Dodaj do ulubionych

nie mogę czytać

05.05.12, 10:58
Mam za dużo energii, ciągle mnie gdzieś goni. Naprawdę z wielką chęcią zaległabym w ulubionej pozycji z książką, ale jakoś nie mogę. Gotuję na trzy dni do przodu, sklejam roztelepotane krzesła, szoruję co da się wyszorować... Moje 10cio letnie dziecko licytuje się ze mną na ilość przeczytanych stron i wyśmiewa mnie niecnie, bo ostatnio udaje mi się przeczytać najwyżej trzy kartki przed snem. A przecież bywało tak,że od książki trudno było mnie oderwać, zarywałam noce by skończyć lekturę. Teraz myślę "jak będzie miło, kiedy już wszystko zrobię i będę mogła poczytać" ale stale jest coś do zrobienia (właściwie to "coś" wymyślam sobie na siłę). przestałam umieć się relaksować sad
Obserwuj wątek
    • maniaczytania Re: nie mogę czytać 05.05.12, 11:38
      e tam, minie smile
    • zona_mi Re: nie mogę czytać 05.05.12, 12:26
      PMS?
      Przejdzie.
    • ls48 Re: nie mogę czytać 06.05.12, 10:50
      No kurcze, jakbym o sobie czytala. Ja, ktora dawniej ( nie tak znowu dawno) wieczory i noce zarywalam nad książką, teraz jakos mi ten czas umyka i nie mam juz na książke czasu. Jesli juz go mam i zasiadam z nia do czytania, okazuje sie że jeszcze kwiaty trzeba podlać, parapety sie zakurzyly, balkon trzeba ogarnąć. Czy to w koncu minie. Tęsknie za tymi dawnymi czasami.
      • gazeta_mi_placi Re: nie mogę czytać 17.05.12, 20:40
        Minie.
        Przyjdzie zima i nie będziesz musiała ogarniać balkonu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka