Dodaj do ulubionych

czas chełmna

IP: 89.231.149.* 03.02.11, 13:38
Gazeta ta powinna opisać sytuację jaka panuje w Chełmnie i pomóc ludziom, którzy nie mają znajomości by się dostać do pracy! Obecnie obsadzanie stanowisk znajomymi i rodziną jest na porządku dziennym a należałoby to zmienić i dać szansę innym!
Obserwuj wątek
    • Gość: cch Re: czas chełmna IP: *.tvgawex.pl 03.02.11, 13:50
      zgadzam sie cięzko jest tutaj dostać staz w chelmnie dlatego coraz więcej młodych wyjeżdza z miasta za praca myśle że władze miasta powinni cos z tym zrobić aby zatrzymać mlodzież w chełmnie A TERAZ TO STAŻY MA BYĆ JESZCZE MNIEJ BO NIE NIE MA FUNDUSZY NA STAŻE bedzie jeszcze gorzej... JESZCZE TROCHE TO TO MIASTO NIE BEDZIE NOSIŁO NAZWY MIASTO ZAKOCHANYCH TYLKO MIASTO BEZROBOTNYCH I EMERYTÓW ;)
      • Gość: zgoda Re: czas chełmna IP: *.tvgawex.pl 04.02.11, 20:21
        To miasto nie jest i pewnie nigdy nie będzie miastem zakochanych. Masz rację, że emeryci to ważny element krajobrazu. Natomiast myślę, że drugi drugi człon powinien brzmieć kolesie. czyli razem Miasto kolesi i emerytów.
        Bezrobotni albo wyjadą albo umrą z głodu.
        • Gość: aleks Re: czas chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 13:05
          To ruszyc dupska i zaczac szukac roboty a nie siedzisz z dupa w domu jedna z drugim i marudzicie na forum. Mi znalezienie pracy zajelo 4 dni. Bez doswiadczenia, bez znajomosci - pierwsza praca. Zarabiam dobre pieniadze i wiem, ze jak sie chce to mozna prace znalezc.
          Wiec do roboty marudy . A jak Wam sie nie chce, to skonczyc pieprzyc na forum.
          Nara
        • reklama.only Re: czas chełmna 05.02.11, 13:39
          Jeszcze troche to z Chełmna zrobią wioskę, bo będzie mało ludzi. Tutaj nic nie ma, nawet kina a o robocie nie wspomne.
          Wszedzie tylko znajomości, a ludzie wykształceni szans nie mają. Coś trzeba z tym zrobić. Czas Chełmna to za mało, trzeba poruszyć tv, może w końcu coś z tym zrobią, bo tak być nie może.
    • Gość: czas wioski Re: czas chełmna IP: *.tvgawex.pl 05.02.11, 13:26
      w tej gazecie nic nie ma ciagle to samo czyli nic, co roku powtarzaja sie i o tym samym pisza gdyby nie troche sportu i reklam to byłyby tylko 2 strony tytułowa i koncowa, szkoda papieru i drzew lepsza jest pomorska bo na biezaco pisza a nie z tygodniowym opoznieniem
      • Gość: . Re: czas chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 05.02.11, 13:28
        A najlepszy jest plebiscyt na sportowca roku ;))))
        • Gość: zdziwiony Re: czas chełmna IP: *.tvgawex.pl 05.02.11, 13:35
          To u nas są w ogóle sportowcy?
          • Gość: . Re: czas chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 05.02.11, 13:37
            hehe no właśnie ;)
            • Gość: gpść Re: czas chełmna IP: *.tvgawex.pl 07.02.11, 18:08
              Tak sportowcy są z czerwonymi nosami na Grudziądzkiej..he,he
    • Gość: Łoś Re: czas chełmna IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.11, 14:57
      To sobie znajdź wpływowych znajomych, oni Ci pracę załatwią :) A tak serio- wydaje mi się że to takie gadanie ludzi co nie skończyli żadnej szkoły, do fizycznej im się nie chce, popołudniami im się nie chce, chcieliby blisko domu, za duże pieniądze, łatwą pracę. Wykształcony, inteligentny, kompetentny człowiek zawsze znajdzie pracę albo stworzy własny biznes. Mówicie, że nic nie ma w Chełmnie, nic się nie dzieje, nie ma sklepów, nie ma kina, nie ma pracy; miasto tworzą ludzie- jak nie otworzymy sobie sklepów to nie będziemy ich mieli, tak samo z kinami, knajpami i klubami. Ludzie weźcie się do roboty a nie siedzicie i stękacie na forum jak to Wam źle...
      • Gość: do łosia Re: czas chełmna IP: 89.231.149.* 05.02.11, 17:18
        ty "ŁOSIU" faktycznie pasuje do Ciebie ten nick :)
        Ja jakoś mam wykształcenie średnie z maturą, jestem osobą która szybko się uczy i mam chęci do pracy!!!!
        I co to daje jak nie mam matki lub ojca w urzędach bądź w innych "WAŻNYCH" instytucjach?
        Zaocznie się uczę i nawet pewnie to nic nie da!!!!
        Także ty lepiej daruj sobie głupie gadanie bo ja jestem za żeby skończyć z tym "nepotyzmem" i niech wyjdzie na jaw, że tylko znajomi mają szansę, nawet ci co gó...o umieją.
        • Gość: Łoś Re: czas chełmna IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 15:36
          Wow, wykształcenie średnie z maturą teraz ma prawie każdy, niestety. I jest ona tak naprawdę niczym. Średnie wykształcenie= średnio pisze, średnio czyta :) Piszą ludzie maturę podstawową z geografii lub WOSu na około 50%, idą na studia zaoczne pedagogika/resocjalizacja/kulturoznawstwo na prywatnej nikomu nieznanej uczelni i nazywają się dobrze wykształconymi. I taki nie pójdzie do łopaty, nie będzie siedzieć na taśmie, nie będzie pracować przy kasie bo przecież "on jest wykształcony, w tym mieście nie ma pracy dla ludzi wykształconych". Jest, ale z odpowiednim wykształceniem. Powstanie tylu różnych dziwnych kierunków i dziwnych prywatnych uczelni niestety robi ludziom krzywdę. Robi z nich magistrów, którzy nic nie wiedzą i nic nie umieją. Już lepiej pójść do zawodówki, zostać dobrym murarzem czy dobrym mechanikiem, bo tych zawsze brakuje. Ale niektórzy zrobią wszystko dla trzech literek przed nazwiskiem, nie zastanawiają się nad tym, czy po swoich "STUDIACH" będę mieli pracę.
          Dziękuję, pozdrawiam, przepraszam, że się rozpisałam :)
          • Gość: do Łoś Re: czas chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 20:38
            Dlaczego wymieniasz tylko pedagogikę, resocjalizację, kulturoznawstwo? Każdy kierunek ma "swoich" terminatorów, tzw. wykładowców. Nie ujmuj nikomu kierunku wykształcenia, idąc Twoim tokiem myślenia zostać ekonomistom, logistykiem, skończyć administrację z zarządzaniem itp. jest tez bardzo łatwo. Każdy kierunek jest potrzebny. A O PRACĘ W TYM MIEŚCIE NAPRAWDĘ TRUDNO. Jeśli ją masz, ciesz się i nie wytykaj tym którzy jej naprawdę szukają, a mają problemy bo ukończyli "dziwne" kierunki.
          • Gość: do łoś Re: czas chełmna IP: *.tvgawex.pl 07.02.11, 21:25
            dlatego tacy ludzie wykształceni wolą jechać jak najdalej z tego miasta a prace na tasmie albo przy łopacie wolą zostawic takim własnie jak ty!
    • Gość: :-) :-) :-) Re: czas chełmna IP: *.tvgawex.pl 05.02.11, 15:03
      CZS CHEŁMNA to dodatek wyborczej (GW) nie po to istnieje żeby coś naprawiać i pisać o ważnych rzeczach, jest po to ,żeby cie zmanipulować ,podjudzić" michnikowszczyzna"
      • Gość: WoW Re: czas chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 10:09
        Aleś pojechał! Faktem jest, że zawsze prasy jest organem władzy.
        Co do władzy: No comment.
        Jeśli idzie o "Miłość w Chełmnie": Kogo ma dotyczyć?
        Miejscowych, czy przyjezdnych? Raczej, chyba przyjezdnych...?
        Co do bezrobocia: To małe miasto, ludzie pracują dojeżdżając.
        A jakie mamy drogi?
        Podsumowując:
        Układy chore, to media -też. Turystyka, mało kasy - a priorytety?
        Co do młodych, bezrobotnych, idzie o kierunki nuki.
        Poważnie pomyślmy, jakie zawody są potrzebne i jak ich tego nuczyć?
    • Gość: Ola Re: czas chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 15:12
      Zgadzam się z tym, ze znalezienie pracy w tym mieście graniczy z cudem. Ja już zauważyłam że coś jest nie tak z UP. Oferty pracy nie są dodawane systematycznie na stronie internetowej. Czasami są dodawane a potem nagle usuwane. Widocznie trzeba osobiście się pofatygować i zerkac na tablice ogłoszeń w UP. Od 4 miesięcy wysłam CV i zero odzewu. Chyba trzeba będzie wyjechać z tego kraju bo powoli robi się beznadzieja.
      Pozdrawiam
      • Gość: aga Re: czas chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 07.02.11, 21:08
        chyba ze jest sie corka burmistrza to staz sie ma, w innym przypadku baj ,baj.
    • Gość: tragedia Re: czas chełmna IP: *.tvgawex.pl 08.02.11, 11:24
      Ci co mają kolegów lub rodzinę w urzędach zawsze się znajda w tych instytucjach. Nawet jak nie chcą i nic nie potrafią, to matka tak długo będzie gadać, że w końcu córeczka lubiąca malować sobie paznokcie zamiast pracy w końcu pójdzie posiedzieć obok mamusi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka