      ale pomaga,a co do skóry to zanim zaczełam stosowac Eucerin to na calym ciele
      sie łuszczyła i byla okropnie sucha.smaruje codziennie razo i wieczorem skóra
      jest gładzudka,polecam.koszt 25 euro,ale czesto sa na to promocje ja zaplaciłam
      15euro.pozdrawiam.ddam ze ja prubowałam juz wszystkiego.pa.
    • barbara.gierowska Re: Szorstka skora - cd... 09.01.07, 14:55
      Witam,
      Skoro nie ma poprawy,a wrecz zmiany narastają,to myśle,ze pomysł pediatry ze
      zmianą mieszanki jest słuszny. Dieta oparta na Bebilonie pepti jest również
      pełnowartościowa dla małego dziecka i zaspokaja jego potrzeby.
      Z dalszym rozszerzaniem diety wstrzymałabym się do chwili choć częsciowego
      unormowania problemów skórnych.
      W innym przypadku trudno bedzie ocenić odpowiedź oragnizmu na nowe pokarmy
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka