Dodaj do ulubionych

jogurt z hipp-a

30.01.08, 09:06
Znalazłam w ofercie hipp-a owoce z jogurtem po 6 mieś.życia czym taki jogurcik
różni się od zwyczajnego jogurtu i czy rzeczywiście wskazany jest dla
niemowląt. W innych ofertach firm takiego deserku nie ma.Dodam, że moja córcia
nie lubi deserków z jabłkami a jak jej dałam spróbować ten jogurcik to je z
wielkim apetytem.
Obserwuj wątek
    • ewbert Re: jogurt z hipp-a 30.01.08, 18:29
      moje dziewczynki juz od 3 miesięcy zajadaja sie tymi jogurtami,
      jeszcze nie mialam odwagi dać im "zwykłego" jogurtu.
      Generalnie najczęsciej sięgam po produkty HIPP, maja duży wybór
      smaków i asortymentu - deserki, zupki dania. A moim dziewczynkom
      bardzo smakują.
      Z tego co zauwazyłam to HIPP ma więcej "swobody" w żywieniu
      niemowlat.
    • merezka Re: jogurt z hipp-a 30.01.08, 22:13
      Gerber ma w swojej ofercie zarówno deserki z owocami i jogurtem juz
      po 6 miesiacu jak i koktajle jogurtowo-owocowe Menu Smakosza, które
      sa naprawdę pyszne. Moje dziecko za nimi przepada
    • barbara.gierowska Re: jogurt z hipp-a 31.01.08, 21:26
      Witam,
      Wszystkie opisane produkty sa opisane niezgodnie
      z polskim schematem zywienia,który dopuszcza
      przetwory mleka krowiego dopiero od 11 miesiaca
      zycia
      • kwiatekbratek Re: jogurt z hipp-a 19.02.08, 11:55
        ja już się pogubiłam z tymi schematami Wszędzie pisza coś innego i każdy lekarz mówi coś innego Można od tego zwariowac. Uważam że nie nalezy przesadzać z wprowadzaniem nowosci ale jeśłi takie deserki sa dopuszczone do produkcji to chyba można je podawać Ja swojemu półrocznemu dziecku tez podałam deser jogurtowy z owocami i wcinał az mu się uszy trzesły Poza tym kupiłam mu Menu Smakosza - koktail jogurtowy Gerbera i tez zamierzam mu podac
    • d.hassenpflug Re: jogurt z hipp-a 19.02.08, 14:04
      Ja znalazlam w ofercie hippa np. krem pietruszkowo ziemniaczano kalafiorowy,
      ktory jest z dodatkiem mleka. Na sloiczku napisano: 4+. Doprawdy przedziwne.
      Mieszkam w UK. Tu dopuszczaja mleko krowie od 6 mies jezeli np. mieszasz jakies
      produkty i chcesz uzyc do tego mleka, ale jako glowny skladnik np. do picia jest
      dopuszczalne po 12 mies. Mozna znalezc mnostwo potraw zawierajacych np. ser.
      Naprawde mozna sie pogubic. I nie rozumiem dlaczego schematy zywieniowe sa az
      tak rozne. Dziecko to dziecko, niezaleznie czy mieszka w Polsce Anglii czy w
      Honolulu.
    • d.hassenpflug Re: jogurt z hipp-a 20.02.08, 13:24
      Wyslalam zapytanie do Hippa w sprawie nieszczesnego mleka. Oto ich odpowiedz:
      "Dzień dobry,
      według schematu żywienia mleko krowie nie powinno być podstawą żywienia dziecka do 3 roku życia. Dlatego też oferujemy mleka modyfikowane, których skład zbliżony jest do mleka matki.
      Jednakże niewielki dodatek mleka krowiego, pełnego nie stanowi zagrożenia dla dziecka zdrowego, które nie jest w grupie podwyższonego ryzyka alergii. Poza tym wszystkie produkty HiPP, a tym samym ich skład, zgodny jest z normami obowiązującymi w Polsce oraz Unii Europejskiej."
      I badz tu madrym. Schematy schematami, polegac chyba mozna jedynie na zdrowym rozsadku.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka