Dodaj do ulubionych

spodziectwo

03.08.07, 13:08
Witam. Czy spotkalyscie sie ze spodziectwem? Moj synek urodzil sie z tą wadą
siusiaka. Opinie lekarzy co do leczenia są różne. Jedni uważają, że trzeba
operowac, inni, ze nie. Synek ma 4 miesiace.
Obserwuj wątek
    • adus1000 Re: spodziectwo 03.08.07, 13:41
      Witam.Zależy jakie ma spodziectwo,ale prawie zawsze trzeba to zoperować.Radzę
      nie słuchać "zwykłych" lekarzy bo często wprowadzają w błąd i mówią,że jest to
      zabieg kosmetyczny i każą czekać do 3-4 roku dziecka a najlepiej jest to zrobić
      w wieku 1-2 latka.Polecam Ci wizytę u jednego z najlepszych specjalistów
      Dr.Śmigielskiego w Warszawie,który przyjmuje w Biosie.Możesz również poczytać
      bardzo wiele na ten temat na stronie uronef.pl jest tam kopalnia wiedzy na
      temat spodziectwa.Pozdrawiam serdecznie
      • gotok3 Re: spodziectwo 03.08.07, 13:48
        jest to spodziectwo pierwszego stopnia, wiec to najlzejsze. Ja jestem z elblaga,
        wiec mysle ze wyprawa do warszawy raczej nie wchodzi w gre. A na ta strone
        zajrze. Dzieki
        • adus1000 Re: spodziectwo 03.08.07, 14:05
          A ja mam do Warszawy ponad 600km. i pojechałam bo wolę zrobić to raz i
          porządnie a nie jezdzić pózniej i tak na poprawki do Warszawy jak muszą robić
          dziewczyny,które zdecydowały się na operację w lokalnych szpitalach.Dodam
          jeszcze,że pierwsza operacja jest najważniejsza każda poprawka zmniejsza szansę
          na normalne funkcjonowanie i wygląd siusiaka,więc radzę poczytać na ten
          temat,zastanowić się i wybrać jak najlepiej.Pozdrawiam
          • gotok3 Re: spodziectwo 03.08.07, 15:41
            Napisz mi czy ten lekarz przyjmuje prywatnie, jak tak to ile bierze, jak
            wygladal sam zabieg i ile trzeba lezec w szpitalu przed i po. Pozdrowienia.
            • adus1000 Re: spodziectwo 03.08.07, 16:53
              Ten lekarz przyjmuje prywatnie w Biosie na ul.Szaserów 38 i tam też robi
              operacje.Wizyta kosztuje o ile dobrze pamiętam 80 albo 100zł.Ja byłam na
              początku marca i ustaliliśmy termin na początek pazdziernika.Klinika jest
              prywatna,ale operacja jest refundowana tylko są spore kolejki,ale spokojnie byś
              zdążyła skoro Twój synek ma dopiero 4m.Płaci się tylko ok.400zł za
              pobyt,jedzenie,itp.Na pierwszej wizycie ustalacie termin operacji,przed
              operacją nie trzeba leżeć wcale a po tylko dobę,ale trzeba zostać w Warszawie
              do czasu zdjęcia cewnika czyli ok.3-4dni,więc trzeba załatwić hotel albo
              apartament niedaleko Biosu chyba ,że masz jakąś rodzinę u której możesz się
              zatrzymać.Wszystko jest na forum:spodziectwo na tej stronie co Ci podałam
              uronef.pl tam dowiesz się wszystkiego o operacji w Biosie czy innych
              szpitalach.Pozdrawiam serdecznie
              • goosiaa3 Re: spodziectwo 03.08.07, 21:14
                operuj i sie nie zastanawiaj, tylko u dobrego lekarza,
                moj brat mial 7 (!!!!!!!!!) nieudanych operacji poczym w warszawie w centrum
                zdrowia dziecka go zoperowali prawidlowo i pwoiedzieli ze to latwy zabieg..
                jeden wielki koszmar zanim trafil do CZD
                w kazdym razie najwazniejsze zeby cewnik wyjmowali nie 1 dzien po operacji tylko
                odczekali kilka dni , u mojego brata za kkazdym razem wyjmowalic ewnik w 1 dzien
                po zabiegu i wszystko pekalo..
                w CZD zrobili jak nalezy
                ale co sie wycierpial to sie wycierpial
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka