Gość: luśka IP: 188.33.251.* 14.11.09, 11:39 "Zmierzch" stał się fenomenem w USA, zarówno książka jak i film. Czy jest ktoś, kto czytał? Jeśli tak, to jak ocenia i w gdzie szukać książki? :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SHO Re: Zmierzch IP: 94.254.177.* 14.11.09, 11:55 A gdzie się szuka książek chyba nie w mięsnym co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luśka Re: Zmierzch IP: 188.33.251.* 14.11.09, 12:14 Z mięsnego to chyba ty pochodzisz! Co, trochę kultury i się gubisz!!!??? Jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat nie odpisuj. Takie złośliwości są tandetne i coraz bardziej obniżają poziom tego forum. A tak w ogóle, miałam na myśli to, czy ta książka jest dostępna w naszych księgarniach i czy ktoś poleca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHO Re: Zmierzch IP: 94.254.177.* 14.11.09, 13:20 I kto tu forum zaśmieca? A jak ktoś się nie potrafi wysłowić i w obronie pisze ,że miał coś innego na myśli, a coś innego napisał to tylko o nim świadczy. I jak masz czas na pisanie na forum takich rzeczy to czy nie lepiej ruszyć się z domu i przejść do księgarni daleko nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edit24 Re: Zmierzch IP: *.chelmno.mm.pl 14.11.09, 13:56 Z tego co słyszałem warto przeczytać, lecz sam jej nie miałem. A na pewno dostaniesz na grudziądzkiej w tej księgarni,a jak nie to od czego wtedy jest internet :] Odpowiedz Link Zgłoś
niepospolita Re: Zmierzch 14.11.09, 14:05 Książki raczej nie są dostępne w bibliotece, przynajmniej nie w miejskiej, może w szkolnych się już znalazły. W księgarniach owszem. W internecie dostępne są e-booki, trzech części sagi. Czwarty nie jest autoryzowany, no i nie polecam. Ja czytałam wszystkie części w formie tradycyjnej :) Cóż wygodniej się czyta książkę w łóżku, niż gapi w monitor :) Co do treści? Hmmm nie każdemu się spodoba. Zależy co Ci się najbardziej spodobało w Zmierzchu :) Druga książka sagi Księżyc w nowiu to moim zdaniem najlepsza jej część. Jednak zaznaczam, że moim zdaniem, bo dla mnie wielka miłość :) Belli i Edwarda nie była tutaj tak widoczna, przerysowana i przesłodzona...do czasu :| Trzecia część to istny romans, troszkę się dłuży, widać spore podobieństwo do Wichrowych Wzgórz. Także zwolennicy tegoż romansu będą zachwyceni, innym może się znudzić :) No i ostatnia powieść to już typowa fantastyka. Składa się z trzech części, dzięki czemu mamy zapewnioną odskocznię :) Od czego? Od zadziwiających, a przez co śmiesznych rozwiązań fabularnych :) Czyta się to z uśmiechem na ustach i podziwia wyobraźnię autorki, taki mały paradoks właśnie :) Jednakże polecam. Świetny prezent na Mikołajki czy pod choinkę :) Uprzedzam, że film nie jest wierną adaptacją, więc czytając pierwszą część nie należy zbytnio odwoływać się do filmu. Zostały pominięte bardzo ciekawe fragmenty, chociażby historia wampirów, dokładne opisy ich egzystencji w świecie ludzi :) To jest ciekawe, bardzo ciekawe :) Dla facetów polecam za to Zmierzch oczami Edwardabodajże 11rozdziałów, jednak interesujące i nie tak słodkie, jak opowieść Belli ;) Miłej lektury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luśka Re: Zmierzch IP: 188.33.251.* 14.11.09, 14:38 Bardzo dziękuję za wyczerpujące recenzje.:)Z pewnością przeczytam! Pozdrawiam. Miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Zmierzch IP: *.chelmno.mm.pl 14.11.09, 19:34 Ja CZytałam wszystkie 4 części ;) A film Zmierzch mam na dvd ;) Jestem w nim po prostu zakochana ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesmee Re: Zmierzch IP: 77.245.246.* 24.11.09, 10:37 Czytałam wszystkie części dwa razy, osobiście uważam że "Zaćmienie" jest najciekawsze. Byłam też na premierze "New Moon". Dla nas - kobiet pozostaje pewien niedosyt, kończy się za szybko. Jeśli chodzi o panów którzy byli ze mną, trochę nudnawe. Jednak żaden film nie zastąpi własnej wizji bohaterów i wydarzeń, ponieważ adaptacja jest pozbawiona wielu ciekawych wątków. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defr Re: Zmierzch IP: 89.231.151.* 24.11.09, 18:18 Ksiazka jest dobra, pochłonęłam ja w 3 dni :) Film tez okey. Druga czesc za krotka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mech Re: Zmierzch IP: *.chelmno.mm.pl 25.11.09, 14:08 warto czytać bo książki są złodziejem czasu mi podobały sie wszystkie części !!! no i warto tez przeczytać MS-czyli zmierzch oczami Edwarda ale niestety tylko kilka rozdziałów bo autorka nie napisała jeszcze całości:( a dla tych co juz przeczytali całą sagę to zapraszam na cztanie FF!!! o Beli i Edwardzie zastępuje tęsknotę za bohaterami !! Odpowiedz Link Zgłoś