courtney 02.01.04, 19:45 Podgrzewacie butle z mlekiem w mikrofali?Mozna wogole to robic np. wkładac plastikowe czy szklane flachy z woda do mikrofali a pozniej tylko dosypac mleczko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chromki Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 02.01.04, 21:58 ja tak robię od samego początku i to już z drugim dzieckiem. sprawdza się to szczególnie w nocy. Późnym wieczorem gotuję sobie wodę przykrywam przykryweczką, a w nocy wkładam butelkę z wodą na 23 sekundy na najwyższej mocy, dosypuję mleczka mieszam i gotowe, w 2 minutki. Synkowi się nic nie działo, przy córeczce też nic. Ale lepiej jest uważam wkładać do mikrofali samą wodę, nie mleko, bo chyba troszkę zmienia smak mleka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aktaga Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 03.01.04, 07:32 Ja mam dzbanek przegotowanej wody i zawsze robie swieze mleko podgrzewajac wode w mikrofali. Nie wolno jendak podgrzewac mleka ani z piersi ani modyfikowanego, gdyz zmienia sie jego zawartosc. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 03.01.04, 10:29 Korzystam z mikrofali od 6 lat. Już chyba nie potrafię bez niej żyć :) Dla małej przygotowuję butelki z wodą na cały dzień, podgrzewam w mikrofali i dosypuję mleka. Dla starszych robiłam mleko wieczorem, do lodówki i rano do mikrofali. Podgrzewam też zupki. W czasie jedzenia często zupka czy mleczko robią się za zimne, a w mikrofali wystarczy parę sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
claire Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 03.01.04, 22:21 Oj pomaga,pomaga:))) Praktycznie od urodzenia Michał jest karmiony butlą i od samego początku podgrzewałam wodę(wcześniej przegotowaną) w butelce(mam plastikową)i potem tylko dosypywałam mleko.Rewelacja zwłaszcza w nocy:)))Teraz podgrzewam wodę na kaszkę,zupy,obiady,serki(na kilka sekund żeby nie były bardzo zimne).Dla mnie mikrofala to fantastyczna oszczędność czasu. Pozdrawiam claire. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka45 Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 06.01.04, 23:12 no wlasnie. mikrofala pomaga, ulatwia zycie, ale... mam watpliwosci, czy slusznie robie podgrzewajac mleko? czy to nie wplywa jakos na jego wartosc odzywcza? czy spotkalyscie sie gdzies z taka opinia? Odpowiedz Link Zgłoś
aktaga Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 06.01.04, 23:27 Tak, wielokrotnie spotkalam sie z taka opinia. Mieszkam w Kanadzie i tu sie bardzo podkresla, ze nie wolno mleka z piersi i mieszanki podgrzewac w mikrofalowce. Ja podgrzewam przegotowana wode i robie mleko "na bierzaco". Odpowiedz Link Zgłoś
jolka45 Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 06.01.04, 23:45 czyli idac dalej tym tropem, podgrzewajac w ogole zywnosc w mikrofali jemy raczej bezwartosciowe smieci? probowalam cos na ten temat odszukac w internecie, ale jakos nic nie znalazlam. a swoja droga to ciekawe, ze jakos malo tej tematyki w czasopismach o dzieciach. (a moze ja mialam pecha i nigdy na nic nie trafilam). w kazdym razie dzieki za odpowiedz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mymcia Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 10.02.04, 23:26 A ja mam na mojej Bebie HA2 napisane, że w przypadku stosowania mikrofali należy tylko uważać żeby mieszanka była dobrze wymieszana i temperatura sprawdzona (bo ryzyko poparzenia) czyli że jednak można grzać gotowca... A np. jak zalecają żeby np. mrozonki (warzywa) gotować w mikrofali, bo się nie odlewa witaminek z wodą jak w przypadku normalnego gotowania? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lechasia Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 20.01.04, 21:50 Nie wyobrażam sobie życia bez mikrofali. Starszy syn ,który ma obecnie 9 lat od urodzenia miał podgrzewane jedzonko. Obecnie zostałam drugi raz mamą, mój synek ma 7 tygodni i dla niego również podgrzewam jedzonko (tylko przegotowaną wodę do której po podgrzaniu dodaję mleczko - gotowe po 15 sekundach).Ze względu na posiadanie mikrofali nie kupowałam podgrzewacza do butelek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziurawiec80 Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 24.01.04, 00:06 Mikrofala jest bardzo użyteczna.Podgrzewam w niej wodę na mleko,a w nocy podgrzewam wcześniej przygotowane mleko.Jest szybko i wygodnie!Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
graob Re: JAK POMAGA WAM POSIADANIE MIKROFALI ? 07.02.04, 12:01 Bardzo mi pomaga w przygotowaniu mleka ,jedzenia ,sterylizacji butelek i smoczków. Odpowiedz Link Zgłoś