anerzam 28.07.07, 21:36 jaka jest róznica pomiedzy bebilonem a bebiko skoro robi to ta sama firma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatiness Re: różnica bebilon -bebiko 28.07.07, 21:37 w cenie i w nazwie...moja pediatra powiedziała mi ze to dokładnie to samo, tylko bebilon ma ładniejsze opakowanie dlatego jest droższy Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: różnica bebilon -bebiko 28.07.07, 22:26 Nie wiem czym się różną ale faktem jest, że po Bebiko dziecko mi wymiotowało i pić tego mleka nie chciało, a Bebilon pije chętnie i brak negatywnych reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: różnica bebilon -bebiko 28.07.07, 22:30 to niech twoja pediatra troszke poczyta;) w bebiku jest gorszy zagęszczacz,chyba skrobia ziemniaczana.bebilon jest lepszy,ma prebiotyki (nie te same co w bebiku)a najlepiej zadaj to pytanie producentowi Odpowiedz Link Zgłoś
baby2104 zależy od dziecka... 28.07.07, 23:15 dla młojej młodej skrobia ziemiaczana była lepsza niż inne zagęszczacze... Ta z omeno 1 była super i mała mało ulewała, a już 2 to kompletna porażka. Teraz jedziemy na humanie bananowej - niby też nutricia, ale wcale nie ulewa... Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 zmień lekarza 29.07.07, 10:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=60324572&a=60461451 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia12327 Re: zmień lekarza 29.07.07, 13:41 Z pewnościa jest róznica w składzie, bo mój syn (4 miesiące), po bebilonie dostał okropnej wysypki, a zmieniłam mu z Bebika, bo myślałam, że będzie mu lepiej smakowało, a tu okropna wysypka. Wróciłam do Bebiko i wysypka jak ręką odjął, zniknęła. Uważam, że nie ma co się sugerować ceną,że im droższe tym lepsze. Każde dziecko reaguje inaczej na dane mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
mia44 Re: różnica bebilon -bebiko 30.07.07, 17:42 Wbrew pozorom nie aż tak dużo droższy biorąc pod uwagę pojemność opakowań. Który się wybierze to chyba kwestia gustu, bo mają praktycznie jednakowy skład. Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: różnica bebilon -bebiko 29.07.07, 21:37 Bebilon ma nukleotydy, stad wyzsza cena. Moja pediatra na moje pytanie o Bebiko sie skrzywila i powiedziala, ze to najgorsze, stad najtansze g... Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: różnica bebilon -bebiko 30.07.07, 12:37 musi byc jakas roznica poza ceną bo pamietam, jak młody miał ze 3 m-ce i jego dziadek pomylil sie i kupil zamiast bebilonu, bebiko - ciężko miałam ;) wysypka, kolki i ulewanie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
mha1 Re: różnica bebilon -bebiko 30.07.07, 22:43 no to NAN jest jeszcze większe gó.., bo jest tańsze. świetny argument swoją drogą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maajkuska Re: różnica bebilon -bebiko 30.07.07, 13:25 SMAK! Bebiko jest znacznie slodsze od bebilonu. Odpowiedz Link Zgłoś
deela bebilon sie rozpuszcza w kawie a bebiko nie 30.07.07, 23:23 przetestowane jak mi zabraklo raz czy dwa czy wiecej mleka do kawy poza tym smak: bebilon jest slodszy ale jednoczesnie... no jakby lzejszy roznica jak miedzy czekolada mleczna milka (bebilon) a wyrobem czekoladopodobnym (bebiko) :o Odpowiedz Link Zgłoś