Dodaj do ulubionych

Konkursy i staże w CcH

IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 13:25
Jestem ciekaw, czy inni odnoszą podobne wrażenie co ja? Chodzi mi o konkursy ws. pracy, staże urzędnicze, czy nawet staże z Powiatowego Urzędu Pracy? Czy osoba wykształcona, która chce mieszkać w tym mieście ma szansę? Wydaje mi się, że nie! Otóż moim zdaniem szanse takie mają tylko osoby, które mają tzw. "znajomości". Jak to jest , że takie instytucje jak sądy wybierają na konkursach osoby, które zdobyły najmniej punktów i nie wykazują odpowiednich kompetencji? otóż ja Wam powiem! Jeżeli Twoja mama, tata, babcia albo ktoś bliski bedzie np. prokuratorem, burmistrzem czy kimś ważnym to właśnie Ty wygrasz! Inni nie mają szansy!!!! Ludzie bez znajomości, pełni zapału, po studiach - mogą jedynie wyjechać zagranicę, aby nie dać się upokarzać w tym kraju!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 13:56
      święta racja a tym bardziej w cch. a o urzedzie pracy to szkoda pisac wogoole. tej instytucji w chelmnie wogole nie powinno byc-niepomagaja wogole wrecz szkodza. a dotacje to oni maja dla "swoich"
      • Gość: poldi Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 14:02
        A tak w ogole to pisze sie tak czyli rozdzielnie i nie dziw sie ze nie masz szans !!!!!!!!!
        • Gość: bezrobotna Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 18:23
          ja czekam na staż od roku... Już straciłam nadzieje i poszukuję pracy na własną rękę.
          • Gość: ali Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.11, 10:10
            to jest dla znajomych
        • Gość: do poldi Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 20:27
          taki z ciebie humanista znasz jeden polskki wyraz i swirujesz. tacy ludzie jak ty nie powinni tu zabierac glosu tym bardziej ze nie masz nic do powiedzenia na temat watku glupcze
          • Gość: Poldi Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 20:29
            Nie przedstawiaj sie wiemy ze jestes glupszy od krowiego g....na
      • Gość: aaa Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 19:18
        ja byłem na konkursie w sadzie i wzięli córkę pani prokurator, mimo iż były lepsze od niej osoby - wstyd!!!!
      • Gość: asia Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 22:23
        Nie znałam nikogo z urzędu pracy, kto pomógłby mi otrzymac dotację a jednak ją dostałam!!! Co więcej, mój chłopak również nikogo nie znał i też ją otrzymał :)
    • Gość: janek Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 19:21
      ktoś powinien się za to zabrać, bo urząd pracy jest beznadziejny a konkursy ustawione!!! może nasza chełmińska prasa weźmie się w końcu za coś ważnego dla młodych ludzi
      • Gość: haha Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 11:48
        Krzykacze!
        Zastanówcie się, kto wybiera pracowników/stażystów? Urząd pracy czy pracodawca? Urząd tylko kieruje osoby, a o tym kto dostanie staż/etat decyduje pracodawca.
        • Gość: man Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.play-internet.pl 03.02.11, 12:14
          właśnie a pracodawcy kierując wniosek o staż już wiedzą kto wygra. a w urzędzie pracy rozkładają ręce i bezczelnie mówią "przeważnie pracodawcy mają swoich, my tylko dajemy kasę". poza tym pracownicy w tym urzędzie udzielając porady sami nie wiedzą co mają mówić - czysta ściemA!!!
          • Gość: fakt Re: Konkursy i staże w CcH IP: 89.231.149.* 03.02.11, 13:30
            A tam kto pracuje?
            Sami znajomi, bo normalna osoba, która ma chęci do pracy i jest mądra nawet nie ma szans żeby się dostać.
            Już to wszystko zaczyna mi działać na nerwy, powinniśmy się zbuntować przeciwko tym instytucjom, którzy traktują ludzi "bez znajomości" jak śmieci!
            I nie powinni w żadnym wypadku pracodawcy wybierać "swoich" na staże tylko urząd pracy powinien dać staż tym, którzy czekają długo, nie mają za co żyć!!!
            A nikogo to nie obchodzi, że ktoś nie ma ano grosza na życie. Jedni mają kasy jak lodu, a inni najmniej ile tylko się da. Zabrać tym, którzy mają dużo a dać tym, którzy ledwo wiążą koniec końcem.
            Takie moje zdanie!!!!
            • Gość: cccch Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.tvgawex.pl 03.02.11, 13:53
              tak zgadzam sie zże to pracodawca wybiera pracownika ale jak ja starałem sie o staż to od razu pracodawca zapytał o nazwisko to mu podałem a on dziekujemy mamy tutaj miejsce dla pana x prosimy spróbować następnym razem
    • Gość: kamila Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.tvgawex.pl 03.02.11, 14:03
      właśnie chciałam o tym napisać, dla nas , dla ludzi , którzy w przyszłości oddadzą państwu zainwestowane pieniądze poprzez oddanie podatków bo bedąc wykształconymi ludzmi będziemy kiedyś pracować hehe to tego nie robia, w urzedzie pracy jestem bezrobotna od 4 msc i co i wielkie nic nie maja szkoleń ani staży, raz , ze staze sia dla ludzi z dobrym nazwiskiem a dwa jak juz sie idzie na staz to siedza na nim 3 razy po pol roku ja myslalam , ze wystarczy jeden staz w jakiejs placowce a tu sie okazuje, ze ze niektorzy musza miec az 3!!! smieszne skandal !!! dla mnie nie ma stazu a kto inny siedzi na nim juz od dawna ja tego nie zostawie tak, rozmawialm z dyrektorem up z nim nie da sie porozmawiac trzeba do gazety iść i ja właśnie mam taki zamiar to zrobić nie mówiąc o konkursie w starostwie zenada robia cichy konkurs nawet w urzedzie pracy o takim fakcie nie ma sladu i oczywiscie juz maja kto go wygra nawet moge tu napisac kto bedzie data wpisu a ogloszen jeszcze nia ma ...w tej kwestii musi sie cos zmienic nie daje to nam wszystkich rownych szans panie dyrektorze up
      ps nie czepiać sie , że nie mab ć jak to lubicie tu robic jestem zbyt zdenerwowana by miec ochote wcisnac alt ;p
      • Gość: gośćgość Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 14:32
        Zgadzam się że w Chełmnie ciężko dostać staż i cokolwiek. Na ogłoszenia o pracę w urzędzie też nie warto odpowiadać bo wszystkie konkursy są z góry ustawione a są przeprowadzane tylko ze względów formalnych. Moja rada aby dostać staż najlepiej poszukać samemu pracodawcę który przyjmnie nas na staż i jak sa pieniądze na ten cel w UP to składa papiery z naszym już nazwiskiem że nas przyjmnie. Ja tak zrobiłam i miałam staż bo jak próbowałam korzystać ze staży ogłaszanych w UP to nigdy mi się nie udało.
        • Gość: qvm Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 00:18
          niech stanie się "Egipt" w Chełmnie ! ...
          • Gość: zgoda Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.tvgawex.pl 04.02.11, 09:39
            Przydało by się wymieść zbędne osoby ze stołków.
            Tylko w Egipcie są ofiary śmiertelne to kto wie jak u nas by się zakończyło.
            • Gość: ja Re: Konkursy i staże w CcH IP: 89.231.149.* 04.02.11, 10:50
              ale coś należy zrobić
              • Gość: zgoda Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.tvgawex.pl 04.02.11, 11:29
                Oczywiście, że tak. Tylko do kogo uderzyć? Burmistrza, starosty?
                • Gość: ... Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 16:30
                  Burmistrz? u niego w urzędzie na stażach są same koleżanki i znajomi znajomych. Starosta? starosta też ma rodzinę i znajomych. Co my ich obchodzimy? po co im wykształceni, inteligentni ludzie, którzy byliby dobrymi pracownikami skoro mają znojomych i rodzinkę, którą trzeba ustawić. Nie dziwi mnie fakt, że pracownicy różnych urzedów są niemili skoro siedzą tam po znajomości!!!!
        • Gość: niezadowolona Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 16:35
          Nasz UP w Chełmnie powinien zmienić kierownictwo! Powinno się też wprowadzić przepisy, że to urząd kieruje konkretne osoby, kompetentne. pracodawca powinien podać wymagania jedynie. Inaczej nic się nie zmieni. Można się załamać! Nie trudno się dziwić, że na ulicach naszego miasta widać coraz to mniej młodych osób - wszyscy wyjechali i nie ma się co dziwić. A nasz burmistrz będzie tylko chodniki wymienił na nowe i odnawiał zabytki, podczas gdy młodzi ludzie nie mają pracy, która odpowiadałaby ich wykształceniu.....
      • Gość: adam Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 16:27
        całkowicie się z Tobą zgadzam. Ostatni konkurs w sądzie też był ustawiony. Konkurs był przeprowadzony bardzo nieprofesjonalnie tzn. nie uwzględniono w nim ustawy, gdzie jasno jest powiedziane, że konkurs przeprowadza komisja, która składa się z co najmniej 3 osób. Tym czasem konkurs tzn. test i sprawdzenie umiejętności na kompie sprawdzał pracownik administracyjny - jedna osoba. Rozmowę co prawda przeprowadził sam prezes, ale bez wstydu wybrał na niego osoby z góry wcześniej ustalone. Osoby, które zdobyły najwięcej punktów nie były w ogóle wzięte pod uwagę. Osoba z najwyższą ilością punktów została poinformowana, że jest liderem i na tym koniec rozmowy - a koniec końców nie wybrano jej. Wakat był 1, tymczasem prezes wziął 3 osoby - w tym pracownicę sądu oraz córkę pani prokurator z CCH. Ciekawe, że dziewczyna z pod Torunia musiala szukać pracy u Nas, ale wszystko stało się jasne, gdy okazało się kim jest. Myślę, że wykształceni ludzie bez znajomości w naszym mieście mogą jedynie żebrać o pracę lub sprzątać.
    • Gość: załamana Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 17:00
      ja radzę zmienić nazwę Urząd Pracy na Urząd obsługi bezrobotnych a nawet nie bo teraz już na nic tam nie ma pieniędzy na żadnestaże, szkolenia itp totalna beznadzieja
      • Gość: zgoda Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.tvgawex.pl 04.02.11, 20:15
        Mim zdaniem Urząd obsługi bezrobotnych to zła nazwa. Wskazuje ona bowiem że ktoś obsługuje ludzi. Tymczasem w tym gmachu siedzą osoby które po znajomości si tam dostały mimo braku jakichkolwiek umiejętności i chęci do pracy.
      • Gość: ja Re: Konkursy i staże w CcH IP: 89.231.149.* 04.02.11, 21:49
        Właśnie zarząd w PUP jest ciągle taki sam i ciągnie swoich, tak nie powinno być. Burmistrz niech coś zrobi, to w końcu do niego należy zadbać o to by wszyscy mieszkańcy mieli z czego żyć. A w szpitalu się dziwią co tak mało dzieci się rodzi, a jak tu mieć dzieci jak samemu się nie można utrzymać a co dopiero dziecko lub kilkoro. Przyszłość mnie przeraża, bo nigdy nie zdecyduje się na dzieci jak tak dalej tragicznie będzie.
        • Gość: ha Re: Konkursy i staże w CcH IP: 89.231.149.* 05.02.11, 18:31
          A teraz patrzę na stronę grudziądzkiego UP i co widzę?
          staże do administracji, recepcjonistka medyczna, księgowość i wykształcenie średnie potrzebne, a tutaj co mi zaoferowali w Chełmnie? staż w rywalu. No śmiechu warte, tutaj sami sobie pracodawcy wyznaczają, a tam bynajmniej można nabrać doświadczenia w księgowości, recepcji itp.
          • Gość: Łoś Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 15:46
            Dwa lata temu potrzebowałam wakacyjnej pracy, żeby sobie do studiów dorobić. Nie bawiłam się w zapisywanie do PUPu, jakieś staże etc. Poszłam do jednego z pobliskich hoteli, zapytałam się, czy nie potrzebują recepcjonistki, okazało się, że tak. Po jednym dniu szukania pracy w Chełmnie znalazłam ją. Cud nad Wisłą? A może po prostu wzięłam się sama do roboty nie czekając, aż ktoś zaprosi mnie na staż? Pytanie retoryczne.
    • Gość: młody Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.chelmno.mm.pl 05.02.11, 19:45
      PUP podlega bezpośrednio pod Starostwo więc interwencja w Urząd Miasta - w domyśle Burmistrza nic nie da. Prawda jest taka, że Urząd Pracy działa wg. przepisów stosownej ustawy a tego nie może zmienić ani Binczyk a tymbardziej Kędzierski. Jedynym rozwiązaniem jest interwencja do służb kontrolujacych PUP oraz naciski na zmianę kierownictwa oraz władz nadrzędnych. Pieknie pomalowany Urząd to nie wszystko, a i monitory na korytarzach nie świadczą o dobrym działaniu tej instytucji. Spijać śmietankę jest bardzo przyjemnie, ale co z tego że ludzie nie wierzą w tą instytucję ... która powinna pomagać (chodź nie wyręczać). Ja pozostaje bez pracy,ale się nie rejestruję bo i po co .... troszku cierpliwości i pracę niebawem znajdę bo mam doświadczenie. Szkoda mi tylko tych młodych ludzi, którzy są jawnie oszukiwani i traktowani jako kolejna osoba w rejestrze. NIedobrze jest w PUP ... oj niedobrze.
    • Gość: onn Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 16:50
      nie masz pleców nie masz nic. Tak to już jest w tym cch
      • Gość: x Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 09:44
        :)
        • Gość: fetor Re: Konkursy i staże w CcH IP: 89.231.150.* 29.04.11, 23:01
          Nie widzicie, ze konkursy to parawan , wystarczy prześledzić tryb ich ogłaszania z zaskoczenia i jeszcze większego zaskoczenia tempo ich zdejmowania z komunikatu internetowego. A kto w takim tempie cokolwiek jest w stanie przygotować? Wiadomo, ten który ma wcześniej cynk.
          Wyobraście sobie, co by się działo, gdyby taki cyrk informacyjny był np. na giełdzie.
          Co do zatrudniania znajomków, synów, córek ludzi z tzw. nazwiskami, pociotów itp. to niestety jest to problem nie tylko tutejszy ale nie znajdziecie gminy, urzędu itp. żeby to nie występowało. Nie ma w tej chwili w Polsce na to sposobu, ani siły która by się temu przeciwstawiła. Tolerowane w majestacie prawa od dawna to było w PSL-u a tak się spodobało PiS-owi kiedy rządził, a obecnie PO / córka Rostowskiego "wybitnym" językoznawcą zatrudniona przez i u Sikorskiego, Synek Czumy "najwybitniejszym " jego doradcą ministerialnym, młody Tusk "ekspertem" od chińskich kolei , itd,itd/, że nie ma na to sposobu, żeby to przerwać. Taka jest szara rzeczywistość dla szaraków.
          • Gość: absolwentka Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.11, 13:48
            W chełmnie o pracę bardzo ciężko a już nie wspomnę o stażu. Na nasz urząd pracy nie ma co liczyć bo gdy odpowiedziałam na jedno z ogłoszeń którego termin był jeszcze ważny, pojawiając się na drugi dzień w danej firmie z dokumentami aplikacjyjnymi usłyszałam że zgłoszenia już dawno nie są przyjmowane. W cch pytałam o pracę w około 40firmach, z tego w około 15złożyłam dokumenty. Minął prawie miesiąc a tu zero. Takie są realia. W jednej z firm ubezp. usłyszałam- mój syn jest także bezrobotny i teraz kończy szkołę, więc jak pani myśli kogo zatrudnie? Przynajmniej ktoś był szczery.
            • Gość: jaro Re: Konkursy i staże w CcH IP: 89.231.149.* 09.05.11, 20:15
              Rownież uważam,że w Chełmnie o pracę jest bardzo ciężko-to miasto'umiera' i niebawem zostaną tu sami emeryci,renciści i urzędnicy tylko ciekawe kto wtedy będzie dla nich pracował-albo może inaczej dla kogo oni będą skoro wszyscy w wieku 'produkcyjnym' stąd wyjeżdżają,szkoda,że nikt z naszych włodarzy nie ma pomysłu żeby to zmienić.Coraz więcej ludzi kończy studia i zamiast znaleźć sensowną pracę musi wyjechać!!!!A co do zatrudniania stażystów-to też ludzie,tylko może trochę bardziej zdeterminowani(a może zdesperowani??),bo nie udało im się znaleźć pracy!
    • Gość: wieta to ja jestem Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.tvgawex.pl 10.05.11, 00:49
      do roboty leniu, rusz dupe zacznij sam szukac. co ty myslisz ze Urzedy Pracy sa od tego zeby ci szukac roboty?
      Nigdzie na swiecie tak nie ma, sam musisz se dzialac. ogloszenia na tablicach sa wszedzie, ale zawszze trzeba samemu dzialac.
      Co ty myslisz ze se pojdziesz do Urzedu i sami ci znajda prace?
      jak masz wyksztalcenie , troche doswiadczenia i jestes Naprawde dobry w tym co robisz oraz potrafisz z ludzmi rozmawiac (nie uzywac JO, NI, yyyyyyyy, i masz dobra bajere) to ze znalezniem pracy w swoim fachu nie bedziesz mial problemu.
      Chyba ze skonczyles goły ogólniak albo wylacznie podstawowke to sory ale marsz do szkoly zrobic dyplom.
      Osobiscie inwestuje w siebie, skonczylem jedne, drugie studia, teraz koncze podyplomowe, zarabiam miesiecznie ok 8 tys i mam 27 lat.
      jak sie potrafi mozg uruchomic to nie ma p[roblemow.
      • Gość: ktoś Re: Konkursy i staże w CcH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 09:48
        Jakie matoły teraz kończą studia.Nie do wiary,że osoba po tylu kierunkach tak się prymitywnie wyraża i pisze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka