moleslaw Re: Książki właśnie kupione/zamówione 20.04.12, 10:51 To jak przeczytasz Harasimowicza to zdradz proszę czy warto. Od dłuższego czasu się przymierzam i jakoś tak coś mnie zniechęca, tzn. wiem co ale nie powiem. Odpowiedz Link
greenwenus Re: Książki właśnie kupione/zamówione 01.05.12, 12:08 Ja zamowilam trzy ksiazki Isabel Allende - dom duchow, portret w sepii i corka fortuny. Do tego dokupilam sobie jeszcze Biegnaca z wilkami - jestem ciekawa jak tak ksiazka mio sie spodoba bo sa o niej bardzo zroznicowane opinie. Odpowiedz Link
jk3377 mmmm..:-) 30.05.12, 08:45 tak dawno nic nie kupilam,wiec przyszedl w koncu czas DZIEWCZYNKA KTÓRA WIDZIAŁA ZBYT WIELE-MAŁGORZATA WARDA MATKI, ŻONY, CZAROWNICE - JOANNA MISZCZUK FABRYKANTKA ANIOŁKÓW - CAMILLA LACKBERG PENTAGRAM TRZECI KLUCZ CZERWONE GARDŁO- NESBO pełnia szczescia hahah Odpowiedz Link
jk3377 Lupton x 2 26.07.12, 08:59 no to jeszcze na allegro dorwałam dosyc tanio obie ksiazki 'Siostra' i 'Potem' Odpowiedz Link
anetapzn Re: Lupton x 2 26.07.12, 09:54 jk3377 napisała: > no to jeszcze na allegro dorwałam dosyc tanio obie ksiazki 'Siostra' i 'Potem' > Poszalejesz widze w trakcie urlopu i z zakupami i z czytaniem Odpowiedz Link
anetapzn Księgę ogni wlasnie dostałam:) 26.07.12, 12:41 Zamówiona, wyczekana, jeszcze świezutka, zapowiada się nieżle: Kiedy ukrywasz coś, co okryje hańbą ciebie i całą twoją rodzinę...ucieczka wydaje się najlepszym rozwiązaniem...Jest rok 1752 Agnes Trussel, dziewczyna z małej wioski w Sussex, postanawia uciec do Londynu. Przypadkowo zostaje pomocnicą twórcy fajerwerków - oschłego Johna Blacklocka. Pomimo trudnego charakteru pracodawcy Agnes dobrze czuje się w warsztacie pirotechnika, schowana między półkami pełnymi tajemnych substancji, z których Mistrz wyrabia egzotyczne ognie. Jest pojętną uczennicą i powoli zaczyna dzielić z Johnem Blacklockiem jego pasję. Są osoby, które chętnie postawiłyby Anes pod pręgierzem opinii publicznej. Są ludzie, których cieszą egzekucje na placu zwanym Tyburn. A los nie jest dla Agnes łaskawy...nic nie uchroni jej przed nadciągającą katastrofą... Chyba, że oczyszczająca moc ognia... Odpowiedz Link
jk3377 Re: Księgę ogni wlasnie dostałam:) 27.07.12, 19:19 ja cie Aneta chyba lekko podduszę wiesz? chyba musisz zmienic sobie login na 'kusząca-czytająca' albo cos w tym stylu hiihihi Odpowiedz Link
anetapzn Re: Księgę ogni wlasnie dostałam:) 28.07.12, 08:09 jk3377 napisała: > ja cie Aneta chyba lekko podduszę wiesz? > chyba musisz zmienic sobie login na 'kusząca-czytająca' albo cos w tym stylu hi > ihihi teraz czytam Życie jak w Tochigi, świetna Polka, która wyszla za Japończyka opisuje życie codzienne. Po niedzieli wystukam recenzję na blogu Odpowiedz Link
anetapzn C.d. u mnie:) 31.07.12, 07:27 Haniebny pokój, F. Spotts, taka promocja z 44,90 na 14, 90 grzech nie kupić Nicholas Shakespeare Tajemnice morza (jeszcze za 9,90) Robert Marshall W kanałach Lwowa (za 9,90) Jolanta Guse Nie zawróce (za 9,90) Le Tan Sitek, Sama w drodze (za 9,90 wietnamska podobno bardzo dobra, zobaczymy) Sarah-Kate Lynch, Za oknem cukierni (za 9,90) Odpowiedz Link
anetapzn Właśnie zamówiłam:) 01.08.12, 10:30 I to juz po normalnej cenie odbiło mi wiem: Przewodnik po powstańczej Warszawie Wędrówka po współczesnej stolicy śladami walk 1944 roku. W zagłębienia po kulach, ocalałych fragmentach budowli, kościołach i miejscach straceń odnajdywanie okruchów wspomnień, faktów, lat, które dawno temu stały się historią. Wędrówka po Warszawie jakże pouczająca i pełna wrażeń. Relacje świadków – uczestników powstania, archiwalne zdjęcia, zestawianie fotografii współczesnych z tymi sprzed lat. Dzielnica po dzielnicy, budynek po budynku, ulicami, kanałami, szlakiem tamtych wydarzeń, wstrząsających, tragicznych. Odkrywanie tajemnic miejsc, obok których toczy się życie dzisiejszej Warszawy, kurhanów, placów egzekucji, grobów i zaciekłych bitew. Danielle Steel Zdrada Uwielbiam Danielle i mam w nosie co ludzie o jej ksiazkach mówią. Tallie, w wieku zaledwie 39 lat, jest wziętą reżyserką, spełnioną kobietą, matką, od czterech lat żyje w szczęśliwym związku z Huntem, producentem filmowym. Przygotowując się do kolejnej filmowej produkcji, przypadkiem odkrywa, że ktoś ją okrada. Okazuje się, że w ciągu zaledwie czterech lat z jej konta zniknął milion dolarów. Oddana asystentka Tallie, Brigitte, oskarża Hunta, obwiniając go nie tylko o kradzież, ale też o zdradę. Ale prawda jest bardziej skomplikowana. Do jej rozwikłania potrzebna jest prywatna detektyw i agent FBI. Okazuje się, że wszyscy, którym Tallie ufała, zawiedli ją. By poznać ich prawdziwe oblicze i złapać złodzieja, kobieta musi podjąć ryzykowną grę… Le Tan Sitek Na rozdrożu Moja mama czyta I tom, kupiony za 9,90 i mówi, że świetne. Dalsze losy An, bohaterki świetnie przyjętej, autobiograficznej powieści Sama na drodze Jest rok 1955. An, teraz juz młoda kobieta, przyjeżdża pociągiem przez Chiny i ZSRR na studia do Polski. Bardzo tęskni za Wietnamem, a jednocześnie buntuje sie przeciw regulaminowi pobytu i ostrej dyscyplinie narzuconej przez wietnamskich opiekunów. Na ostatnim roku studiów spotyka swoją wielką miłość. Niestety bliskie znajomości z cudzoziemcami są uznawane za najcięższe naruszenie regulaminu. Władze szybko dowiadują się o zabronionym związku z Polakiem. An ma być deportowana... Poruszająca historia wrażliwej kobiety i prawdziwy obraz realnego socjalizmu, w jakim przyszło jej walczyć o szczęście. Dobijcie mnie Odpowiedz Link
ciocia_rada Re: Książki właśnie kupione/zamówione 01.08.12, 15:04 Zamówiona wczoraj - czekam i nie mogę się doczekać: Wania jako chore niemowlę został opuszczony przez niedojrzałą matkę i umieszczony w upiornym rosyjskim sierocińcu. W wieku zaledwie 6 lat został przeniesiony na zamknięty oddział psychiatryczny, w którym był przywiązywany do łóżka, faszerowany lekarstwami, niedożywiony i przemarznięty. Na drugim krańcu świata, w Stanach Zjednoczonych, Paula poznaje historię chłopca, postanawia go uratować: adoptuje go i sprowadza do Ameryki. Historia Wani to dowód na to, że nawet najbardziej nierealne marzenia mogą się ziścić. Porzucony Odpowiedz Link
anetapzn Właśnie dostałam:) 09.08.12, 11:27 Pamiętnik i inne pisma z getta, Janusza Korczka Przeszczęśliwa jestem, bo chorowałam na tę ksiazkę od dawna Odpowiedz Link
anetapzn Wczorajsze nabytki: 11.08.12, 07:56 Mój ukochany Bernard Cornwell: Lord morski, Fort nad zatoką, Złodziej z szafotu Polskie piekiełko. Obrazy z życia elit emigracyjnych 1939-45. Sławomir Koper Wino z Malwiną, Magda Kordel Na ziemi obiecanej, Erich Maria Remarque Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wczorajsze nabytki: 11.08.12, 08:09 Aneta, Ty chyba miliarderka jesteś, przyznaj się, wygrałaś kiedys w Lotto prawda? hahah Odpowiedz Link
joankawm Re: Wczorajsze nabytki: 11.08.12, 11:58 Wino z malwiną mam w sierpniowych planach. Lubię książki M. Kordel, a zwłaszcza Uroczysko! Odpowiedz Link
anetapzn Re: Wczorajsze nabytki: 12.08.12, 07:40 joankawm napisała: > Wino z malwiną mam w sierpniowych planach. Lubię książki M. Kordel, a zwłaszcza > Uroczysko! Ja tez lubię jej książki, i bardzo mi odpowiada styl i język, jakim pisze. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Wczorajsze nabytki: 12.08.12, 07:41 jk3377 napisała: > Aneta, Ty chyba miliarderka jesteś, przyznaj się, wygrałaś kiedys w Lotto prawd > a? hahah Nie, ale obok biura mam świetny antykwariat Odpowiedz Link
traviata666 Re: Książki właśnie kupione/zamówione 15.08.12, 19:04 Pra. O rodzinie Iwaszkiewiczów. Ludwika Włodek Odpowiedz Link
anetapzn Re: Książki właśnie kupione/zamówione 16.08.12, 07:14 traviata666 napisała: > Pra. O rodzinie Iwaszkiewiczów. Ludwika Włodek Fantastyczna pozycja, mnie się bardzo podobała. Odpowiedz Link
jk3377 Re: Książki właśnie kupione/zamówione 29.09.12, 09:19 -Gerritsen 'Milcząca.." -Ceder "Śmiertelny chłód' -Holt "Arytmia" Licytuje nową Miszczuk Odpowiedz Link