olga1974 Re: Co aktualnie czytacie ? 09.08.08, 11:02 właśnie skończyłam "Middlesex" Eugenides jestem w trakcie "Perfumy w rytmie Jitterbuga" Tom Robbins czeka w kolejce "To wiem na pewno" Wally Lamb" Odpowiedz Link
marthina zaczelam 11.08.08, 07:36 mitologie Grekow i Rzymian)koncze Krola Afer Grishama, poczekalni mam Lato w Toskanii Odpowiedz Link
kerry_weaver Re: Co aktualnie czytacie ? 11.08.08, 07:43 Może po pierwsze się przywitam, jestem pierwszy raz na tym forum i chyba zostanę i trochę z drugiej strony barykady bo poza czytaniem też piszę i wydaję. Uwielbiam powieści historyczne, wlaśnie skończyłam: Zamaskowana królowa - Jorge Molist Bogini Obfitości - nie pamiętam autorki i Zemsta Róży wszystkie mogę polecić na wakacje a teraz podkradłam synowi "Złoty Kompas" Odpowiedz Link
agaireszta Re: Co aktualnie czytacie ? 11.08.08, 09:44 Szwaje "Zapiski stanu poważnego" Odpowiedz Link
denea Re: Co aktualnie czytacie ? 13.08.08, 08:15 Zaczęłam "Aleję samobójców" Krajewskiego i Czubaja, zdania jeszcze nie mam, ale coś mi się zdaje że seria o Breslau przede mną Wcześniej "Czarodziejka" Małgorzaty Warda, zachęcił mnie entuzjazm pani w bibliotece i chyba sobie wyobraziłam Bóg-wi-co, bo mi się nie podobała Trawię psychotyczne klimaty, ale ta była zbyt duszna jednak. "Spirale strachu" Deavera, czyli opowiadania. Niektóre znakomite, niektóre mniej, generalnie jak zwykle robi czytelnika w tak zwanego karolka, ja to uwielbiam A moje niedawne odkrycie, po którym mało co mi smakuje to Zygmunt Miłoszewski. Konkretnie "Domofon", ale obiecuję sobie jeszcze "Uwikłanie" na imieniny, bo ta pierwsza rewelacyjna jak dla mnie. W największym skrócie to horror osadzony w polskim blokowisku Groza jak się patrzy, ale i pazur w tym jest, i ździebko humoru, i zaskoczenie... "Uwikłanie" to kryminał, doczekać się nie mogę ! Odpowiedz Link
moleslaw Anna Brahimi "W niewoli algierskiego prawa" 15.08.08, 11:48 To na fali zainteresowania Islamem,właściwie już ją kończę. Kolejna ,którą będę czytać "Modlitwa o deszcz" Wojciecha Jagielskiego. Odpowiedz Link
rurka-z-kremem Re: Co aktualnie czytacie ? 19.08.08, 23:40 Ja dopadłam "Nianię w Nowym Jorku". Zamierzam ją "zjeść" do końca tego tygodnia. Podzielę się wrażeniami. Odpowiedz Link
bedada Re: izabela szylko 'madonna z hiacyntem'-krymina 20.08.08, 09:40 Wczoraj skończyłam " całą zawartośc damskiej torebki"-całkiem fajna. Dziś zaczęłam "Świadectwo prawdy" Jodi Picoult Odpowiedz Link
jk3377 bedada 20.08.08, 11:47 po madonnie wlasnie chyba "cala zawartosc.." zaczne...mowisz ze fajna?to dobrze Odpowiedz Link
sayonara2 Joy Fielding - Julio,gdzie jestes? 20.08.08, 10:56 Ciekawa, psychologiczno-obyczajowa, z lekkim watkiem kryminalnym. To jest pierwsza ksiazka, ktora czytam tej pisarki i juz wiem,ze siegne po nastepne. Odpowiedz Link
agawa79 Re: Co aktualnie czytacie ? 22.08.08, 14:33 Aktualnie czytam: "Grace i Grace" M. Atwood - no jak to Atwood, lekko przynudna. "The Pillars of the Earth" Folletta - po kilkunastu stronach lektury po polsku wymiękłam, tłumaczenie jest jakieś takie drewniane, przerzuciłam się więc na oryginał i czyta mi się póki co świetnie. "Płacz aniołów" (chyba) Wilbura Smitha - zaczytywałam się nim w liceum i teraz odświeżam znajomość z autorem. Dobra lektura do metra, ale daleko mi do dawnego cielęcego zachwytu. Odpowiedz Link
moleslaw Betty Mahmoody "Tylko razem z córką" 23.08.08, 04:08 Skończyłam Szajch Muhammad Salih al-Munajjid "40 rad dla muzułmańskiego domu";czeka na mnie Gilles Kepel "Święta wojna.Ekspansja i upadek fundamentalizmu muzułmańskiego" W między czasie czytam "Raiję ze śnieżnej krainy" jestem na 9 tomie i "Sagę o Ludziach Lodu" jestem na 24 tomie. Odpowiedz Link
mathiola "Nierządnica" Iny Lorentz 23.08.08, 09:38 Przyciągnęły mnie świetne recenzje. I tak czytam, czytam i czytam... no wciągnęła mnie nawet, nie powiem. Ale żeby zachwyciła? Jak dla mnie pióro mało wyrafinowane. Odpowiedz Link
bedada :) 24.08.08, 19:48 Zaczełam rano "trzepot skrzydeł" Grocholi,godzine temu skończyłam Fajna,podabała mi się. Na wieczór naszykowałam sobie następną książkę Jodi Picoult tym razem "Bez mojej zgody". Odpowiedz Link
agaireszta Re: Co aktualnie czytacie ? 25.08.08, 18:24 Przedostatnie marzenie Angela Beccera Odpowiedz Link
ewaeva Re: Co aktualnie czytacie ? 28.08.08, 19:58 Książka na dzisiejszy wieczór - "Biegając z nożyczkami" Augusten Burroughs. Odpowiedz Link
sikorkafranka Killi 29.08.08, 09:55 Grill- Bourdaina - niezle sie czyta. I nauczylam sie robic kostki rosolowe.Nie myslalm ze kucharze to tacy nonkonformisci.Ci nowjorscy.W sumie ciekawe choc niekonieczne.To, o ksiazce... Odpowiedz Link
judytta Świat kobiet mafii 29.08.08, 15:45 "Świat kobiet mafii" interesująca na podstawie przeprowadzonych wywiadów z kobietami które związały się z mężczyznami o wątpliwej reputacji. Odpowiedz Link
nsc23 Re: "Szkoła piękności w Kabulu" D.Rodriguez 08.09.08, 13:07 Czytalam - niezla ksiazka, ale spodziewalam sie czegos innego. Nie wiem konkretnie czego, ale czegos mi w niej brakowalo Odpowiedz Link
kamkap Re: Świat kobiet mafii 26.10.08, 18:33 Mian Mian "Cukiereczki". Średnio skandalizujące, choć wywołała burzę w Chinach. i raczej średnio mi sie podobało. Przed chwilą zaczęłam "12" Świetlickiego. Jeszcze nie wiem czy mi sie podoba Odpowiedz Link
agaireszta Biała masajka 29.08.08, 18:53 Corrine Hofmann Najpierw oglądnęłam ekranizacje , teraz czas na książke Odpowiedz Link