gotok3 03.08.07, 13:08 Witam. Czy spotkalyscie sie ze spodziectwem? Moj synek urodzil sie z tą wadą siusiaka. Opinie lekarzy co do leczenia są różne. Jedni uważają, że trzeba operowac, inni, ze nie. Synek ma 4 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adus1000 Re: spodziectwo 03.08.07, 13:41 Witam.Zależy jakie ma spodziectwo,ale prawie zawsze trzeba to zoperować.Radzę nie słuchać "zwykłych" lekarzy bo często wprowadzają w błąd i mówią,że jest to zabieg kosmetyczny i każą czekać do 3-4 roku dziecka a najlepiej jest to zrobić w wieku 1-2 latka.Polecam Ci wizytę u jednego z najlepszych specjalistów Dr.Śmigielskiego w Warszawie,który przyjmuje w Biosie.Możesz również poczytać bardzo wiele na ten temat na stronie uronef.pl jest tam kopalnia wiedzy na temat spodziectwa.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
gotok3 Re: spodziectwo 03.08.07, 13:48 jest to spodziectwo pierwszego stopnia, wiec to najlzejsze. Ja jestem z elblaga, wiec mysle ze wyprawa do warszawy raczej nie wchodzi w gre. A na ta strone zajrze. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
adus1000 Re: spodziectwo 03.08.07, 14:05 A ja mam do Warszawy ponad 600km. i pojechałam bo wolę zrobić to raz i porządnie a nie jezdzić pózniej i tak na poprawki do Warszawy jak muszą robić dziewczyny,które zdecydowały się na operację w lokalnych szpitalach.Dodam jeszcze,że pierwsza operacja jest najważniejsza każda poprawka zmniejsza szansę na normalne funkcjonowanie i wygląd siusiaka,więc radzę poczytać na ten temat,zastanowić się i wybrać jak najlepiej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gotok3 Re: spodziectwo 03.08.07, 15:41 Napisz mi czy ten lekarz przyjmuje prywatnie, jak tak to ile bierze, jak wygladal sam zabieg i ile trzeba lezec w szpitalu przed i po. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
adus1000 Re: spodziectwo 03.08.07, 16:53 Ten lekarz przyjmuje prywatnie w Biosie na ul.Szaserów 38 i tam też robi operacje.Wizyta kosztuje o ile dobrze pamiętam 80 albo 100zł.Ja byłam na początku marca i ustaliliśmy termin na początek pazdziernika.Klinika jest prywatna,ale operacja jest refundowana tylko są spore kolejki,ale spokojnie byś zdążyła skoro Twój synek ma dopiero 4m.Płaci się tylko ok.400zł za pobyt,jedzenie,itp.Na pierwszej wizycie ustalacie termin operacji,przed operacją nie trzeba leżeć wcale a po tylko dobę,ale trzeba zostać w Warszawie do czasu zdjęcia cewnika czyli ok.3-4dni,więc trzeba załatwić hotel albo apartament niedaleko Biosu chyba ,że masz jakąś rodzinę u której możesz się zatrzymać.Wszystko jest na forum:spodziectwo na tej stronie co Ci podałam uronef.pl tam dowiesz się wszystkiego o operacji w Biosie czy innych szpitalach.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
goosiaa3 Re: spodziectwo 03.08.07, 21:14 operuj i sie nie zastanawiaj, tylko u dobrego lekarza, moj brat mial 7 (!!!!!!!!!) nieudanych operacji poczym w warszawie w centrum zdrowia dziecka go zoperowali prawidlowo i pwoiedzieli ze to latwy zabieg.. jeden wielki koszmar zanim trafil do CZD w kazdym razie najwazniejsze zeby cewnik wyjmowali nie 1 dzien po operacji tylko odczekali kilka dni , u mojego brata za kkazdym razem wyjmowalic ewnik w 1 dzien po zabiegu i wszystko pekalo.. w CZD zrobili jak nalezy ale co sie wycierpial to sie wycierpial Odpowiedz Link Zgłoś