Dodaj do ulubionych

Bebilon comfort - pomocy

11.07.09, 19:06
Witam.
Mam 5 tyg córeczkę. Karmię ją Bebilonem pepti, 2 razy dziennie dostaje moje
mleko (odciągam, jestem na diecie bezmlecznej). Mam problem z kolką i
zaparciami, kupę robi raz na 2-3 dni.
Czy zmiana mleka na Bebilon comfort coś by pomogła? Już nie daję rady.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • anchoma Re: Bebilon comfort - pomocy 11.07.09, 21:36
      Niektóre dzieci tak mają. Moja córka robiła regularnie raz na 3 dni od urodzenia
      (a pierwszy miesiąc była na moim mleku, potem na Bebilonie Comfort). Miała także
      kolkę, ulewała. Więc ja nie odradzam tego mleka (choć po 3. miesiącu zmieniłam
      na Humanę, w zasadzie było podobnie), po prostu córka miała identyczne problemy
      przy Bebilonie Comfort. Jeden pediatra powiedział mi, że to nie tragedia
      ("trzydniówka") i że system się wyreguluje, jak zacznie jeść warzywa (sprawdziło
      się).

Pozdrawiam
      Ania
    • 19rosa Re: Bebilon comfort - pomocy 11.07.09, 21:39
      ja bym bebilonu pepti nie zamieniała na comfort - dopiero po nim mój syn miał
      koli i zaparcia - a niby to mleczko ma zapobiegać :( Co do kupek w odstępie 2-3
      dni niektóre dzieci tak mają i po prostu trzeba przeczekać, jeżeli dziecko się
      nie meczy zbytnio to widocznie ten typ tak ma. Mój synek skończył 3 miesiące i
      zaczął robić kupki codziennie a wcześniej cudowałam podawałam probiotyki, poiłam
      wodą, herbatką koperkową, dawałam debridat i wszystko to na nic. Samo się
      uregulowało.
      • free.groszek Re: Bebilon comfort - pomocy 12.07.09, 08:26
        Dziękuję za odpowiedzi. Widocznie mam taki model. Z utęsknieniem będę czekała
        wprowadzania nowości. Pozdrawiam
    • barbara.gierowska Re: Bebilon comfort - pomocy 12.07.09, 23:50
      Witam,
      Prosze nie zmieniac - Pepti to leczniczy hydrolizat. Ewentualna zmiana - tylko
      na Nutramigen.
      Proponuje za to dac lek przeciwkolkowy np Infacol,mozna podac probiotyk np
      Dicoflor albo Trilac.
      Do rozwazenia - Debridat ( lek na receptę)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka