operom 26.06.04, 23:58 hej, hej!!! w tym tygodniu jadę na egzamin z historii na ten kierunek. czy możecie mi opowiedzieć coś na temat tego egzaminu. jak wygląda? jak jest na studiach?? czy warto studiować na tym kierunku?? jaki jest Poznań?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caprice83 Re: POLITOLOGIA na UAM 27.06.04, 11:54 Ja egz zdawałam jakies dwa lata temu, nietety oblałam ale mogę ci powiedzieć że pytania są typu testowego. Kilka pytań jest do uzupełnienia, z niektórych musisz wybrac odpowiedzi a,b,c,d, ogólnie całkiem przyjemny i prosty, jesli sie wszystkiego nauczysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
operom Re: POLITOLOGIA na UAM 27.06.04, 12:29 a jak dojechac na Szamarzewskiego, na wydz. Nauk Społecznych??? Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: POLITOLOGIA na UAM 27.06.04, 16:18 Zalezy skad chcesz dojechac:) To jest na Ogrodach, więc z obojętnie jakiego punktu miasta musisz wsiąźć w 1, 2 albo 7 i dojechac do konca. Nastepnie tramwaj podjezdza kawałek dalej na przystanek a ty musisz isc tak samo. Mijasz przystanek i idziesz cały czas prosto, po prawej stronie bedziesz miec rozne sklepy, np fryzjera, pasmanterie, PKO, a gdy one sie koncza zaczyna sie płot, idziesz wzdłuz płotu, wchodzisz przez otwarta brame i masz swoj wydział:) powodzenia na egz:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciec13 Re: POLITOLOGIA na UAM 27.06.04, 17:16 Hej hej moja kumpela tam studiuje i jest zadowolona. Mówi że jest coolersko ;) Studia sa dosc latwe, nie ma kolokfiów w ciagu roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana ALE BZDURA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 15:50 chyba Cie pogielo! Te studia sa bajonsko trudne! Studiuje juz na czwartym roku, wiec wszystko, co najgorsze mam juz za soba. Egzamin wstepny do latwych nie nalezy, ale mozna go przejsc, ale potem... 1. Nerwowa atmosfera, wykladowcy maja Cie gdzies 2. Zalatwienie czegos szybko graniczy z cudem, kolejki do dziekanatu, do wykladowcow trwaja czasem baaardzo dlugo 3. Bardzo wysoki poziom merytoryczny, bardzo duzo zakuwania i trudnych, czasami zupelnie nie do zrozumienia rzeczy: patrz wyklady u Zeidlera z matodologii 4. Niestety, KORUPCJA! jest na porzadku dziennym i kolesiostwo, jakies dziwne uklady To prawda, ze w ciagu roku nie ma kolokwiow, ale poczekaj do sesji, jak wszystko, a jest tego duzo, skupi Ci sie w jwdenym tegodniu. A POZA TYM ZDAJ NAJPIERW PRAWO MIEDZYNARODOWE PUBLICZNE, STOSUNKI MIEDZYNARODOWE I TEORIE POLITYKI- 60 % roku oblalo pierwszy termin!, A DOPIERO POTEM SIE WYPOWIADAJ, bo Twoje 'coolersko' brzmi zalosnie! Ps. Niech Ci sie nie wydaje, ze mowie, ze jest ciezko, bo jestem cienka: od poczatku mam wysokie stypendium naukowe! Odpowiedz Link Zgłoś
merella Re: POLITOLOGIA na UAM 27.06.04, 12:38 zdawałam w zeszłym roku i zdanie mam jak najgorsze. w sumie poziom testu wysoki, ale trudno się dziwic - bylo 11 osób na miejsce. przeszłam dalej, ale na rozmowe nie poszłam bo stwierdziłam że nie mam ochoty brać przez pieć lat udzialu w wyscigu szczurów a tak niestety jest na szamarzewie Odpowiedz Link Zgłoś
baby1girl Re: POLITOLOGIA na UAM 27.06.04, 19:55 bzdury gadasz!studiujesz tam??nie poszlas, bo bys sie nie dostala, albo nie doszlas... jak ja nie lubie takich ludzi, nie poszlam, bo nie chce bra udzialu w wyscigu szczurow, to na cholere placilas za egzamin??na bank jestes rozpieszczona coreczka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana przeróśł Cie banalny egzamin?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 15:57 Studiuje tu juz 4 lata, egzamin wstępny do łatwych nie należy, ale nawet Ci, co go zdali śpiewająco wiedzą, że jest ciężko, ale poziom merytoryczny jest za to bardzo wysoki. Nie miałaś ochoty? Nie wierzę, chyba że jesteś niespełna rozumu. Moim skromnym zdaniem po prostu się nie nadawałaś, bo to było dla Ciebie za trudne. A szczurów to ja tu nie zauważyłam, ludzie są normalni i życzliwi, starsze roczniki pomagają młodszym, udostępniają swoje materiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: przeróśł Cie banalny egzamin?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:40 ooooo...widze,ze warto tam isc,banda nadetych idiotów(baby1girl,ana)-to ma byc to fajne towarzystwo?! a moze tak komus faktycznie sie nie chce brac w tym udzialu i dlatego zlewa kolejny etap rekrutacji??!!jak nie ma sensu to najlepiej przerwac to od razu (czy jak kto woli nie zaczynac w ogole)a nie tracic kolejne lata zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: POLITOLOGIA na UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:58 Studiuje ten kierunek i bardzo go polecam,jestem na drugim roku i jeste naprawde fajnie.Wiadomo uczyc się trzeba jak na każdym kierunku ale ogólnie jest super, wykładowcy ok. Odpowiedz Link Zgłoś