Dodaj do ulubionych

Wasza opinia

IP: 89.231.150.* 20.11.11, 17:56
Pewnie wielu słyszało o panu Jacku. K. Wielu o nim czytało o ostatnim "Czasie Chełmna". Jak myślicie, dostanie zarzuty, czy będą ona tak małe, że sprawa "rozejdzie się po kościach"?

PS. Skoro zawsze wszystko dokładnie czytał to dlaczego kilkakrotnie pominął dany zapis (o pełnomocnictwie) w oświadczeniu?Hm...
Obserwuj wątek
    • Gość: rew Re: Wasza opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 18:03
      Jak powiedział JKM,"rżnie głupa",nic więcej w tym temacie.
      • Gość: re Re: Wasza opinia IP: *.tvgawex.pl 20.11.11, 18:22
        pocałujcie go w ...
        • Gość: ławnik Re: Wasza opinia IP: *.cdma.centertel.pl 20.11.11, 18:50
          Jeśli dojdzie do precedensu i nie dostanie wyroku powołujcie sie wszyscy na niego w sądzie w Chełmnie. Np jeśli wpadniesz po piwku prowadząc auto mów że byłeś przekonany że to było piwo bezalkoholowe i mimo że wszystko dokładnie starasz się czytać nie zauważyłeś że ma 5% alk. - jesteś wygrany i tego sie trzymajmy. A szczerze? Zero skruchy z tego co czytam, sprawa wręcz bzdurna wg niego a Ci którzy ją prowadzą to zajmują się głupotami - ogólnie myślę że skromność i mniej filozofowania więcej by dały. Ale to moje zdanie pozdrawiam
          • Gość: neo Re: Wasza opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 19:06
            byly dyrektor nauczyciel,radny,pelnomocnik ...hmm popelnilby taki blad ? tlumaczy sie jak gimnazjalista
            co do pocalunku "w" jak ktos zasugerowal :) no coz ? na to trzeba sobie zasluzyc a on zasluguje na wspolczucie
    • Gość: as Re: Wasza opinia IP: *.tvgawex.pl 20.11.11, 19:11
      widac chlop nie umie dobrze czytac skoro czegos tam nie doczytal.
      sie wzial za interesy a na przepisach sie nie zna..

no oby wiecej takich dyrektorow i radnych u nas a chelmno skonczy jak czeczenia
    • Gość: uczeń Re: Wasza opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 10:15
      Wszyscy trzej panowie zachowywali się na rozprawie jak kmiotki ,po co tam poszli?Czyżby solidarność nauczycielska?Wstyd jeżeli tacy nauczyciele uczą nasze dzieci!A gdzie elementarna uczciwość?Panowie kompromitacja.Tacy ludzie powinni być pozbawieni prawa wykonywania zawodu nauczyciela.Gdzie etyka?Jak spojrzycie waszym uczniom w oczy kiedy będziecie ich uczyć o uczciwości,prawdomówności etc...Ale czy tego jeszcze w naszych szkołach się uczy?Liczy się tylko pieniądz ,który przesłania wszystko.Panowie nie mam dla was odrobiny szacunku.Pewnie się z tego uśmiejecie ,ale kiedyś role się odwrócą ,tak jak w przypadku pana K.Jak patrzycie waszym własnym dzieciom w oczy.Czy też uczycie je ,że jak się jest przy władzy to wszystko wolno?Oj,współczuję!Co z nich wyrośnie.
      • Gość: qlek Re: Wasza opinia IP: 89.231.150.* 21.11.11, 16:26
        oni nie znaja takiego uczucia, zero ambicji i tego co mysli o nich inna osoba, liczy sie kasa, będzie nauczycielem, będa mu płacic i to sie liczyło,a cala reszte taki pan ma w dupie!
    • Gość: df Re: Wasza opinia IP: 89.231.150.* 23.11.11, 19:48
      Ten Pan jest bezkarny!!!!!!!!!!
      • Gość: Gruzin Re: Wasza opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 10:51
        Ale piszecie bzdury!P.K.stracił stanowisko,zarobki,a jeszcze nie wiadomo co z sądem.Wspolczuje Panu i nie życze nikomu takich kłopotów,zwłaszcza, że jak mówi sama nazwa zlożyl oświadczenie majątkowe,a za pęłnomocnictwo nie pobierał wynagrodzenia.Został ukarany za pomoc synowi!!!
        • Gość: co? Re: Wasza opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 11:00
          Za pomoc synkowi?
          Za cwaniactwo. Za brak odwagi. Bo, być może, faktycznie pomylił się przy pierwszym oświadczeniu. Później szedł w zaparte bo zabrakło odwagi aby się przyznać. I jeszcze głupa struga, że nie doczytał. Skoro nie doczytał to może nie powinien być radnym, nauczycielem - bo nie doczyta jakiejś ważnej informacji i będzie dopiero kłopot. Ciekawe, że oni wszyscy doczytują doskonale jeżeli chodzi o pieniądze, które mogą dostać, zarobić. Odwrotnie "nie doczytują" Ale czemu tu się dziwić, skoro na "górze" jest jeszcze gorzej.
          A przystąpienie do konkursu na dyrektora w czasie postępowania to też "niedoczytanie"? Dajcie spokój, a Pan Panie radny pokaż chociaż, że masz jakieś resztki honoru. Nie, w to ostatnie zdanie nie wierzę jakoś...
          • Gość: rolnik Re: Wasza opinia IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.11.11, 22:31
            ludzie o czym wy piszecie, człowiek popełnił jakiś błąd, jakiś kapuś zrobił z tego aferę, a wy się podniecacie wypocinami pani redaktor, która moim zdaniem nie potrafi pisać jak dobry dziennikarz, już kiedyś po nagonce w Czasie CCH jeden człowiek odebrał sobie życie, m.in. przez taką nagonkę i owczy pęd ludzi do sensacji, ale ludzi to chyba niczego nie nauczyło,

