bzden 29.11.07, 11:52 moja 6-tygodniowa córeczka jest karmiona mlekiem Nan 1. Każda kupka to dla niej wielki wysiłek - przez kilka godzin pręży się, stęka, czasem płacze. Czy powinnam zmienić mleko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apkj Re: kłopot z kupką 29.11.07, 12:12 moja ma 5 tygodni i dostaje bebiko1 i też ma kłopoty,bardzo się pręży zaczęłam jej dawać raz dziennie 50ml herbatki z koperkiem nie wiem czy powinnam bo nie zaleca się dopajania ale w moim przypadku pomogło trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_sm Re: kłopot z kupką 29.11.07, 20:59 moja położna radziła właśnie dopajać przy sztucznym mleku. Mi polecała do wyboru: woda, woda z glukozą lub herbatki: koperkowa, uspokajająca lub ułatwiająca trawienie z hippa lub bobovity. Tylko uważajcie jak zaczniecie dawać wodę z glukozą to bez glukozy dziecko już nie będzie chciało pić :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: kłopot z kupką 29.11.07, 23:54 Witam, Na poczatek proponuje dopajac ( ok 100ml/dobe woda lub herbatka)i podawac codziennie probiotyk ( Lacidofil,trilac,Dicoflor). Jesli nie pomoze - mozna zastanowić się nad zmianą mleka - na preparat z tzw prebiotykami ( przeciwdziałaja zaparciom) np Bebiko,Bebilon Odpowiedz Link Zgłoś
martamm3 Re: kłopot z kupką 30.11.07, 11:21 ja od jakiegos czasu karmie moja 5 miesieczna coreczke nutramigenem. i jak jej daje do picia wode to jest lepiej. moim zdaniem woda jest najlepsza dla takich maluszkow. nie znaja one jeszcze innych smakow wiec moga sie latwo przyzwyczaic do picia wody. a to jest bardzo zdrowe. wszelkie herbatki granulowane maja w sobie glukoze co niestety nie wplywa dobrze na zabki. twoja coreczka jest jeszcze malusia wiec zabkow nie ma ale jak sie nauczy pic slodkie w dodatku przez smoczek (jak narazie) to pozniej moga byc klopoty. Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś