llidkao 08.08.08, 19:55 "Pod słońcem Toskanii", "Bella Toskania" - miłe książki o podróżach po Włoszech, urządzaniu przez parę Amerykanów zakupionego w Toskanii domu, odkrywaniu tamtejszych zwyczajów. Znacie coś innego tej autorki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolmadakia Re: Frances Mayes - lubicie? 08.08.08, 20:27 Najpierw obejrzałam "Pod słońcem..." w kinie.Potem przeczytałam.I prawie zawsze uważam,że film jest gorszy niż książka.Ale tu bardziej podobał mi się film-zresztą jest o czymś zupełnie innym-to dwie różne sprawy.Ale rozczarowałam się Odpowiedz Link
merolik Re: Frances Mayes - lubicie? 08.08.08, 21:47 Nie znam jeszcze jej książek o Toskanii, ale mam zamiar poznać, bo spodobał mi się styl tej pisarki. Niedawno przeczytałam jej "Słodką, leniwą Georgię". Polecam Odpowiedz Link
llidkao Re: Frances Mayes - lubicie? 09.08.08, 09:24 ooo, dzięki, nie znam tego tytułu. Zamówię sobie przez internet. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Frances Mayes - lubicie? 09.08.08, 09:32 "Pod słońcem Toskani" czeka u mnie na półce na przeczytanie. Odpowiedz Link