moleslaw do 42 15.02.12, 14:48 Pilipiuk "Księżniczka" Bolesław Mierzejewski "Flirt z Melpomeną" Odpowiedz Link
ona_007 18. Podarowana śmierci - Lisa Jackson 15.02.12, 20:34 Może któraś z Was wie jaki polski tytuł nosi trzecia część cyklu Montana ?- druga część to jakże trafna tłumaczeniowo Dolina strachu (Chosen to die ) a trzecia (Born to die ) ? Odpowiedz Link
anetapzn Szare śniegi Syberii- Ruta Sepetys 16.02.12, 12:49 Niesamowita ksiażka, polecam. Akurat jestem w trakcie lektury. Odpowiedz Link
moleslaw 45.Ewa Białołęcka "Wiedzma.com" 19.02.12, 16:18 świetne i ta ilość książek ........ hmmm Odpowiedz Link
igale1 Re: ----- Rok 2012 ----- MOLE CZYTAJĄ ----- 19.02.12, 21:33 M.Gutowska-Adamczyk "Cukiernia pod amorem' Odpowiedz Link
ona_007 20. Klub Matek Swatek - Ewa Stec 22.02.12, 14:54 Miałam ważenie że trochę wzorowane na Chmielewskiej... Dla rozrywki . Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Jak być nikim?Poradnik dla początkujących"Kalicki 22.02.12, 16:24 Odpowiedz Link
anetapzn Re: ua, moleslaw ;) 24.02.12, 08:25 maniaczytania napisała: > ja nigdy nie czytałam i jakoś mi tak od lat kurcze głupio- być łodzianką i nie przeczytać...musze w końcu siąść do lektury. Odpowiedz Link
jk3377 Re: 20- Gianrico Carofiglio 'Ponad wszelką wątpli 24.02.12, 09:58 bardzo dziwna książka...praktycznie nic sie nie dzieje,a czyta sie szybko i chce sie znac zakonczenie...ktore nic nie daje... siedzialam do 1.30 by ja skonczyc...i to jest jeszcze dziwniejsze, bo nie zdarza mi sie... Odpowiedz Link
anetapzn Re: Krzyk ciszy" Elizabeth Flock 24.02.12, 08:24 god-of-a-shrinking-universe napisała: > Mnie się to bardzo podobało. Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe Re: Krzyk ciszy" Elizabeth Flock 24.02.12, 09:51 Mnie również, chociaż nie tak bardzo jak "Emma i ja". Odpowiedz Link
moleslaw 49 J.Case "Artysta zbrodni" 24.02.12, 20:57 Muszę przyznać że już dawno żadna książka mnie tak nie wciągnęła, o prostu musiałam ją dokończyć i wszystkiego się dowiedzieć. Jestem naprawdę pod wrażeniem i gorąco polecam. Nie wykluczam że wpły mogła mieć sytuacja z Magdą Waśniewską i jej poszukiwaniem, pewnie trochę tak.Wszak ksiązka jest o uprowadzeniu dziecka a właściwie blizniąt to istotne Polecam naprawdę świetna, wciaga, trzyma w napięciu i zaskakuje. Odpowiedz Link
moleslaw 50."Wojna nie ma w sobie nic z kobiety" Swietłana 25.02.12, 08:31 Aleksijewicz Czytałam w "Wysokich obcasach" jakiś czas temu opinię Kaziemiery Szczuki wprawdzie o "Dziewczynach wojennych" z których nie była zbyt zadowolona ale jako przeciwieństwo coś co warto przeczytać poddała właśnie "Wojna nie ma ..." zatem gdy tylko na to wpadłam w bibliotece wypożyczyłam.Na razie na polecanych przez p.Szczukę książkach się nie zawiodłam. A światopogląd może nas przecież różnić, no nie? Odpowiedz Link