Dodaj do ulubionych

Kurs Przedmałżeński

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 20:08
W większości przypadków za uczęszczanie na lekcje religii w szkole średniej otrzymywało się zaświadczenie o odbyciu kursu przedmałżeńskiego, jednak u nas tak nie było. Stąd moje pytanie - czy w Chełmnie istnieje możliwość ukończenia takowego kursu? Podobno czasami u Pallotynów jest organizowany ale czy ktoś zna jakieś konkrety? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mąż Re: Kurs Przedmałżeński IP: *.tvgawex.pl 26.12.12, 23:35
      Jest ale dla mnie te kursy to jakiś cyrk. Mnie miała uczyć pani...dziewczyna która patrząc po dziecku które powiedziało mamo raczej metody babcinej się trzymała w określaniu płodności i ta najwyrażniej jej nie wyszła....bo tabletki, plastry itd. z całą pewnością były jej obce. Czego oni mają tam uczyć?? Chyba jak ktoś się kocha to raczej kurs mu nie potrzebny, a co do powinności i życia w małżeństwie kto jak kto ale to tak jakby mnie mechanik medycyny uczył.... Fikcja i niepotrzebny papierek, ja swoje zdanie wyraziłem na ten temat i jakoś odstapiono od wymaganego kursu.
      • Gość: dede Re: Kurs Przedmałżeński IP: *.27.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 27.12.12, 08:07
        musisz isc do biura parafialnego w godzinach urzedowania i sie zapisac na taki kurs, bez tego nie dostaniesz slubu. a te kursy ze szkoly nawet gdybys ten papier miala to i tak nie wystarczy. Zalatwiasz to w tym samym biurze w ktorym zaswiadczenie o chrzcie i bierzmowaniu (o ile to ta sama parafia w ktorej chcesz kurs).
        • Gość: lis Re: Kurs Przedmałżeński IP: *.chelmno.mm.pl 04.02.13, 20:19

A po jakiego diabła jakieś śluby w kościele.Jest USC i tam się formalności załatwia.Szkoda pieniędzy.
    • weselnekontakty.pl Re: Kurs Przedmałżeński 04.02.13, 00:09
      Zapraszam na kujawsko pomorskie forum ślubne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka