anetaban 09.05.08, 15:49 witam chcialam zapytac czy nalezy przegotowac wode do przygotowania mleczka posiadam taka butelkowana przeznaczona dla dzieci z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziajaw1 Re: czy przegotowywac wode 09.05.08, 16:22 Jeżeli jest to woda przeznaczona do karmienia dzieci to nie musisz jej przegotowywać, ale pamiętaj żeby po otwarciu butelki trzymać ją w lodówce. Ja osobiście używam Żywca i jakoś tak za każdym razem gotuję wodę. Tym bardziej teraz jak jest tak ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_male Re: czy przegotowywac wode 10.05.08, 00:34 Ja daję Gerbera i go nie gotuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beata7305 Re: czy przegotowywac wode 11.05.08, 10:29 Ja używam wody " Mama i ja" i gotuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: czy przegotowywac wode 11.05.08, 10:50 A czy zauwazylyscie po przegotowaniu wody osad na wierzchu? pytam bo gotowalam i zywca i nestle i rozne inne wody butelkowe i na wszystkich robi sie taki metny osad. Odpowiedz Link Zgłoś
madziajaw1 Re: czy przegotowywac wode 11.05.08, 11:17 Ten mętny osad to są różne minerały wytrącone z wody podczas gotowania. Więc spokojnie! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: czy przegotowywac wode 11.05.08, 21:11 Witam, Najlepiej postepowac wg zalecen producenta. Jesli to woda z atestem - to wg mnie nie trzeba gotowac,pod warunkiem,ze zyuzyje sie ją w ciagu 24 godzin od otwarcia butelki Odpowiedz Link Zgłoś