Dodaj do ulubionych

różnica bebilon -bebiko

28.07.07, 21:36
jaka jest róznica pomiedzy bebilonem a bebiko skoro robi to ta sama firma
Obserwuj wątek
    • beatiness Re: różnica bebilon -bebiko 28.07.07, 21:37
      w cenie i w nazwie...moja pediatra powiedziała mi ze to dokładnie to samo,
      tylko bebilon ma ładniejsze opakowanie dlatego jest droższy
      • gku25 Re: różnica bebilon -bebiko 28.07.07, 22:26
        Nie wiem czym się różną ale faktem jest, że po Bebiko dziecko mi wymiotowało i
        pić tego mleka nie chciało, a Bebilon pije chętnie i brak negatywnych reakcji.
      • benignusia Re: różnica bebilon -bebiko 28.07.07, 22:30
        to niech twoja pediatra troszke poczyta;)
        w bebiku jest gorszy zagęszczacz,chyba skrobia ziemniaczana.bebilon jest
        lepszy,ma prebiotyki (nie te same co w bebiku)a najlepiej zadaj to pytanie
        producentowi
        • baby2104 zależy od dziecka... 28.07.07, 23:15
          dla młojej młodej skrobia ziemiaczana była lepsza niż inne zagęszczacze... Ta z
          omeno 1 była super i mała mało ulewała, a już 2 to kompletna porażka. Teraz
          jedziemy na humanie bananowej - niby też nutricia, ale wcale nie ulewa...
      • blueberry77 zmień lekarza 29.07.07, 10:06
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=60324572&a=60461451
        • kasia12327 Re: zmień lekarza 29.07.07, 13:41
          Z pewnościa jest róznica w składzie, bo mój syn (4 miesiące), po bebilonie
          dostał okropnej wysypki, a zmieniłam mu z Bebika, bo myślałam, że będzie mu
          lepiej smakowało, a tu okropna wysypka. Wróciłam do Bebiko i wysypka jak ręką
          odjął, zniknęła. Uważam, że nie ma co się sugerować ceną,że im droższe tym
          lepsze. Każde dziecko reaguje inaczej na dane mleko.
      • mia44 Re: różnica bebilon -bebiko 30.07.07, 17:42
        Wbrew pozorom nie aż tak dużo droższy biorąc pod uwagę pojemność opakowań.
        Który się wybierze to chyba kwestia gustu, bo mają praktycznie jednakowy skład.
    • yoggi87 Re: różnica bebilon -bebiko 29.07.07, 21:37
      Bebilon ma nukleotydy, stad wyzsza cena. Moja pediatra na moje pytanie o Bebiko
      sie skrzywila i powiedziala, ze to najgorsze, stad najtansze g...
      • shellerka Re: różnica bebilon -bebiko 30.07.07, 12:37
        musi byc jakas roznica poza ceną bo pamietam, jak młody miał ze 3 m-ce i jego
        dziadek pomylil sie i kupil zamiast bebilonu, bebiko - ciężko miałam ;) wysypka,
        kolki i ulewanie straszne.
      • mha1 Re: różnica bebilon -bebiko 30.07.07, 22:43
        no to NAN jest jeszcze większe gó.., bo jest tańsze. świetny argument swoją
        drogą ;)
    • maajkuska Re: różnica bebilon -bebiko 30.07.07, 13:25
      SMAK! Bebiko jest znacznie slodsze od bebilonu.
    • deela bebilon sie rozpuszcza w kawie a bebiko nie 30.07.07, 23:23
      przetestowane jak mi zabraklo raz czy dwa czy wiecej mleka do kawy
      poza tym smak: bebilon jest slodszy ale jednoczesnie... no jakby lzejszy

roznica jak miedzy czekolada mleczna milka (bebilon) a wyrobem czekoladopodobnym
      (bebiko) :o
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka