kamkap Re: Szybki cash 11.02.10, 11:54 Jens Lapidus, „Szybki cash” Mam mieszane uczucia. Czasem nie mogę się oderwać, czasem mi się nie podoba. Ale czytam dalej Odpowiedz Link
trelka10 "Margot" Michał Witkowski 11.02.10, 14:22 Krzykliwy kolor okładki, reklama i same "achy" ... niestety ja odebrałam to inaczej, przeczytałam i w sumie jestem zdegustowana... niby o rzeczywistości ale wszystko przerysowane i jeżyk.. cóż chyba wole mniej wulgaryzmów Odpowiedz Link
trelka10 Martyna Wojciechowska "Kobieta na Krańcu Świata" 12.02.10, 15:55 wszystko już pokazał program tv pod tym samym tytułem ale mimo to czyta się fajnie do tego sporo fotografii ukazujących egzotyczne miejsca.. Odpowiedz Link
jk3377 nie wiedzialam,ze jest tez o tym ksiazka..? 12.02.10, 20:27 program bardzo mi sie podobal,choc nie ogladalam pierwszego odcinka o modelkach chyba,operacjach plastycznych..? reszta super moze sie skusze..a jaka cena jesli moge zapytac? Odpowiedz Link
trelka10 Re: nie wiedzialam,ze jest tez o tym ksiazka..? 12.02.10, 21:43 książka dokładnie jest taka sama jak program tv a cena... no cóż zależy od miejsca gdzie się kupuje i czy akurat jest jakaś promocja czy też nie tradycyjnie najtaniej na allegro można kupić od 32 zł w miękkiej okładce Odpowiedz Link
moleslaw Barack Obama "Odziedziczone marzenia" 14.02.10, 12:26 Super sprawa.Wierzcie mi że nie trzeba kochać Ameryki ani jej prezydenta żeby sięgnąć po tą autobiografię. Za to zachwyt nad Afryką wskazany jak zawsze zresztą, w końcu to nasza kolebka. Pojawia się w niej młody chłopak z głową pełną pytań i marzeń,szukający odpowiedzi na pytania skąd,którędy i dokąd zmierza jako człowiek.Słowo rasa odmieniane jest w tej książce przez wszystkie przypadki,myślę jednak że to lepiej niż udawać że problem nie istnieje. Ja jestem zadowolona Odpowiedz Link
brightwitch Świadectwo prawdy 15.02.10, 15:04 Czyta się w miarę szybko, ale wszystkie książki Picoult są do siebie podobne... To trochę męczące. Odpowiedz Link
kamkap Gerritsen Klub Mefista 17.02.10, 14:13 i Pawlikowskiej Beaty Blondynka w dżungli i Blondynka śpiewa w Ukajali. Te już skończyłam. Odpowiedz Link
brightwitch "Ostrożnie, pożądanie" 18.02.10, 18:55 Czegoś takiego było mi trzeba po tych wszystkich głupiutkich czytadełkach. Jasne, może nie jest to cud, ale dość dobra proza. Odpowiedz Link
brightwitch Emma Tennant "Pemberley" 19.02.10, 16:00 Przeczytałam wczoraj wieczorem. Szybko poszło, bo to czytadełko, ale zdecydowanie nie polecam! Durne tajemnice z przeszłości, Lizzy mameja... Nie, nie i jeszcze raz nie! Odpowiedz Link
kamkap Holt Anne To co moje 22.02.10, 11:34 Czyli kolejny kryminał / thriller z Norwegii Odpowiedz Link
brightwitch "Kufer babki Alicji" Noszczyńska 22.02.10, 17:57 Polskie czytadełko, przyjemne, całkiem sprawnie napisane, chociaż czasami mam wrażenie, że nie potrzeba tylu słów. Miejscami przegadana, miejscami sympatyczna. Czyta się dobrze, choć początkowo trudno mi było się wciągnąć. Odpowiedz Link
moleslaw Re: T. Kamiński "Afganistan parła nist" 23.02.10, 16:20 i Ożogowska "Ucho od śledzia" Odpowiedz Link
brightwitch Picoult "Jesień cudów" 26.02.10, 09:28 Jak zwykle czyta się lekko, łatwo i przyjemnie, ale nie przekonała mnie ta książka. A zakończenie...? No, cóż, może jestem głupia, ale wolałabym bardziej czytelne, bo teraz mam masę interpretacji Odpowiedz Link
brightwitch "Kato-tata: Nie-pamiętnik" Halszka Opfer 28.02.10, 13:34 Nie jestem może bardzo wstrząśnięta, ale... Nie mieści mi się w głowie, że ktoś może w taki sposób krzywdzić własne dziecko... Że jedną osobę może spotkać tyle nieszczęść... Podczas lektury pięści się same zaciskają, a żołądek fika koziołki. Odpowiedz Link
brightwitch "Dziesiąty krąg" Picoult 03.03.10, 14:20 Brnę, brnę i przebrnąć nie mogę... Chyba to rzucę w diabły. Odpowiedz Link
moleslaw "Biedy Afryki" 04.03.10, 11:35 "Biedy Afryki" autora nie pamiętam,polak w każdym razie.Oddałam już do biblioteki buuuu... Brightwitch nie zastanawiaj się rzuć w diabły i wez coś co sprawi prawdziwą przyjemność Odpowiedz Link
mejdejka Napisz na priv - Agnieszka Krawczyk :) 04.03.10, 20:03 świetna i śmieszna dla mnie r e w e l a c ja polecam Odpowiedz Link
brightwitch "Czarownica z Radosnej" 06.03.10, 16:04 Picoult rzuciłam w diabły Teraz czytam "Czarownicę z Radosnej" - dopiero zaczęłam i trochę mnie nudzi... Odpowiedz Link
kamkap Grange Jean-Christophe 06.03.10, 16:57 Imperium wilków. Wydawało mi się, że to czytała, ale jednak nie. Tylko film oglądałam. Odpowiedz Link
moleslaw Wiktoria i Rene Śliwowscy "Rosja nasza miłośc" 07.03.10, 17:37 Świetna książka szczególnie dla tych,którzy nie zamierzają się poddać wszechobecnemu terrorowi teczek. Odpowiedz Link
moleslaw "Ukradziona twarz - mieć dwadzieścia lat w Kabulu" 17.03.10, 18:57 Latifa pamiętnik młodej Afganki i zaczynam Robin Cook "Epidemia" Odpowiedz Link
brightwitch "LO STORY" i "Ruchome obrazki" 17.03.10, 19:54 Obie zaczęte, obie na razie wydają się ciekawe. Odpowiedz Link
mejdejka Mniej niż nic - Kim Elizabeth 17.03.10, 22:58 smutna rzeczywistość, tragiczne życie, a na koniec wybaczenie i nadzieja = wspaniała i dająca nadzeję książka Odpowiedz Link
kamkap Cook Kryzys 21.03.10, 13:04 Nie jest to najlpesza ksiązka tego pana, ale da się czytac Odpowiedz Link
moleslaw Re: Złodziejka książek 29.03.10, 06:44 Jak wrażenia? Ja czytałam już dość dawno,podobała mi się Pamiętam że na jednym z for o książkach wywołała spore zamieszanie,niby jest książką dla dzieci/młodzieży ale czytelnicy mieli wątpliwości co do adresata. Myślę że gimnazjaliście już bym dała do poczytania.Może sobie ją kiedyś przypomnę. Odpowiedz Link
kamkap Re: Złodziejka książek 29.03.10, 14:32 Wiem, że to książka dla dzieci i młodzieży, ale nie wiem czy ie jest za trudna dla dzieci. Może rzeczywiście dla gimnazjalistów tak. To, że książka jest o dziecku nie znaczy, że dla dzieci. Podoba mi się bardzo, choć początek był trudny Jestem ciekawa Posłańca, zaraz jak skończę Złodziejkę będę polować na niego Odpowiedz Link
kamkap Byczki w pomidorach 29.07.10, 14:03 Chmielewskiej oczywiście. Jak na razie może być choć bez rewelacji Odpowiedz Link
mejdejka "Mężczyzna i chłopiec" TONY PARSONS 06.04.10, 22:39 "Mężczyzna i chłopiec” to historia przemiany typowego mężczyzny w zapatrzonego we własne potrzeby w gościa przedkładającego dobro dziecka nad wszystko inne. Ciekawie napisana, dowcipna i ma jedną wadę za szybko się ją czyta, ale POLECAM Odpowiedz Link
mejdejka P.S. Kocham Cię! - Cecelia Ahern 06.04.10, 22:49 Czytam teraz i ciągle wyję Wciągnęła mnie ta powieść i to bardzo. Poruszająca, smutna, ale też ciepła historia z nutką nadzieji. Wciąż zadaje sobie pytanie: Dlaczego tracimy tych których tak mocno kochamy? ..... Odpowiedz Link