Dodaj do ulubionych

Technikum Chełmno

IP: *.chelmno.mm.pl 17.03.13, 20:04
Od przyszłego roku planuje zacząć naukę w chełmińskim technikum jako technik mechanik albo technik logistyk ciężko się dostać? Co trzeba spełnić (jaka średnia, wynik z testu itp.)
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: Technikum Chełmno IP: 89.231.150.* 17.03.13, 23:05
      nic nie trzeba i tak Cie wezma
      • Gość: asia Re: Technikum Chełmno IP: *.tktelekom.pl 18.03.13, 03:16
        do logistyka bardzo ciężko się dostac.
        to w grubnie biora wszystkich
      • Gość: adam Re: Technikum Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 09:03
        dokładnie ;)
        • Gość: aha Re: Technikum Chełmno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.13, 00:29
          Do logistyka ciężko? Niby od kiedy?
          Łatwo, chodziłam, skończyłam, więc wiem. Poziom nie jest wysoki, więc rekrutacja ciężka też nie jest.
          • Gość: ja Re: Technikum Chełmno IP: *.chelmno.mm.pl 19.03.13, 06:35
            Wy porównujecie Chełmno i Grubno jakby jedno było renomowaną uczelnią, a drugie nie wiadomo czym... :D Obie szkoły mają taki sam poziom, to szkoły w większych miastach mogą się tak porównywać a nie te... :) No ale tak to już jest, że się nie liczy fakt tylko odczucia po szkole, a bo to tu mnie jakiś nauczyciel gnębił, to napiszę, że szkoła jest zła, a to tam miałem fajnych kolegów, więc napiszę, że szkoła dobra itd :P Co do rekrutacji to myślę, że w obu szkołach biorą jak leci, no chyba, że już na serio się trafi ktoś nic nie wiedzący... :)
    • Gość: kok Re: Technikum Chełmno IP: *.play-internet.pl 20.03.13, 15:18
      wejdź na stronkę szkoły i w zakładkach wybierz rekrutacja 2013/2014
      www.zs2.edu.pl/
      • Gość: absolw Re: Technikum Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 09:21
        Do Technika Logistyka było cięzko się dostać jak otwierali profil ponieważ były 3 osoby na 1 miejsce. Teraz to już się zmieniło. Nie jest trudno, jak ktoś wyżej napisał biorą jak leci. Chyba , że na prawdę masz kiepskie świadectwo. Uczęszczałam do ZSnr2 - proponowałabym przemyśleć dokładnie czy aby na pewno chcesz się tam uczyć. Wydaję mi się, że nauczyciele i dyrekcja traktują uczniów " z góry" i to bardzo przesadnie. Są też świetni nauczyciele z którymi można porozmawiać o poważnych sprawach i też pożartować ale są to wyjątki.
        Narzekają, że absolwenci nie mówią im " Dzień dobry" na ulicy, ale sami jak Cię widzą to odwracają wzrok. Do tej szkoły chodziłam uczyć się tylko j.polskiego, j.angielskiego j.niemieckiego oraz matematyki ponieważ reszta zajęć polegała na przepisywaniu książek .
        Odkąd zmieniła się dyrekcja szkoły słyszałam , że niezły rygor wprowadzili i z wszystkim robią pod górkę.
    • Gość: uczennica Re: Technikum Chełmno IP: *.tvgawex.pl 22.03.13, 20:57
      Tylko się mówi,że ciężko się dostać. Ja miałam sytua
      cję że nie wiedziałam czy wybrać ekonomika,logistyka czy informatyka i złożyłam podania do tych 3profili i do tych 3mnie przyjęli,w tedy tylko został problem w wybraniu jednego ;p więc nie masz co się obawiać że ciężko się dostać.
      A co należy spełnić to w broszurkach reklamujących szkołę jakoś w maju lub czerwcu będzie napisane. Warto też zajrzeć na szkole strony też napewno coś tam znajdziesz. A nawet jeżeli myślisz że się nie dostaniesz to i tak warto złożyć podanie. ;)
      • Gość: uczeń Re: Technikum Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 21:54
        Tak duża liczba chętnych do t. logistycznego jest nadal. Przeważnie jest ok. ponad 100 podań do tej klasy. Ja mimo wszystko polecam szkołę. Wiadomo, wszędzie się coś nie podoba i niestety szkoła jest miejscem gdzie jakiś element nie będzie odpowiadał. Co do tego "rygoru" itp. Według mnie to jest tylko zaleta! Młodzież teraz jest w większości zdegenerowana i brak ram byłby destrukcyjny. Gdyby nie restrykcje gorliwych pracowników byłby niezły burdel. Szkoła stara się... rozwijać, zmieniać, działać. Jakiś czas temu sam byłem negatywnie nastawiony, ale odczucia się trochę zmieniły. Może dlatego, że zauważyłem staranie, docenienie, ogromne zaangażowanie. Oczywiście zawsze znajdą się nauczyciele, którzy nie robią wiele, ale tak jest wszędzie. Na szczęście Ci którym zależy nadrabiają. Uważam, że szkoła, oprócz pracowni komputerowych, jest dobrze wyposażona. Uczy się u nas wielu zdolnych ludzi, którzy osiągają różnorakie sukcesy. Suma summarum, wszystkie odbierane przeze mnie bodźce budują neutralną opinię z ukierunkowaniem na plus. Oczywiście przy wyborze szkoły, podjęciu decyzji o uczeniu się np. w ZS2 trzeba uwzględnić kilka ważnych czynników indywidualnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka