agaireszta 18.07.08, 14:25 Czym sie teraz zaczytujecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk3377 Re: Co aktualnie czytacie ? 18.07.08, 14:46 na razie Szwaja...tak roznie postrzegana. Odpowiedz Link
mmroziuk Re: Co aktualnie czytacie ? 18.07.08, 14:54 Właśnie skończyłem "Rytuał" Diaczenków (rewelacja!), a teraz zaczynam "Morza strachu" Rufo Antonio Gomeza Pozdrawiam Odpowiedz Link
makubata Re: Co aktualnie czytacie ? 18.07.08, 14:55 Marta Kuszewska "Niewyspani", przedtem Patterson "Cztery ślepe myszki". A potem Deaver "Dwunasta karta" Odpowiedz Link
aniakoles Re: Co aktualnie czytacie ? 18.07.08, 15:22 skończyłam"wściekłość" kellermana(całkiem niezłe) a zaraz biorę się za Childa"jednym strzałem" mam nadzieję, że dobre będzie Odpowiedz Link
tomekbarcz Re: Co aktualnie czytacie ? 20.08.08, 22:40 "Palę Paryż" Brunona Jasienskiego,przedwojennego komunisty. Ciekawa Odpowiedz Link
yaris76 Re: Co aktualnie czytacie ? 21.08.08, 08:11 "serie niedoskonala" krystyny nepomuckiej Odpowiedz Link
llidkao Re: Co aktualnie czytacie ? 18.07.08, 15:22 "Hotel Paradise" Marthy Grimes. Klimat małomiasteczkowej Ameryki lat (jak mi się w tym momencie czytania wydaje) plus-minus sześdziesiątych. Odpowiedz Link
mma_ramotswe Re: Co aktualnie czytacie ? 18.07.08, 19:08 Zupełnie na luzie: 10 tm serii "Kot który..." Odpowiedz Link
jk3377 mma_ramotswe 18.07.08, 20:31 to powinny ci sie wlasnie spodobac "dziewice" jedne i drugie szwai Odpowiedz Link
merolik Re: 18.07.08, 20:51 Biografię Freuda P. Gaya przeplataną dla równowagi dwiema lekkimi, romansowymi powieściami w jęz. ang. Odpowiedz Link
monika1798 Re: 18.07.08, 21:24 wiatm ja własnie przeczytałam "narzeczone allacha"juli jusik.polecam.opisuje kobiety,gółwnie czeczenki ,które brały udział w atakach samobójczych np "nord_ost" Odpowiedz Link
jk3377 monika 18.07.08, 21:30 swietna sygnaturka hahhahaa)))))) buziaki dla autora słow)) Odpowiedz Link
mma_ramotswe Re: mma_ramotswe 20.07.08, 13:56 jk3377 napisała: > to powinny ci sie wlasnie spodobac "dziewice" jedne i drugie szwai Wiesz co, nie będę się zarzekać, że nie. Ale kolejnkę ksiażek do przeczytania mam tak długą, że nie będę już tam sobie ustawiać kolejnej Teraz czytam D. Lodge,a "Skazani na ciszę". Robi wrażenie Odpowiedz Link
patka05 Re: Co aktualnie czytacie ? 19.07.08, 12:25 Dziś rano skończyłam ostatni, 9 tom bestsellerowej space opery Petera F. Hamiltona, i zaczynam "Traktat o łuskaniu fasoli" Myśliwskiego. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Co aktualnie czytacie ? 19.07.08, 15:05 Aktualnie dwie książki: 1.Caroline Graham "Morderstwo w Madingley Grange" 2.ks.Tadeusz Isakowicz - Zaleski "Księża wobec bezpieki" Skończyłam dziś rano: "Mozaikę" Soheir Khashoggi jeśli macie możliwość to przeczytajcie ja jestem zachwycona,to książka o mieszanym małżeństwie muzułmanina i chrześcijanki,po 20 latach bycia ze sobą okazuje się do jakiego stopnia się nie znają.Piękna książka. W kolejce czeka "Zdławiony krzyk "Any Tortajady i oczywiście cała masa innych Odpowiedz Link
pinkdot Re: Co aktualnie czytacie ? 19.07.08, 15:09 Przyjemnej lektury patko, ta książka jest zachwycająca! Ja obecnie czytam "On Beauty" Zadie Smith, a w kolejce powrót do "Paragrafu 22", wpadł mi dziś w ręce "Catch as catch can" - zbiór opowiadanek Hellera i jakoś tak mnie natchnęło. Odpowiedz Link
mathiola Re: Co aktualnie czytacie ? 19.07.08, 21:57 chwilowo powróciłam do lekkiej i przyjemnej "Diabeł ubiera się u Prady". W poniedziałek odbiorę zamówione "Kurz i pył" Grzędowicza i... Noce i Dnie (postanowiłam mieć je w końcu na własność więc przy okazji przeczytam raz jeszcze) Odpowiedz Link
mathiola hehe :)) 07.08.08, 18:19 Zajrzałam tu jeszcze raz i się uśmiałam sama z siebie. Popiół i kurz a nie kurz i pył ) Odpowiedz Link
agaireszta Re: Co aktualnie czytacie ? 20.07.08, 13:20 Właśnie zaczęłam Księżyc we łzach Ouarda Saillo. Smutna książka Odpowiedz Link
moleslaw Re: Co aktualnie czytacie ? 23.07.08, 13:37 Andrzej Rodan "Życie erotyczne papieży" Czeka w kolejce: 1.Robert A.Haasler "Kobiety Watykanu" 2.Nigel Cawthorne "Życie seksualne papieży" 3.Peter Ackryod "Sprzysiężenie Dominus" Skończyłam dwa tomy Raijii ale to tak w międzyczasie. Odpowiedz Link
agaireszta Re: Co aktualnie czytacie ? 23.07.08, 20:16 Wczoraj zaczęłam Mężczyzna i chłopiec Tony Parsons Odpowiedz Link
merolik Re: Co aktualnie czytacie ? 25.07.08, 12:26 Zrobiłam zakupy ze stronki polecanej przez Kozę_w_rajtuzach i kupiłam kilka książek. Zaczęłam od bardzo lubianej przeze mnie P.D. James "Całun dla pielęgniarki". Mam sporo jej książek w oryginale, a tej nie miałam. Tak jak wszystkie pozostałe, świetnie się czyta Odpowiedz Link
elm_m Re: Co aktualnie czytacie ? 25.07.08, 13:37 Witajcie, drogie Mole! Skończyłam właśnie "Dziwny przypadek psa nocną porą" Marka Haddona. Gorąco polecam, świetna książka - przeczytałam na jednym wdechu! Odpowiedz Link
gemmavera Re: Co aktualnie czytacie ? 03.08.08, 11:00 "Dziwny przypadek psa nocną porą" jest faktycznie świetny. ) Chociaz przyznam szczerze, że zastanawiam się, czy dla kogoś niezainteresowanego tematem zespołu Aspergera będzie tak samo zajmujący... Odpowiedz Link
maadga Re: Co aktualnie czytacie ? 25.07.08, 13:59 właśnie skończyłam "krwiopijców" Christophera Moore i delektuję się tą książką nadal i żal zaczynać coś nowego miałyście kiedyś tak? Niestety wszystkie książki tego autora przetłumaczone na polski już czytałam i mam listę książek, która chcę przeczytać ale szkoda mi wspomnień po te Moora. Nie wiem czy mnie ktoś zrozumie Odpowiedz Link
mathiola Re: Co aktualnie czytacie ? 25.07.08, 15:24 oj, rozumiem, rozumiem. Ja po skończeniu książki która mnie szczególnie wciągnęła jestem chora. Muszę zrobić przerwę żeby wrócić do równowagi "sprzed książki" Odpowiedz Link
jk3377 Re: Co aktualnie czytacie ? 25.07.08, 15:30 tez rozumiem...to taki troche zal ze konczy sie obcowanie z bohaterami i przygodami itp...ja tak mam..... Odpowiedz Link
moleslaw Re: Co aktualnie czytacie ? 25.07.08, 15:38 w nocy skończyłam "George Rozpruwacza" M.Cole.Teraz czytam "Walentynki"T.Savage'a i tom 3 Raiji. Odpowiedz Link
patka05 Re: Co aktualnie czytacie ? 25.07.08, 16:21 Keith Donohue: Skradzione dziecko Donald Barthelme : Raj i zainspirowana pewnym wątkiem na tym forum, Daniel Steel: Długa droga do domu Odpowiedz Link
jk3377 patka 25.07.08, 16:44 ze niby w ciazy tak dla romantycznosci Steel?ja tak mialam))) dzieci mam bardzo uczuciowe jak na razie)))) Odpowiedz Link
patka05 Re: patka 26.07.08, 13:21 Na razie to pierwsze pół książki przeryczałam Jako kobieta w ciąży nie wytrzymałam bez łez scen maltretowania małego dziecka przez własną matkę. O to chodziło z tą uczuciowością )) Odpowiedz Link
patka05 Re: patka 26.07.08, 13:23 patka05 napisała: >O to > chodziło z tą uczuciowością )) Na końcu tego zdania powinien być pytajnik. Odpowiedz Link
magness27 Re: Co aktualnie czytacie ? 25.07.08, 17:06 'Karambol' Hakana Nesssera.Kryminał, w którym zagadką jest nie to,kto zabił,tylko,czy uda się go złapać.. ciekawe,nie powiem. Odpowiedz Link
jej_wysokosc_sardynka Re: Co aktualnie czytacie ? 25.07.08, 18:08 Czytam jak zwykle wiele książek naraz, m. in.: "Polowanie na smoka z falkonetem" Buzattiego, "Baśnie narodów Związku Radzieckiego", "Księgę istot zmyślonych" Borgesa i miniatury Kafki. Odpowiedz Link
pinkdot Re: Co aktualnie czytacie ? 26.07.08, 08:26 Ha, skończyłam "On beauty" Zadie Smith, które GORĄCO polecam (mam tylko nadzieję, że tłumaczenie na język polski jest przyzwoite. Hellera zaś odłożyłam na później bo dorwałam nową powieść Rushdi'ego "Enchantress of Florence" - dam znać jak wrażenia, gdy skończę. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Co aktualnie czytacie ? 27.07.08, 08:52 Artur Domosławski "Gorączka latynoamerykańska" Odpowiedz Link
mmroziuk Re: Co aktualnie czytacie ? 29.07.08, 13:00 David Baldacci "Geniusz" (sensacja dla odmiany Odpowiedz Link
moleslaw Re: Co aktualnie czytacie ? 30.07.08, 11:32 Corinne Hofmann "Biała Masajka",kupiłam pod wpływem pozytywnej opinii na którymś książkowym forum.Mam lekturę na jakiś czas albowiem kupiłam też dwa kolejne tomy"Żegnaj Afryko" i "Moja afrykańska miłość".Czyta się szybko i z przyjemnością,mam wrażenie jakbym czytała o nieistniejącym świecie.Piękne,mądre i ciepłe!!!Do tego popijam w trakcie czytania gorącą herbatkę rooibos. Odpowiedz Link
angendil Re: Co aktualnie czytacie ? 30.07.08, 19:41 Skończyłam dzisiaj "Na wschód od Edenu" Steinbecka ( na biblionetce oceniłam na 6, wspaniała książka ) Zakończyłam także wszystkie lektury z poziomu podstawowego i czeka mnie rozszerzony ( Proces, Cudzoziemka itp) Narazie nie mam co czytać ale jutro idę do biblioteki po kolejne tomy Sagi o ludziach lodu Odpowiedz Link
aniasia Re: Co aktualnie czytacie ? 31.07.08, 08:00 Zaczęłam Kena Folletta "Filary ziemi", zobaczymy ile mi zejdzie, bo to ponad 800 stron. Odpowiedz Link
moleslaw Jeffery Deaver"Puste krzesło" 02.08.08, 08:46 czeka Rosamunde Pilcher "Przesilenie zimowe".Oczywiście skończyłam już kolejny tom "Raiji" Odpowiedz Link
merolik Re: 03.08.08, 10:14 Skończyłam właśnie "Słodką, leniwą Georgię" F. Mayes (bardzo "klimatyczna" i relaksująca, w sam raz na wakacje. Aha, i "Biedną panią Morris" Magdy Dygat. Dość ciekawe studium niespełnionych życiowych nadziei. Odpowiedz Link
gemmavera Re: Co aktualnie czytacie ? 03.08.08, 11:04 No to ja jakoś tak mało nowocześnie wypadnę, bo od powrotu z wakacji czytam 'Greka Zorbę' (nietrudno zgadnąć, gdzie na tych wakacjach byłam hehe ). Czytam powoli, bez połykania, raczej upajam się atmosferą Krety, prawie czuję zapach pszennego chleba zagryzanego oliwkami. I zastanawiam się, jak by to było dobrze umieć żyć z dnia na dzień jak Zorba. Czy może raczej - tak po prostu żyć, zamiast się zastanawiać, po co to życie jest. ) Odpowiedz Link
sanja3 Re: Co aktualnie czytacie ? 03.08.08, 19:33 cos powaznego Globalizacja Wosińskiej - polecam coś rozrywkowego Ziemiomorze LeGuin - po raz 1000-ny i co mi tam jeszcze wpadnie w łapki Odpowiedz Link
sayonara2 Agatha Christie 04.08.08, 08:49 Jak juz wspominalam wczesniej nabylam 5 pozycji i aktualnie czytam Probe niewinnosci. Odpowiedz Link
moleslaw "Farma nad wydmami " Susan Wilson 04.08.08, 13:39 Wczoraj : 1."Zimowe przesilenie" Rosamunde Pilcher 2."12 w skali Beauforta" James Thayer Odpowiedz Link
moleslaw "Gra lwa" Nelson DeMille 05.08.08, 15:40 Jeśli wszystkie tak są napisane to wpadłam po uszy.Rano skończyłam Ann B.Ross "Prawdy pani Julii" Świetna książka momentami umierałam ze śmiechu,bardzo aktualna. Odpowiedz Link
kkasiaczek1 Re: "Gra lwa" Nelson DeMille 26.03.09, 15:05 Większość książek DeMille trzyma ten sam poziom. Odpowiedz Link
taviatk_o Re: Co aktualnie czytacie ? 07.08.08, 07:48 Moze to nie sa odpowiednie ksiazki na okres ciazy, ale wsiaklam w tekstach Grzesiuka. wlasnie skonczylam "Boso ale w ostrogach" i "5 lat kacetu". 1-sza z nich dotyczy lat przedwojennych, 2-ga jest kontynuacja i przedstawia zycie mlodego chlopaka w niemieckich obozach. Smutne to wszsytko, ale wciagajace. Odpowiedz Link
axxxa Re: Co aktualnie czytacie ? 07.08.08, 14:37 Wlasnie skonczylam 'Bigamista' Piotra Jedrosza To co mozna przecztac na okladce tej ksiazki: 'Błyskotliwie napisana powieść, przedstawiająca męski punkt widzenia na podstawowe aspekty współżycia kobiety i mężczyzny. Perypetiom tytułowego bohatera poślubionego czterem żonom towarzyszy pełna dowcipu narracja, przeplatana finezyjnymi dialogami, w których autor do maksimum wykorzystuje dwuznaczność słów i tworzone przez nie podteksty.' W rzeczywistosci to dno!!!!! czytam bardzo duzo i zwykle sie nie poddaje nawet jak ksiazka jest hmm powiedzmy 'nuzaca' ale ta 'powiesc' to naprawde strata czasu i pieniedzy, nuda, beznadziejne dialogi (sorry, ale nikt tak w rzeczywistosci nie rozmawia) , do tego masa opisow i komentarzy!! od autora w nawiasach. Zero akcji i humoru. Naprawde ostrzegam ))) Odpowiedz Link
pyziulka Re: Co aktualnie czytacie ? 07.08.08, 17:02 Kathy Reichs - po kolei wszystko co znajdę. Nie mam za bardzo kasy aby kupić wszystkie więc poluję na allegro Namówiłam znajome bibliotekarki na zakup książek więc mam nadzieję, że niedługo przeczytam wszystkie jej książki. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Co aktualnie czytacie ? 08.08.08, 10:32 "Polskie złudzenia narodowe" Stommy "Robótki na drutach" Nicky Trench (w kółko mogę ) "Dzieci z Bullerbyn" Astrid Lindgren dziecku Odpowiedz Link
woman-in-love Śmierć nosorożca... 08.08.08, 11:34 ...Janusza Koryla, oraz jego "zegary idą do nieba". Przejmująca alegoria. Działa na wyobrażnię, jak baśń, ale realia są współczesne. Odpowiedz Link
mucta Re: Co aktualnie czytacie ? 08.08.08, 11:40 "Kto sieje wiatr". Autorka: Luanshya Greer. Czytam ją za karę, że mi tak głupi pomysł jak wydanie na nią 9,90 zł przyszedł do głowy! Ale już tak mam, że jak widzę nagłówek "saga południowoafrykańska" to liczę na przyjemne czytadło w stylu Wilbura Smitha (którego uwielbiam). Ta powieść to kompletna porażka. Przypomina raczej scenariusz kiepskiego serialu dla nudnych kobiet. Odradzam. Odpowiedz Link
sayonara2 mucta 08.08.08, 15:00 Nie zalamuj mnie. Tez sie skusilam, w promocji byly dwie czesci Odpowiedz Link
mucta Re: mucta 09.08.08, 12:33 No zobaczymy czy będzie Ci szło tak źle jak mnie Nie znoszę multiplikacji podobnych problemów, wątków itd. To takie serialowe, w najgorszym tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link
nsc23 Re: Co aktualnie czytacie ? 08.08.08, 12:45 Atonement Iana McEwana, Biale i czarne czyli stosunek Polakow do Afrykanczykow i Afryki (czy jakos tak ) White Teeth (tego akurat teraz slucham) Rowerem i pieszo przez czarny lad. A tego Wilbura Smitha w koncu musze tez dorwac, bo wszyscy o nim w kolko mowia, a ja nic nie przeczytalam. Odpowiedz Link
papryczka_ag Re: Co aktualnie czytacie ? 08.08.08, 13:43 W metrze czytam serię o kotach. Strasznie nierówna ale fajna W domu własnie skończyłam drugie podejście do "Middlesex" Eugenidesa i zachwyt trwa. W wannie morduję wszystkie "praczety". W kolejce obecnie "Człowiek który był czwartkiem" Chestertona, no i dziś idę w końcu kupić "Przejmującego z oddali" Debbie Curtis czyli książkę o liderze JOY DIVISION i jeśli już są to "Piekielne relikwie". Odpowiedz Link