osobiście nie przepadałem za panem J.K., w sumie to go nie znałem nawet, ale to co się obecnie dzieje to obłęd, z małego błędu ludzkiego robimy zbrodnię podsycani przez lokalną gazecinę, gość który zabije po pijanemu samochodem albo świadomie za 10 złotych drugiego zatłucze na śmierć jest poddany mniejszemu linczowi publicznemu niż pan J.K., trzymajmy się proporcji i nie dajmy manipulować,
            a dlaczego pani dziennikarka nie pisze o tym że za 20 milionów z naszych podatków zbudowano drogę po której nikt prawie nie jeździ, że radny decydował o sprzedaży koledze ziemii powiatowej za grosze, a potem sam ją odkupił i zarobi na wzroście jej wartości po zbudowaniu tam drogi, czy nasz mądry pan starosta nie przewidział tego że wartość ziemi wzrośnie i starostwo mogło te miliony zarobić, czy jest tak nierozgarnięty aby takiego prostego faktu nie skojarzyć?
            to są sprawy które wpływają na wasze życie, bo za to będziecie płacili podatki przez następne kilkadziesiąt lat a władze nie będą miały kasy na podwyżki nauczycielom ani lekarzom, ani na odnowienie szkół, budowę mieszkań i innych rzeczy dla nas, a wy dajecie się wmanipulować w pseudoproblemy że ktoś jakiś kwitek źle podpisał, świadomie lub nie....
            • Gość: do rolnika Re: Wasza opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 11:17
              Chłopie, nie nakręcaj się tak.
              Po to ktoś ustanowił prawo aby je przestrzegać. I zauważ, że nie chodzi o to co zrobił, a to jak się zachowuje i cała otoczka wokół tego.
              A co do obwodnicy i przekrętów wokół niej. Skoro wiesz wszystko to zgłoś gdzie trzeba. Ale nie, przecież nie będziesz kapusiem - wolisz wylewać swoje żale i frustracje na forum. Zgłosisz, Twoje podejrzenia będą słuszne - ktoś za to odpowie. Lepiej się poczujesz a i przysłużysz się społeczeństwu.
              • Gość: rolnik Re: Wasza opinia IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.11.11, 22:26
                nakręcają to się tutaj ludzie piszący i dający upust swoim niskim instynktom, ja mam to w bani kompletnie, żale albo strach przed nagłośnieniem tej sprawy to ty musisz mieć skoro się angażujesz i emocjonujesz, przy obwodnicy jest co najmniej ewidentny konflikt interesów i pełno niejasności, przy naszej nieruchliwej prokuraturze to nic się nie dopatrzy, ale to jest moim zdaniem sprawa istotna dla wszystkich mieszkańców miasta i powinni się tym dziennikarze zająć przynajmniej, ale oni wolą pisać swoje wypociny i rozkręcać igrzyska, tym bardziej że już raz rozkręcone igrzyska doprowadziły do śmierci jednego człowieka, żałośni pismacy....
    • Gość: culmensis Re: Wasza opinia IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 00:33
      Zachowujecie się jak hieny w stadzie.
      Stado jest strukturą hierarchiczną.
      Członkowie stada dzielą się na osobniki alfa - przywódców, beta i gamma - najniżej położonych.
      Alfa budują swoje stado, beta akceptują alfę, bo są wyżej w hierarchii niż gamma, gamma łaszą się do wszystkich.
      Wystarczy, że alpha popełni błąd, albo okaże jakąkolwiek słabość - osobniki gamma rzucają się na osobnika alfa, pomimo poprzedniego łaszenia się.
      Jak mówi stare przysłowie: "Starego lwa nawet małpa nie boi się targać za ogon".
      Co widać na tutejszym 'anonimowym' forum.
      Wyrównaliście do swojego poziomu.
      Kto jest bez winy - niechaj pierwszy rzuci kamień.
      Albo doniesie.
      Na miarę swoich potrzeb i możliwości.
      Z całej tej 'afery' - bardziej istotne wg mnie jest to, komu można ufać a komu nie.
      • Gość: mp Re: Wasza opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 01:00
        a ja uwazam że p.J.K zgubiła chciwosc,
        był dyrektorem,radnym i jeszcze wział sie za interesy
        jak to sie mówi dostał palec ale on chciał całą ręke,a
        chytry dwa razy traci......i nie piszcie tu ze biedny że nie doczytał
        że nie zna prawa.....żenujace....;)
    • Gość: do rolnik Re: Wasza opinia IP: *.centertel.pl 25.11.11, 08:17
      Wreszcie ktos napisal cała prawdę!Tak trzymac!
      • Gość: neo Re: Wasza opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 17:30
        cytat/ "i nie piszcie tu ze biedny że nie doczytał że nie zna prawa..." nieznajomosc przepisow nie zwalnia z odpowiedzialnosci
        • Gość: czytelniczka Re: Wasza opinia IP: *.play-internet.pl 26.11.11, 00:40
          A ja wiem jedno, dzisiaj pierwszy raz od paru lat nie kupiłam Czasu Chełmna, zawsze go kupowałam od prawie 8 lat, ale dosyć tego. Nie będę kupować gazety gdzie, która nakręca spiralę nienawiści na innych. Żałosne. Was też zachęcam!
          • Gość: wykształciuch Re: Wasza opinia IP: *.tvgawex.pl 26.11.11, 00:54
            chełmiński brukowiec z artykułami typu "z życia metropoli" a raczej zapyziałej dziury...

ta gazeta to dla starych zgredow jest , polecam Rzeczpospolitą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka