Dodaj do ulubionych

JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ?

02.01.04, 19:45
Podgrzewacie butle z mlekiem w mikrofali?Mozna wogole to robic np. wkładac
plastikowe czy szklane flachy z woda do mikrofali a pozniej tylko dosypac
mleczko?
Obserwuj wątek
    • chromki Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 02.01.04, 21:58
      ja tak robię od samego początku i to już z drugim dzieckiem. sprawdza się to
      szczególnie w nocy. Późnym wieczorem gotuję sobie wodę przykrywam
      przykryweczką, a w nocy wkładam butelkę z wodą na 23 sekundy na najwyższej
      mocy, dosypuję mleczka mieszam i gotowe, w 2 minutki. Synkowi się nic nie
      działo, przy córeczce też nic. Ale lepiej jest uważam wkładać do mikrofali
      samą wodę, nie mleko, bo chyba troszkę zmienia smak mleka. pozdrawiam
    • aktaga Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 03.01.04, 07:32
      Ja mam dzbanek przegotowanej wody i zawsze robie swieze mleko podgrzewajac wode
      w mikrofali. Nie wolno jendak podgrzewac mleka ani z piersi ani modyfikowanego,
      gdyz zmienia sie jego zawartosc.
    • dorotakatarzyna Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 03.01.04, 10:29
      Korzystam z mikrofali od 6 lat. Już chyba nie potrafię bez niej żyć :)
      Dla małej przygotowuję butelki z wodą na cały dzień, podgrzewam w mikrofali i
      dosypuję mleka. Dla starszych robiłam mleko wieczorem, do lodówki i rano do
      mikrofali. Podgrzewam też zupki. W czasie jedzenia często zupka czy mleczko
      robią się za zimne, a w mikrofali wystarczy parę sekund.
    • claire Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 03.01.04, 22:21
      Oj pomaga,pomaga:)))
      Praktycznie od urodzenia Michał jest karmiony butlą i od samego początku
      podgrzewałam wodę(wcześniej przegotowaną) w butelce(mam plastikową)i potem
      tylko dosypywałam mleko.Rewelacja zwłaszcza w nocy:)))Teraz podgrzewam wodę na
      kaszkę,zupy,obiady,serki(na kilka sekund żeby nie były bardzo zimne).Dla mnie
      mikrofala to fantastyczna oszczędność czasu.
      Pozdrawiam
      claire.
      • jolka45 Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 06.01.04, 23:12
        no wlasnie. mikrofala pomaga, ulatwia zycie, ale... mam watpliwosci, czy
        slusznie robie podgrzewajac mleko? czy to nie wplywa jakos na jego wartosc
        odzywcza? czy spotkalyscie sie gdzies z taka opinia?
        • aktaga Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 06.01.04, 23:27
          Tak, wielokrotnie spotkalam sie z taka opinia. Mieszkam w Kanadzie i tu sie
          bardzo podkresla, ze nie wolno mleka z piersi i mieszanki podgrzewac w
          mikrofalowce.
          Ja podgrzewam przegotowana wode i robie mleko "na bierzaco".
          • jolka45 Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 06.01.04, 23:45
            czyli idac dalej tym tropem, podgrzewajac w ogole zywnosc w mikrofali jemy
            raczej bezwartosciowe smieci? probowalam cos na ten temat odszukac w
            internecie, ale jakos nic nie znalazlam. a swoja droga to ciekawe, ze jakos
            malo tej tematyki w czasopismach o dzieciach. (a moze ja mialam pecha i nigdy
            na nic nie trafilam). w kazdym razie dzieki za odpowiedz :-)
            • mymcia Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 10.02.04, 23:26
              A ja mam na mojej Bebie HA2 napisane, że w przypadku stosowania mikrofali
              należy tylko uważać żeby mieszanka była dobrze wymieszana i temperatura
              sprawdzona (bo ryzyko poparzenia) czyli że jednak można grzać gotowca...
              A np. jak zalecają żeby np. mrozonki (warzywa) gotować w mikrofali, bo się nie
              odlewa witaminek z wodą jak w przypadku normalnego gotowania?
              pzdr
    • lechasia Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 20.01.04, 21:50
      Nie wyobrażam sobie życia bez mikrofali. Starszy syn ,który ma obecnie 9 lat od
      urodzenia miał podgrzewane jedzonko. Obecnie zostałam drugi raz mamą, mój synek
      ma 7 tygodni i dla niego również podgrzewam jedzonko (tylko przegotowaną wodę
      do której po podgrzaniu dodaję mleczko - gotowe po 15 sekundach).Ze względu na
      posiadanie mikrofali nie kupowałam podgrzewacza do butelek.
    • dziurawiec80 Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 24.01.04, 00:06
      Mikrofala jest bardzo użyteczna.Podgrzewam w niej wodę na mleko,a w nocy
      podgrzewam wcześniej przygotowane mleko.Jest szybko i wygodnie!Polecam.
      • graob Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 07.02.04, 12:01
        Bardzo mi pomaga w przygotowaniu mleka ,jedzenia ,sterylizacji butelek i smoczków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka